Nováčkovský turnaj Denního věštce – 7. úkol

| Vydáno:
Je to neuvěřitelné. Prázdniny máme za sebou, pilně se zapisujeme na předměty… a naši čerstvě zařazení nováčci ještě stále bojují o skvělé ceny. Teď už ale finišujeme. Čeká nás vyhodnocení kola předposledního a zadání kola posledního. Pojďme se na to podívat!

Šestý, a tedy předposlední, úkol naše nejmladší příliš nepotrápil. A je to dobře. Nikdo nechceme, aby se strhali, sotva školní rok začal!
Jejich úkolem bylo přepadnout usedlost nějakého fialového a na to napsat, jak se těší na svůj domeček a jak bude asi vypadat. Musí se nechat, že představy máte všichni úžasné a já vám přeji, abyste se svých vysněných domečků také jednou dočkali!
Druhou částí úkolu byla malá herna U Čmouda. Většina z vás navštívila maškvorky, což vůbec ničemu nevadilo, úkol byl splněn. Pokud se ve svých výpočtech nepletu, pak každý zúčastněný získal plný počet sluníček!
Podívejme se na to:

Byť se to nezdá příliš pravděpodobné, pořád se nám pořadí hýbe a sama jsem moc zvědavá, jak to bude po příštím kole vypadat. Nuže, pojďme se na něj podívat.


7. úkol – Perličky ze školních lavic

Protože je toto kolo poslední, je myslím na místě, aby bylo nějak speciální. Jde vlastně o bonusové kolo hlavně pro ty, kteří by si ještě chtěli vylepšit své skóre.

Vaším úkolem v poslední části našeho turnaje bude napsat skutečný novinový článek, a teď se podržte, který opravdu vyjde! Tématem, jak už název sám napovídá, budou „Perličky ze školních lavic“. Jak téma pojmete nechám na vás, mějte však na paměti, že má jít o článek do novin a tudíž by to mělo mít nějakou formu.

Za splnění úkolu vás čeká odměna ve formě sluníček čistě pro potřeby turnaje, ale to není všechno! Po skončení kola se vaše dílka dají do jednoho hromadného článku a naši čtenáři budou moci hlasováním rozhodnout, kdo si odnese „Cenu čtenářů“. Výherce této ceny si pak bude moci vybrat cokoliv z PU do hodnoty jednoho galeonu.

Protože půjde o jeden delší článek, budete omezeni délkou. A to sice na 3–4 palce. Delšího nic neposílejte, mohlo by se stát, že se na vás některé ze sluníček začne mračit! Není to sice moc, ale jsem si jistá, že se do toho všichni vejdete!


Své články prosím posílejte jednak jak jste zvyklí do externího sovince: dvnovackovskyturnaj@seznam.cz a jednak si jej vložte i do brigády DV.

Nakonec ještě zbývá dodat, že protože jde o kolo bonusové, nebude na něj týden, jak jste zvyklí, ale pouze čtyři dny! Na vaše dílka se tak budeme všichni moc těšit do čtvrtka 14. 9. Hodně štěstí!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *