Noví sousedé v Godrikově Dole

| Vydáno:
Pojďme se po prázdninách opět podívat do Godrikova Dolu, který zažívá boom převážně díky generaci profesorů, kteří vyrostli v kolejích a dnes si pořízením domů plní své sny.

Jsou to sice jen dva měsíce, co Denní věštec informoval o nových obyvatelích Godrikova Dolu, a vesnice se už opět rozrůstá. Takový rozmach vesnička s poklidným životem nepamatuje a dnes se na ulicích zdraví noví sousedé a přes ploty si okukují své nové domy. I když v současné době stále nemá Godrikův Důl správce a na jeho místě zaskakuje ředitel školy Matthew Whitecrow, vesnici se daří velice dobře.

První obyvatelé se z hradu do Godrikova Dolu nastěhovali krátce po otevření tunelu s vozíkem v roce 2010, kdy se od konce července do začátku září nastěhovalo sedm zaměstnanců školy. Dnes už z prvních obyvatel můžeme na hradě zahlédnout jen Filiuse Orionise a Davida Nekromacera, který letos neotevřel žádnou třídu, ale ve funkci správce kvízů zůstává.

Další hromadné stěhování přišlo až v červenci roku 2013, kdy se nastěhovali tři noví obyvatelé. Letos se během tří měsíců vesnice rozrostla o šest nových obyvatel. Naposledy jsme vás informovali o nových domech pro Tydynku Flyovou a NaSaŠí Jackson, které byly do matriky vesnice zapsány 19. 6. O deset dní později se do svého středně velkého sídla s názvem Dům Při zakleté žábě nastěhovala Barbara Arianne Lecter. Cerridwen Lowra Antares ve své epochální Věžičkaté usedlosti bydlí od 1. 7., za své sídlo dala sice neuvěřitelných 360 galeonů, 11 srpců a 4 svrčky, ale Nimrandir Elénére platí stále za největšího zhýralce, protože jeho sídlo vyšlo o celý galeon a srpec dráž. Belatris Nithelas Malrinová a Kouhei Hasangeki vložili své úspory do malých sídel v japonském stylu a jsou zatím nejnovějšími sousedy, madam od 26. 7. a pan profesor od 2. 9.

Nová sídla a jejich majitelé poměrně zamíchali i pořadím zámožnosti ve vesnici. Cerridwen Lowra Antares, která je ještě poměrně novou sousedkou, se rychle vyšvihla až na šesté místo, a tím předběhla jak nové majitele, tak i ty, pro které bydlení v Godrikově Dole není již žádnou novinkou. Naopak Kouhei Hasangeki asi moc do vybavení svého domu neinvestoval, a tak je jediným aktivním obyvatelem vesnice obklopeným na spodních příčkách žebříčku zámožnosti obyvateli, jejichž jména na domovních cedulkách již dávno zhnědla.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *