Poslední letní kreace

| Vydáno:
Je nutno si přiznat fakt, že léto je pomalým tempem na ústupu a nezastavitelně se blíží podzim. Rána už jsou chladnější než dříve a mnohdy je potřeba přes sebe přehodit hábit. Nicméně babí léto stále panuje a my se dnes zaměříme, jak se v tohle krásné roční období oblékají naši obyvatelé hradu.
Kdo volí módní trendy a kdo s outfitem stále bojuje?

Reakce na můj redaktorský fotoaparát, kterak se vyřítí zpoza rohu a vyfotí nevinné oběti, nepřipravené a vyděšené,  jsou různé. Někteří to s nadhledem přejdou, jiní utrousí jen jedovatou poznámku. Někteří mají, samozřejmě pro mě z nepochopitelného důvodu, potřebu ublížit mi a jsou i takoví, kteří mají zvláštní potřebu zničit můj fotící přístroj. Arietty Liella Minette, havraspárská prefektka, je kupříkladu přebornice na hod učebnicí s překvapivě dobrou muškou. Natally Daley, nebelvírská studentka, volí taktiku rychlých, ale velmi bolestivých úderů. Nejpřekvapivější reakci měla profesorka NaSaŠí Jackson, která mě po palbě urážek a fyzického ubližování s násilnickými sklony k vyhrožování po výchovném pohlavku zatáhla k sobě do kabinetu a nepustila mě dříve, dokud se mi nepodařilo (doslova) vyčarovat ucházející fotografii (a všichni, kteří viděli póry profesorky Jackson ví, že je to téměř nadlidský úkol). Následující hradní obyvatelé však na naše fotografování nijak negativně nereagovali, jelikož jsme stihli utéct, proto se pojďme zaměřit na kvalitní módní kritiku dříve, než mé tělo bude nalezeno v odkladišti použitých kotlíků.

Jak první se nám představuje Ernie Cihlička, bývalý správce Příčné ulice a současný školní zaměstnanec, který volí drsňácký outfit. Kvalitně provedené „Vlčí černé potrhané kalhoty“ ze salonu NiT perfektně ladí ke „Kožené vestičce drsňák“. Oblek je perfektní do tohoto období, jelikož zahřeje, ale nemáte během odpoledne jazyk na vestě. „Vlkovy černé boty“, taktéž ze salonu NiT, vytváří outfitu pevný základ, jelikož kalhoty jsou velmi upnuté, což na některých postavách kazí drsný vzhled. Gratuluji, Ernie, konečně se to povedlo a vypadáte k světu!

Birgitta Runesson, nebelvírská studentka, volí kombinaci khaki a hnědé, kterou plně schvaluji, jelikož jsou tyhle barevné kombinace právě v kurzu. Přestože svršek „Duše podzimu“ není nejkvalitněji navrhnutým dílem, které lze na Příčné ulici koupit, zde perfektně ladí s „Kalhotami s kožíškem“, vhodně jsou také použity „Boty ze zakázaného lesa“. Jediné, co bychom vytkli, je šperk „Kapka krve“ (NiT), který se trochu bije s vrchním zdobením blůzy. Zároveň náušnice nejsou nejvhodněji zvolené, k tomuto outfitu doporučujeme něco většího a více dozlatova (pokud nemáte na pravé zlato).

Přestože Mori no Yōsei volí černobílou variantu, která byla spíše hitem loňské sezóny, vypadá jednoduše a vkusně. I přes skutečnost, že prostota zvolené kombinace působí spíše jako z pohřbu, vloni byl takový způsob oblékání hitem a raději později než vůbec, že? Perlové knoflíky šatů „Černá lehkost“ skvěle ladí k „Bílým botkám“ i k náramku „Mumie“, o jehož klasifikaci mezi náramky stále pochybujeme (podomácku si lze podobný kus látky vytvořit bez placení těžce vydělaných srpců a efekt bude mít stejný – nevzhledné a zbytečné nosit – jelikož budí spíše dojem rozvázané gázy). „Šátek pro letní dny“ by byl skvělý, pokud by nositelka zvolila jiný účes. Minimalistická elegance vyžaduje spíše standardní účes než afrocopánky. Zároveň bychom zvolili oblékání punčocháčů, jelikož Winter is coming.

Ljósið Myrkrið se to tentokrát moc nepovedlo. Samostatně velmi vkusný „Elfí zelený kabátec“ se nijak nehodí k „Letním šatkům“, které by v jiné kombinaci také lépe vynikly. Polobotky ze školní uniformy outfit ještě více shazují, stejně tak jako účes, který sice může vypadat dobře, bohužel však na někom jiném. K barvě očí Ljósið doporučujeme spíše účes s přelivem více do plavé či hnědé, k zeleným očím se výborně hodí například i kaštanová.  Na tu stříbrnou čelenku také zapomeňte, nejde vidět ani přes barvu vlasů, ani přes odstín vaší kůže. Tudíž pokud neplánujete pravidelně navštěvovat  čarosolárium (což nedoporučujeme, pokud nechcete vypadat jako dvacet let stará kabelka), nebo nenavštívíte kadeřníka, už ho ve vašem zájmu nenoste. Největší chybou je levitující Petasites hybridus (bylina), která vypadá, jako by byla k šatům připevněna kouzlem trvalého přilnutí. Tohle se tedy moc nevydařilo!
(Na dveře ložnice autora článku byly naházeny vejce, pozn. red.)

Dále tady máme havraspárskou Ellison Grant, která svým zjevem připomíná spíše postavu z Disneyovských příběhů. Kdyby studentka volila spíše odstíny do červené, vyvolávala by spíše zjev oživlé Minnie Mouse.
„Lacláče“ a „Bílé režné tričko“ ze salonu NiT, přestože dohromady působí spíše jako outfit ke sklízení brambor, vyhlíží neurážlivě a prvky se navzájem nijak nebijí. I „Žabky nejen pro žáby“ v modré variantě outfitu nijak neubližují, nicméně zdobení obličeje a hlavy nám připadá až příliš dětinské na studentku 7. ročníku. I když je účes vhodný (přestože přes brýle nevidíme, zda ladí studentce k očím), lépe by se hodil k elegantnějším kouskům šatníku. Malý stromeček („Strážce stromoví“) a „Havraspárský kolečkový havran“ sice nijak neurazí, ale celkově společně s doplňky hlavy působí, že nejde o téměř dospělou slečnu, ale malé dítě, co si rádo hraje. Nic moc, Ellison.

Zmijozelská slečna Elaine Robillard, známá především z neslušných nápisů na zdech dívčí umývárny, zvolila outfit sexy průvodkyně. Přestože „Vlčí opasek“ (NiT) zakryje nezbytné partie, pro studentku bychom zvolili něco vhodnějšího, co nebudí dojmem lehké děvy a co zabrání tomu, aby prochladla. Musíme ocenit návaznost punčoch „Děrovačky“ i „Černého svůdného bolerka“ ze salonu NiT. Oba dva prvky dohromady ladí, každopádně i tak bychom doporučili něco vhodnějšího studentce. Zelené náušnice jsou příjemným akcentem, celkově však vzhled potřebuje trochu cudných prvků, aby studentka nevyvolávala dojem, že si na studium vydělává nepodporovanými způsoby (ačkoliv se to píše na zdech umývárny).

Na závěr zde máme módní výstřelek Edmunda Heusingera, který vypadá jako oživlá postava z děl Tima Burtona. Přestože na první posled působí trochu groteskně, my Edmundovi tleskáme za úžasný outfit jako vypadlý z mol módních přehlídek. „Zdobená vesta“ v kombinaci s „Edovým cylindrem“ působí steampunkově, brýle „Lennonky“ tenhle dojem znásobují. „Košile Černo-modrý květ“ s „Kalhotami steampunker“ působí jako komplet, přestože nejsou. „Edmundovy boty“ působí jako navržené k tomuto outfitu (nemluvě o tom, že se názvem hodí k nositeli). Ozubené kolečko bych nechal příště doma (zvlášť potom, co ho na nás chtěl Edmund po vyfocení hodit), možná by to chtělo navštívit holiče, jelikož tyhle rané řídké fousky se hodí spíše pro kocoura Toma, ne pro mladého muže s takovým outfitem. Bravo, Edmunde!
(Autor je ochoten na pokus o napadení zapomenout, obdrží-li od vyfoceného písemnou omluvu, pozn. autora.)

Jsem názoru, že pro jeden článek by té šlamastiky stačilo. Pokud si zoufáte, že jste nebyli vybráni do výběru, který se otiskl, nezoufejte, jelikož jste stejně z 95 % měli outfit, který by se nesetkal s lichotivou odezvou.
Zároveň žádáme agresivní čerstvě vyfocené, aby místo školních pomůcek házeli koblihami. V redakci je nyní problém se zásobováním, proto se hodí jakékoliv jídlo alespoň z poloviny způsobilé ke konzumaci, abychom nasytili hladové redaktory.

Pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *