Fazolková statistika trochu jinak

| Vydáno:
Není to tak dávno, co nám na hradě přibylo poměrně dost nových druhů fazolek. Možná jste na ně už narazili, nebo jste třeba ještě stále neměli to štěstí. Nás však zajímalo, která fazolka padá tak nějak nejčastěji, a rozhodli jsme se to otestovat! Že se to neobešlo bez velkých břichabolů? No a co? Stálo to za to!

Říká se, že redaktoři musejí být ochotni udělat pro svůj článek i nemožné. A přesně to jsme udělali! Přecpali jsme se fazolkami, abych vám teď tady mohla říct, která alespoň nám padla nejčastěji, která vůbec a co z toho všeho vlastně plyne.

Předně je třeba říct, že to byl skutečně blbý nápad. Mnoho členů redakce přišlo už z večeře a do fazolek se jim moc nechtělo. Nakonec se nás do odvážného pokusu pustilo sedm statečných. Každý jsme spořádali okolo dvaceti fazolek a poctivě jsme si zapisovali, co nám to fazolka vlastně provedla. Je to až neuvěřitelné, ale během těchto fazolkových orgií jsme našli krásných 44 druhů fazolek, a to ještě počítám všechny květiny, zmrzliny a zamilované fazolky jako jednu velkou skupinu!
Kolik je přesně druhů fazolek na hradě, to vám nepovím. Možná je to i dobře, ale rozhodně jsem si jistá, že nad 50 různých druhů bude. My jsme tedy neměli o rozmanitost nouzi.

Úplně ze všeho nejčastěji jsme našli květinu, a to přesně 22×. Skoro to vypadalo, že můžeme seknout s novinařinou a otevřít si květinářství. Jsem si celkem jistá, že by nám to šlapalo stejně dobře, ne-li ještě lépe! Padly nám snad všechny druhy, které na hradě jsou, a ty nejošklivější se samozřejmě opakovaly nejčastěji. Nebo možná nejhezčí, záleží na tom, čemu říkáte „hezká“.
S mnohem nižším skóre, zato mnohem vítanější, byla fazolka s příchutí zmrzliny. Tu máme všichni rádi. Našli jsme ji celkem 9×, což je výrazně nižší počet než u květin, ale možná, kdybychom na tom ještě zapracovali, na nějaké malé zmrzlinářství by to bylo. Jaká příchuť padla nejčastěji, to upřímně nevím. Zahlédla jsem však jahodovou nebo možná malinovou, duhovou, podivně karamelově hnědou a také meruňkovou.
Třetí, bronzové místo obsadily fazolky dvě. Obě se vyskytly přesně 4×. První z nich byla pizza. Nic proti, tu máme také všichni rádi, ale po těch zmrzlinách to byla celkem nešťastná kombinace. Druhou fazolkou byla trumpeta. Ať už ta, která z vás udělá troubící trubku, nebo ta, co vám alespoň dovolí normálně mluvit. Skoro by se to dalo vysvětlit až urážlivě, ale my jsme nebyli vztahovační a vzali jsme to s humorem. Tůůů!

Další místa už sice medailová nejsou, ale chtěla bych zmínit alespoň ty fazolky, které jsme měli vícekrát. A nutno dodat, že jsme poměrně nenažraná redakce!
Alespoň dvakrát jsme totiž měli kávu, hroznové víno, kuřecí stehno,bramboru, chilli papričku, čokoládu, pivo, ananas, banán, mrkev a vejce. Možná, že kdybychom si místo zmrzlinářství a květinářství otevřeli sámošku, uděláme nejlépe ze všeho! Našli byste u nás totiž skoro všechno! A troufám si říct, že to nejdůležitější ano!
Pak do téhle skupinky patří také fazolky jako je kravička, pes, papoušek, havran, vánoční stromeček, krab nebo vláček.
Ostatní fazolky jsme našli jen jednou a nebudu vás nudit vypisováním všech. Však jednou, to není takové terno, abyste tu u toho usnuli.

To nejdůležitější už víme:
1. Kašleme na studium, pojďme prodávat kytky!
2. Když ne kytky, pojďme to zkusit se zmrzlinou.
3. Když sníte moc fazolek, bude vám blbě.

Já osobně jsem s naším průzkumem spokojená. Dokázali jsme hned tři výše napsaná fakta, která prostě platí, pokud sníte tolik fazolek jako my. A ještě to u mnohých vyvolalo kruté břišní křeče, tentokrát zaviněné smíchem.

Na závěr ještě musím poděkovat kolegům redaktorům, kteří do toho se mnou šli, protože bez nich by to nešlo. Poděkování tedy patří Nerys Heliabel Ghostfieldové, Narcisse Cineree, Edmundovi Heusingerovi, Alfovi Wolfmoonovi, Blakeu Towerellovi a samozřejmě naší šéfredaktorce Niane z Libelusie.

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *