Základy kačenkologie

| Vydáno:


Že gumová kachnička výrazně ovlivňuje život mudlů i kouzelníků víme stejně tak jistě, jako že jde o tvora velmi mocného magického potenciálu zakořeněného v duši každého dítěte i dospělého, který gumovou kachničku kdy ve vaně měl. A takových lidí je mezi mudly i kouzelníky stále dost, přestože se je stále rozmáhající sprchové kouty snaží poměrně úspěšně vymýtit.
Právě proto je tak důležité šířit osvětu v oboru kačenkologie, abychom mohli tyto vzácné magické tvory pochopit alespoň do takové míry, jakou si zaslouží.
Ovšem není kachnička jako kachnička, pojďme si tedy představit jednotlivé druhy, abychom byli alespoň trochu v obraze.

Podívejte se na obrázek, na kterém nám hrdě pózují pravé kachní topmodelky ze všech částí světa.

Dopředu se bojovně protlačila Kačenka drsňák. Kačenku drsňák bezpečně poznáte podle statného těla a mohutného tyrkysového zobáku.
Charakteristickým znakem jsou také ty nejtemnější černé brýle, které nedají proniknout jedinému slunečnímu paprsku. Díky tomuto a jejímu často diskrétnímu vystupování ještě Kachničku drsňák nikdo pořádně neviděl a neodhalil její pravou identitu.
Jisté je jen jedno. Bývá vysílána do těch nejnebezpečnějších akcí, kterými proplouvá s obdivuhodným šarmem a elegancí., kterou by jí mohl závidět i mudl hrdina James Bond.

Těsně za ni poslepu dotápala Kachnička rejpal. Ne, skutečně se nerýpe v hnoji ani ve všetečných problémech bradavického studentstva, nýbrž svou přítomností oblažuje jak hrabáky, tak mudlovské krtky.
Na první pohled je patrná pro kachničky nezvyklá černá barva. Ta je výsledkem dlouholetého procesu adaptace na život v podzemí stejně jako velmi slabý, téměř zakrnělý zrak. Jestliže však tmavá barva kachničku skrývá, světle zelený zobák má funkci právě opačnou. Díky vysokému obsahu fosforu v podzemí světélkuje jako lampa.
To se hodí, zvláště když máte sloužit jako dopravní prostředek. Abyste rozuměli, kachnička je milá, přátelská a se svými sousedy udržuje jen ty nejlepší vztahy, proto najde-li dostatečně mohutný podzemní pramen, mileráda kohokoliv kousek sveze. Podle možností samozřejmě…

Poněkud dezorientovaná a ke stropu zahleděná se nám předvádí Kachnička sobík. Jak jste jistě uhádli, kachnička sobík obývá nejchladnější místa naší planety a společně se soby a Santa Klausem se stará o tu nejkrásnější Vánoční atmosféru…

To všechno pozoruje ze zákrytu Kachnička devil. Záludně pozoruje záda ostatních kachniček a varování: POZOR, KOUŠE! bych si být jimi brala více k srdci. Kachnička devil totiž oplývá prudkou a nevyzpytatelnou povahou a pro své časté cholerické výjevy bývá velmi neoblíbenou.
Podívejme se ale na její sytě fialovou barvu. Ta značí, že je momentálně celkem v klidu, ale kdyby se začala rozlíceně červenat, nemohl by tuto situaci zvládnout nikdo jiný než Kachnička drsňák…

Jak se tak dívám, připletl se nám tam ještě někdo. Malá roztomilá klasická gumová kačenka, jakou si chová pan ředitel a mudlátka berou do vany. Tady máme ještě mláďátko… no prostě ouplně ňuňu, nemyslíte? 😉

Komentáře

  1. my darling duck – To mládě je kvásný úpe njwíc šugézní a ta černá se mi trochu plete s emo kachničkou XD

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *