Skandál! Katherine Angel bojuje za práva sov!

| Vydáno:


Je to vskutku tak, sama jsme se zdráhala uvěřit. Tato jinak vcelku tichá a nenápadná studentka z Havraspáru si údajně nikdy nepřála vlastnit sovu. Důvod je celkem prostý. Chovným sovám, po kterých jsme všichni zvyklí posílat dopisy, balíčky i nejrůznější harampádí prý naše péče nesvědčí, neboť sovy, které si přirozeně chováme v klecích vidí okolní svět skrz mříže a to označuje za věznění nevinných zvířat.
Soví pošta má přitom mezi kouzelnickým obyvatelstvem hluboce zakořeněnou tradici. Pro důkaz přito nemusíme jít dále než do vlastního sovince. Také všichni známe menší i větší kouzelnické pošty, kde si kde si za úplatek můžete najmout sovu, která doručí váš dopis či balíček, o školních a jiných veřejných sovincích nemluvě. Tak kdo mluví o týrání? Rozodla jsme se to vypátrat.
Naštěstí se na daté téma ve Velké síni v dobré snaze najít řešení této zapeklité otázky rozpoutala nevázaná diskuze z níž vyplynulo:

Aby byly naše sovy, šťastné, zdravé a spokojené potřebují:
– dostatek sovího zobu a nadstandardních červíků či jiné havěti
– dostatek pohybu a možnost protáhnout si křídla, ovšem bez přemáhání a přepínání
– krásná a pohodlná klec, kde bude permanentně ležet zrní a čistá čerstvá voda
– pravidelné zdravotní kontroly
– dostatek lásky a pochopení

A rovněž se ozvali i takoví, kteří jednu či více z těchto zásad nedodržují a svého stanoviska jsme se drželi zuby nehty…

Tina Láskorádová
Mé sovy, už jen velmi staré a opelichané a omlácené léty nenechám vydechnout. Mé sovy se sice do klece dostanou, dokonce v ní najdou i nějaké to zobání, ale dlouho si nespočinou a už je zase uháním. Většinou… Prostě plní svůj účel na 200%…

Jistá astrální osoba, která si nejen nepřeje být jemnována, ale snad dokonce začne tvrdit, že tam vůbec nebyla 😀 Vždyť víte, ne? 😉

Svých 11 sov vytrvale mučí hladem.
Argumenty? Sovy, které rozesílá ometávat na všechny světové strany často v cizích sovincích vysedávají enormně dlouho a kdyby měly hlad, tak by jistě něco zobly. Nebo si také můžou cestou klovnout potkana či hraboše, tak o co jde?
Není divu, že po takovýchto výletech odpočívají celkem dlouho…

Oresta Vianueva

Zapřísáhle se rozhodla bránit práva opeřenců a podle svých slov vypustila svůj sovinec do přírody.
Je vidět, že svůj postoj bere opravdu vážně. Informace, že u dvou lidí živoří téměř 20 „týraných“ sov ji položila. Doslova.

Kath a Ori ovšem ve své útlocitnosti zapomněly na jeden nezvratný fakt. Sovy, jakožto rozumná zvířata nejen, že mají vlastní mozek, ale dokonce jsou pudově přirozeně vedena k ukojení vlastních biologických potřeb.
Tedy by se dalo říct, že sovy de facto nemusíme krmit, protože správná sova si něco klovne cestou. Navíc cizí sovince jsou taky plné, tak proč by si nenabídly?
Také když svým sovám dávám dostatek prostoru, aby se proletěly, nemusí být pravda, že je uháním. Vždyť taková sova si rychlost a tempo letu určuje sama a když je potom uhoněná a vyčerpáním polomrtvá… Kolikrát jsem jim říkala, že nemusí spěchat…
Aspoň, že si vždy dostatečně odpočinou. Sovy vždy odpočívají minimálně právě tak dlouho, jak je třeba pro další let, takže nikdo z nás sovy samozřejmě neuhání.

Někdo by snad mohl protestovat, že to takhle nefunguje a já musím svým způsobem souhlasit, protože sovy, kterým jsem delší dobu nenasypávala zobání se mi už několikrát pokusily uklovnout prsty, takže je raději krmím a dělá to s nimi skutečné zázraky. Jindy suchý, schlíplý a podvyživený sovinec se nyní jen blyští prasátky z lesklých pírek mých šťastných a spokojených sov. Zkuste to taky!

Komentáře

  1. !!! – Zabraňte týrání nebohých zvířat,., které jsme si kdysi dávno odchytli a chovali v zajetí pro nošení balíčků, protože jsme byli líní se naučit kouzlo, pro přenos balíčků a dopisů!!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *