Domy slavných II.

| Vydáno:
Po sáhodlouhém papírování jsem konečně získal vstupní povolení do domu Severuse Snapea. Jeho dům je vskutku zajímavý. A co jsem vlastně ve Snapeově domě objevil? A co jsem všechno viděl? To se dozvíte při čtení tohoto článku.

Snapeův dům se nachází v kanálech. Bohužel vám nesmím říct nic o jeho bližší poloze, jsem pod podmínkou ministerstva. To víte, bojí se, že by tam nalezli další novináři a mohli by zničit toto vzácné místo.

Dorazil jsem do daného městečka, kde se Snapeův příbytek nachází. Je zvláštní v tom, že se nachází v kanalizaci. Přicházím k poklopu od kanalizace a čekám, až nebude žádný mudla v dohledu. Když žádného mudlu nevidím, rychle otevírám poklop a vnořuji se do temné a smrduté kanalizace. V kanalizaci je pěkná tma, tak používám formuli Lumos a svítím si na cestu. Potichu postupuji špinavými a nehezky páchnoucími mudlovskými kanály. Kdybych nevěděl, že se zde nachází něco významného, jako třeba příbytek Severuse Snapea, tak sem v životě nevlezu. Najednou slyším pískání a kolem mě běží krysa. „Proč jsem sem chodil?!“ říkám si ve své hlavě. Co bych pro Denního věštce také neudělal, že?

Po delší době procházení kanálů jsem konečně došel na to správné místo. Na jedné ze stěn vidím zelenou cihlu. Musím za zelenou cihlu zatáhnout a říct heslo, které jsem se dozvěděl na Ministerstvu kouzel. Vytahuji z kapsy hůlku a jsem připravený, kdyby se cokoliv pokazilo. Tak říkám heslo a zeď přede mnou pomalu mizí. Prošel jsem do Snapeovy skrýše a zeď se za mnou zase objevila.

Ocitám se v malé, nejspíše vstupní místnosti. Je úplně vybílená, nic tu není, akorát spousta pavučin a jedny dveře. Nezbývá mi než vzít za oprýskané a velmi staré dveře. Otevírám dveře a najednou se na mě vyvalí spousta smrduté vody z kanálů. Chytil jsem se rámu dveří a voda rázem zaplnila celou vstupní místnost. Chvilku se potápím a přemýšlím, co mám dělat. Protože jestli nic nevymyslím, tak se za chvilku utopím. Naštěstí jsem si na něco vzpomněl. Vykouzlím si bublinu, ve které budu moct dýchat. Tak, bublinu mám vykouzlenou a jdu prozkoumávat. Plavu do další, už větší místnosti, kde se nachází jeden stůl a pár židlí a nějaké skříně. Skříně otevírám, ale je v nich pusto a prázdno. Dívám se nad sebe, jestli tam náhodou něco neplave. Vydávám se do další místnosti, která je taky celá zaplněná vodou. Tak, právě jsem doplaval do koupelny, je zde stará a zrezivělá vana a na zemi se válí umyvadlo. Je zde také dřevěná podlaha, která je celá od plísně a zašpiněná. Jedno prkno se mi zdá nějaké divné, tak za něj tahám. Vylomím ho a vidím nějakou utajenou místnost. Proud vody, který dolů teče, mě strhne s sebou.

Proud mě strhnul do nějaké malé místnosti, kde se nachází všude spousta lahviček a různých podivností, dokonce se mi zdá, že vidím i výbušninu. Jak prudce voda proudí do této místnosti, tak rozbila několik lahviček a jejich obsah se vylil do vody. Radši rychle plavu nahoru a zpátky pryč, protože nevím, co by mi ta voda mohla udělat. Rychle plavu pryč z celé skrýše. Jsem už u zdi a vyslovuji tajné heslo, zeď se otevírá a já odcházím z kanálů zpátky na hrad.

No, bohužel se tahle výprava moc nevyvedla. Vypadá to, že voda zničila spoustu věcí, a já skoro nic nenašel, teda až na ty lahvičky, které jsem si ani nestihnul pořádně prohlédnout, protože jinak bych se mohl dotknout jejich obsahu a nemuselo by to se mnou dopadnout dobře. Ale aspoň byla zajímavá tím, že byla celá pod vodou. Doufám, že se další výprava povede více. Můžete se těšit, příště se vydám na velmi zajímavé místo.

Pro Denní věštec
Blake Towerell

Published by

Blake Towerell

Rád objevuje nové světy, nové možnosti, a také sladkosti. A rád se o tom také rozepíše, cokoliv ho zaujme popíše. Má hlavu plnou nápadů, co nenajdete v odpadu. Na papíře jeho myšlenky končí, psát rozhodně jistě nikdy neskončí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *