Apríl, aneb bude ve sborovně dostatek místa?

| Vydáno:

Ano, přesně tato otázka teď tíží snad celou školu, je to tak. Zažili jste doby, kdy byl na škole nedostatek profesorů? Nebo se snad o místo profesora sami ucházíte? Asi Vás zklamu…

Rozhodně bych neřekla, že by nám nějak scházelo profesorstvo, totiž, pokud tomu tak dosud bylo, dnes se karta obrátila. Spíše zde nastal jiný problém a to nedostatek studentů, při čemž se naskýtá naděje, že by snad byla v blízké době plánovaná nová registrace?

Ale pěkně od začátku, o čem to tady vlastně celou dobu mluvím? Vešla jsem dnes jako každý den do hradu, zrovna si psala úkol do Drobnohledu, klasicky se tu a tam objevila nějaká ta škrkna. Když, co to nevidím, protíírám si oči, a domnívám se, že jsem se zbláznila..

Všichni studenti zfialověli. Podívám se na sebe… A taktéž se barva mého hábitu změnila ze žluté na fialovou. Jsem chvíli v šoku a potom se vydám do Velké síně. Ano, je to tak… Studenti jsou zděšenití, zda to není nějaká nová viróza, nebo škrkny nevyužily nové zbraně.

Nikdo nic netuší, když vtom se rozhlédnu kolem sebe, přeci jen jsou tu nějací studenti, a žlutí – bezva, pomyslím si a jdu za nimi. Než však udělám pár kroků, ze žlutých studentů se stanou zelení. Trošku se zarazím a prohlédnu si je. Vzápětí zjistím, že to jsou přeci naši profesoři a ještě k tomu velmi podivně mění barvy.

Že by skutečně nemoc? Pomyslím si, ale raději si užívám své nové barvy a spolu s dalšími fialovými konverzuji ve Velké síni. Bohužel, do sborovny se doposud nikdo z nás nedostal, zřejmě by takový nával lidí ani nezvládla. Pravda, o profesory již rozodně nouzi nemáme, ale horší už to bude se studenty. Na každého studenta nyní připadá zhruba 12 profesorů, což je tedy opravdu luxusní poměr. Navíc studenti doposud nemají žádnou jednotnou kolej, tedy boj o školní pohár bude poněkud zajímavý. Nu, pokud se současný stav studentů nijak radikálně nezmění, nová registrace bude zjevně více než nutná…

Nicméně, nezapomínejme na dnešní datum, což je 1. dubna neboli – Apríl. Doufejme tedy, že se vše opět vrátí do původního stavu a užívejme si svénové profesorské funkce. 🙂 Pokud se ovšem škola vůbec dožije zítřejšího dne, což při návalu nově jmenovaných zhruba 600 profesorů vskutku nebude jednoduché :))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *