Ach, ta inzerce!

| Vydáno:
Znáte to! Čekáte na soupeře v Siláckém ringu, a tak se jen tak procházíte Prasinkami, abyste zabili trochu času. U Žluté tlapy už jste udělali vše, co jste odpracovat mohli, Rosmerta vám U Tří košťat už nic dalšího na sekyru nenalije, a do Malé herny U Čmouda raději nějakou dobu nepláchnete, když máte od karetní hry Černý Petr obličej plný monoklů. A tak nezbývá nic jiného, než se posadit k Chytrákovi a přečíst si, kdo se čeho potřebuje zbavit a naopak kdo co urgentně shání. Četba některých inzerátů mě však natolik zaujala, až jsem se rozhodl podělit se o některé z nich se čtenáři Denního věštce. Nastává pouze jedna otázka, a sice: „Co tím autor myslel?“

Někdo je chamtivý, někdo je zoufalý, někdo to prostě zkusí. Příběhy, které se míjí inzeráty, jsou různé. Donedávna jsem myslel, že mezi inzercí U Chytráka může kouzelník najít pouze nabídku žabek, bylinek, již nošeného oblečení nebo poptávku po mazlíčkovi, nicméně některé inzeráty ve mně zanechaly místo dojmu jen velký otazník. Pojďme si některé z nich přečíst!

Carrie očividně prodává horké zboží! No nekupte to! Jen malá otázka – jaké barvy je ta skvrna?
Hodně štěstí s prodejem, Carrie! Tohle zboží půjde jistě na dračku!

Všichni průměrní kamarádi, třeste se! Teď jedou jen přátelé nejvyšší kvality! Nemáte peníze, plno bodů? Početnou sbírku čokoládových žabek? Fotku NaSaŠí Jackson před první plastikou? Že ne? Tak to je mi líto, jste naprosto out a nejspíš budete forever meloun.

Tady se někomu nechtělo platit úroky z půjček! A přestože je Edmund veřejně známý svou hamižnou a chamtivou povahou (se srdečným pozdravem zdravím svého redakčního kolegu), nemohu si nedovolit poznámku, že pár srpců za kolejní půjčku by ho jistě nezabilo.

Tohle je zajímavé! Zadarmo ani kachně nehrabe, nicméně zde Jeremy používá originální způsob, jak mohou kupující ušetřit těžce nabyté srpce a přitom si dar opravdu zasloužit. Bod za originalitu!

Oh, drahá paní profesorko! Vy, jakožto zastánkyně života a práv žab, jste schopna vyměnit žábu jen proto, že už máte podobnou?! Jak jste mohla takhle zradit sama sebe! Všechen ten povyk, když chce někdo žabku ve Velké síni sníst! A to vše jen proto, abyste je mohla vyměnit nebo prodat? Ach, Merline, předmět Žabologie mě už nebude lákat nikdy jako dřív!

Oh, Hetty! Je to živá bytost! I ta krysa má šanci na lásku! Dopřej jí čas, aby se uvolnila! Jen tak ti může přivést mladé! Až budeš randit ty, jistě to pochopíš!

Postarší samička – ale no tak, Kathy! Mluvíš přece o vážené profesorce, ehm, profesorce.

Aby Lucy získala jmenované žabky, stane se z ní patrně zlatá rybka. Zřejmě jde o techniku „působení na city“. Studentka Nena ze stejné koleje zašla dokonce dál a snažila se zapůsobit na naši víru:

Jsem názoru, že té šlamastiky již stačilo! V dnešní době je zřejmě důležité zaujmout něčím novým a neotřelým, aby si v tak nepřeberném množství inzerce někdo všiml té vaší. Neztrácí se tak serióznost? A jaké zvláštní inzeráty jste U Chytráka zhlédli vy?

Pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Komentáře

  1. Prodám Bertíkovy fazolky. Jedinečné ceny a naprosto nepřekonatelná kvalita. Piště sovy! Rychle, dokud nějaké fazolky mám! Pokud napíšete sovu do pěti minut, dostanete fazolku zdarma.

  2. Perfektní. Pobavila jsem se jako už dlouho ne. Tvé „pichlavé“ psaní je ozdobou DV. Těším se na další článek! 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *