Výtržnosti v Návštěvní místnosti

| Vydáno:

Život Návštěvní místnosti je i pár mesíců před registrací dosti hlučný…

Nedá se tomu uvěřit, ale i v návštěvní místnosti může být veselo. Převaluje se zde hustá atmosféra. Nervózní žadatelé o zaměstnání nebo o studium se tu překřikují, předbíhají a hašteří. Je zde slyšet nazlobené: „Tak kdy už mě vezmete za toho zaměstnance?“ Hned na to naváže zvědavé: „A mě?“

A zmatení uchazeči o studium se nesměle ozývají ve větách: „Kdy že je ta registrace?“ nebo „Jak dlouho trvá?“ také „Jaká je ta přijímací práce?“ a „Je tohle jméno už přihlášené nebo ho můžu použít?“, ale naši trpělivý profesorové tvrdě odolávají náporu nových uchazečů a neustále opakují: „Vyčkejte prosím“, „Vybírat z tolika přihlášek není jednoduché!“, „Prosím podívejte se na nástěnku“, „Registrace trvá celý týden!“ Někteří profesorové se už jen baví a před stydlivými nováčky jim cukají koutky. Zato zběhlí studenti se hlasitě smějí a ukazují si na přešlapující žadatele.

Ovšem vyskytují se zde i nekalé nabídky a obchodování s identitou v nezakryté formě: „Chtěl bych si smazat identitu, ale jak jsem se tak díval do ředitelny tak uznávám, že je pan ředitel nejspíše trochu vytížený, a tak ho nechci otravovat. Takže jestli chce být někdo studentem Nebelvíru tak ať mi napíše na email (nečekejte do června).“ Toto je nezákonné jak všichni víme 😉 !

Snažení se proniknout do školy přinutí uchazeče mnohdy až k zoufalým činům, kdy je slyšet jen nezřetelné šeptání profesorům do ucha: „Co takhle nějaký ten galeon na víc?“ a prosebné: „No tak malou výjimku by jste snad udělat mohli ne?!“ Ale naši nesmlouvaví profesorové jsou vůči škemrání naštěstí imunní.

Ovšem jsou zde i krásné chvilky, kdy se zde objeví bývalí studenti a profesorové, kteří se usměvavě objímají se známými a už u dveří hlásají: „Tak jsem se na vás přišel zas jednou podívat!“ Usednou do křesel v rohu místnosti a dlouhé hodiny povídají, co je nového, jak se mají a koho chtějí pozdravovat. Takové chvíle mě přivádějí k slzám…

Když po večerech návštěvní místnost ztichne, objeví se sem tam nějaký uchazeč, který nedočkavě čeká na otevření registrace. Usedá do jednoho s hogwartských měkkých křesel a uvažuje s okolo poletujícími duchy nebo s též nedočkavými uchazeči o nějaké pořádné párty a taky o tom, co asi bude, až tu bude.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *