Změny na postech ve vedeních kolejí Zimy 2018

| Vydáno:
Do nového školního roku zima 2018 se ve vedeních kolejí odehrála spousta změn, z nichž poslední proběhly ještě tento týden na začátku druhého termínu, a v každé koleji tak bylo několik postů vystřídáno aktivní mladou krví. Pojďme si společně připomenout jména nových funkcionářů a rozloučit se s těmi starými…

Havraspár
Havraspár měl velmi funkční vedení, což potvrzuje i to, že loni vyhrál jak školní, tak famfrpálový pohár. Bohužel či bohudík pro něj však i tak byly vystřídány hned tři posty, dva mezi nejužším vedením. Je otázkou, zda noví lidé ve vedení Havraspáru pomohou jít ještě kupředu a zopakovat jeho úspěchy, nebo tento rok největší zdary nepadnou do havraních pařátů.

Pod taktovkou Lilien Emity Meissed se vystřídal studentský kolejní post nejvyšší. Edmund Heusinger, který zastával post primuse tři školní roky od léta 2016, se se zlatým odznakem rozloučil ve chvíli, kdy vstoupil do sedmého ročníku. Na jeho místo byla jmenována dosavadní prefektka Wronka Zabloudilová, slečna, která na stříbrném odznaku působila od zimy 2016 a která je taktéž v sedmém ročníku. Na uvolněné místo prefektky byla jmenována mladinká studentka třetího ročníku Arietty Liella Minette, loňská snaživkyně roku. Druhé místo prefektky zůstalo tam, kde bylo. Hazel Jane Morion tedy už druhý rok nosí stříbrný odznak na své hrudi.

Třetím postem, který se dočkal změny, je pokladník. Martin Lerelin se s galeony na kolejním kontě mazlil jen rok. Tato možnost se teď otevřela Miraell Eliranne, která začala studovat třetí ročník, ale která má důvěru od vedení, že si s hejnem havraspárských poradí.

V kolejní místnosti Havraspáru bude nadále plout vzduchem Eliah Tailesová, o famfrpálový tým se bude starat kapitánka Aya Watanabe se svou zástupkyní Angelou QuickBow, o Corvina Declaratio bude pečovat šéfredaktor James Watfar a s obrázky v obrazárně se bude potkávat Brianag Mac Coileáin.

Mrzimor
V Mrzimoru se od minulého roku událo ještě o změnu méně než v Havraspáru. S velkou pravděpodobností to však mohou být změny zásadní, neboť se odehrály na postu kapitána famfrpálového týmu a prefekta. Mrzimor ještě nikdy v historii nevyhrál famfrpálový pohár a jediné dva poháry školní vyhrál oba v roce 2006. Nebylo by tedy překvapivé, kdyby se žlutí pokusili tohle prokletí prolomit.

Kolejní ředitel Nicholas McElen nechal zlatý odznak v rukou věčné studentky pátého ročníku Susan Cookové. Stejně tak si svůj druhý rok zkusí na postu prefektky Amanda Wright, čtvrťačka vždy hýřící dobrou náladou. Post prefektky po loňském roce opustila Emily Moonová, která do toho letos s výukou praštila, a na její místo se dostal nadějný Aaron Livingston, který už loni okusil taje vedení – byl zástupcem famfrpálového kapitána, kterým zůstal i do letošního roku. Je momentálně jedním z pouhých dvou studentů, kteří zastávají na hradě hned dvě oficiální funkce.

Druhá změna proběhla ve famfrpálu. Po Darie Renawalti se k možnosti prohánět mrzimorské studenty na koštěti dostala Saurinne Arlen, teprve studentka druhého ročníku, která bude muset obstát konkurenci v podobě dalších zkušených famfrpálových kapitánů. Snad jí pomůže, že má k ruce již zmíněného Aarona, který s famfrpálem má již rok zkušeností nejen ze strany herní.

Magrápa Česneková je i nadále mrtvou dušicí s mrzimorskou náturou, Patricia Baloure se stará o momentálně nejbohatší kolejní konto, Kim Sarah Reevesová má na starosti taje obrazárny a Andrew Uroboros má ve svých jezevčích tlapkách péči o Žlutého Trimela.

Nebelvír
V nebelvírské kolejní místnosti došlo také ke zvučným změnám, leč bychom jich napočítali na prstech jedné ruky i se změnami v Mrzimoru. Změnil se post primuse a prefekta, což by mohlo Nebelvíru pomoct navázat na úspěchy minulé a získat po třech letech na svůj krb další školní pohár. Před třemi lety byl Nebelvír kolejí, která měla pohárů více než všechny ostatní koleje dohromady, na což by teď už výhra jednoho poháru nestačila. I přesto má stále nejvíce pohárů, a to jak těch školních, tak famfrpálových.

Hlava Nebelvíru Olivie Windy vyměnila funkci primuse, kterou po roce opustil nijak zvlášť výrazný James Loxar, který následně zamířil do mrazáku. Zlatý odznak po něm na svůj hábit připnula Susan Bouchy, která v loňském roce zastávala post prefektky a která se nachází ve čtvrtém ročníku. Celé nejužší vedení je dost mladé, což se týká i obou prefektek, které navštěvují společně třetí ročník. Rozdíl mezi nimi je ten, že Kathy Mikealson byla prefektkou i minulý rok, kdežto Rebecca Werde si stříbrný odznak připnula až rok letošní. I tak ale zkušenosti s vedením má – je to již zmíněná druhá studentka, která zastává dva posty ve vedení. Již druhý rok je správkyní nebelvírské obrazárny.

K žádným jiným změnám v Nebelvíru nedošlo. Lucia Everdeen nadále spravuje nebelvírské konto, Stella Wellington se potuluje po chodbách a schovává jizvy, které jí způsobila masožravá květina, která si ji vychutnala na výpravě v Zakázaném lese. O nebelvírské famfrpálisty pečuje kapitánka Esmeralda Milagrosa se svou zástupkyní Angie Claire Silvery a o Lví tlapou dbá už spoustu let Marina Liquett Charette.

Zmijozel
Zelená kolej má na svém kontě nejvíce změn ze všech. Z deseti postů se jméno změnilo na neuvěřitelných sedmi, čímž se samotná kolej vyrovnala v počtu nových jmen všem ostatním dohromady. Změny se však děly postupně od začátku léta až do tohoto týdne. Zda to Zmijozelu pomůže vyhrát další poháry, je však jen otázkou. V počtu těch famfrpálových má možnost se po dvou vítězných sezónách vyrovnat Nebelvíru, to u počtu školních pohárů nehrozí zatím nikomu.

Kolejní ředitelkou se už na začátku prázdnin stala NaSaŠí Jackson, která po Elle Sutherland vzala starost o divoké a syčivé hady na svá bedra. Ta byla výrazná již za svého studia a ve vedení koleje není žádný nováček; byla primuskou, prefektkou, pokladnicí i správkyní obrazárny. Ke změně muselo dojít i na místě primusky, neboť tehdejší funkcionářka Sally-Ann Olson složila OVCE a změnila hábit na fialový. Zlatý odznak na svou hruď připnula Zuzana Malron, která do té doby peskovala zmijozelské famfrpálisty na pozici kapitánky. Ani jedna z prefektek si odznak z klopy hábitu nesundala. I nadále stříbro nosí Rhea De Morgan a Veronica Narcissa Williamsová.

Pokladníka převzal po snaživkyni roku zima 2017 Bibi Anne na hradě velmi známý šprýmař Zpytlehněv Zďáblíkov, který se již dříve ve vedení objevil. Byl jedním ze zástupců, který sekundoval Zuzaně Malron ve famfrpálu. I tam se odehrály změny, které předznamenala už změna zástupce z Narcisse Cinerey na současnou kapitánku na konci minulého školního roku. Nová kapitánka Andra Tigers si k sobě po pečlivém uvážení vybrala Samanthu Aileen Massey, aby jí pomáhala peskovat zelené hráče.

Poslední dva posty, na kterých došlo ke změnám, jsou správce obrazárny a šéfredaktor. Správkyní se po Narcisse Cineree stala Hannabell Cavanaugh, studentka čtvrtého ročníku, která se ve vedení koleje objevila vůbec poprvé. Mnohem větším překvapením však je studentka druhého ročníku Christyne Halwiger, která po Lily Angelině Johnsonové převzala péči o Hadího krále. Na postu kolejního ducha stále straší mrtvá mrtvá Amanda Lembrijová.

Co nová jména pro jednotlivé koleje budou znamenat, je však zatím ve hvězdách. Každý z jedinců má svou budoucnost pevně ve svých rukách a nezbývá než všem přát spoustu úspěchů, radosti a hodnotných zkušeností.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *