Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
Podzim, vážení přátelé! Už je tu v celé své kráse! Někde vystrkuje drápky naplno, jinde se ještě drží babí léto. Teploty jsou podivné, přeháňky časté a vítr neuvěřitelný. Ale není se čeho bát… tak zle už dlouho nebude!

Ono popravdě totiž bude ještě hůř! Babí léto se s námi během pár dní rozloučí definitvně a pomalu bude vystrkovat drápky zima. Nebojte! Na sníh zapomeňte, na ten je ještě přeci jen brzy, ale bez nějakého teplého hábitu a čapky na hlavu vám bude venku kosa.

Teploty se budou pohybovat kolem 10 °C. Někdy budou lehce vyšší, někdy zase nižší. Jistojistě víme jen to, že neklesnou pod bod mrazu a že nevylezou nad 15 °C. Naše speciálně vycvičené rosničky se každou chvíli klepou zimou, takže bude přituhovat.

Oblačnost bude velice proměnlivá. To souvisí i s povětrnostními podmínkami, které budou naprosto nevhodné k jakékoliv cestě na koštěti. Jednou si to raději rozmyslete a zařiďte přenášedlo, jinak budou mít u Munga co dělat.

Vítr bude nárazový a to o síle 7 stupňů Mantichořího dechu. Dámám může vítr nárazově vykasat sukně nebo nárazově rozepínat hábity. Dbejte proto i na vhodný oděv, přeci jen takové ofouknutí není nic příjemného! Ona zmíněná oblačnost bude nestálá. Vítr může mraky rozfoukat stejně, jako je přinést, proto se nechme překvapit, však ono z toho něco vzejde.

Déšť je mnohem předvídatelnější. Motýl Emanuel už pár dní přežívá kašlík a rýmičku, což znamená, že bude sem tam pršet. Opravdu čekejte mírné přeháňky, žádné velké slejváky, ale takové deštníkové kouzlo nebo pláštěnka se vám mohou na cestách hodit.

Nově také varujeme, především v brzkých ranních  hodinách, před výskytem mlhy. Bude tak hustá, že by se dala krájet a neuvidíte si pravděpodobně ani na špičku svého nosu. I z tohoto důvodu raději na své koště, či snad koberec, nesedejte.

Nakonec tu máme, jako již obvykle, bio zátěž. Ta bude na krásném čísle 13. Bude se perfektně dařit virům a bakteriím, takže se chraňte, jak to půjde, jinak budete kašlat, prskat a smrkat! Jinak není v podstatě čeho se bát.

A nezapomeňte – nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *