Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Tentokráte přinášíme mnohá varování před skrytými hrozbami, které na vás mohou číhat na místech, kde byste to rozhodně nečekali. Závadné cukrovinky, dovolenkáři v nebezpečí, postižen je dokonce i televizní a hudební průmysl. Na co si dát pozor?

Nebezpečná závislost

U svatého Munga byla hospitalizována čarodějka z Kentu, která trpí těžkou závislostí na sledování seriálů vysílaných v mudlovské televizi. Jde o účinek nepovedené kletby, kterou má na svědomí její manžel. Údajně mu neuvařila večeři z důvodu, že zrovna běží Doctor Who, a ten má přece přednost. Kletba se zvrtla a namísto toho, aby čarodějce televizi zprotivila a vrátila ji zpět do kuchyně, udělala pravý opak. Ministerstvo nyní prošetřuje, zda je nutkavé sledování seriálu Doctor Who závadné, zda je možné jej klasifikovat jako kouzelnickou nemoc či jako úmyslné ublížení na duševním zdraví.

Anonym varuje před poslechem Sudiček

Ministerstvo prověřuje kouzelnické nahrávky hudební skupiny Sudičky. Anonymní dopis doručený ministrovi kouzel varuje před černomagickou kletbou, která má být uvalena na blíže neurčený počet nosičů s nejnovějšími hity této hudební skupiny. Vzhledem k tomu, že pergamen nesl stopy po silném magicko-skrývacím úsilí odesílatele, ministerstvo vyhodnotilo tuto hrozbu jako oprávněnou. Kletba má způsobovat pominutí smyslů posluchače s možným následkem výmazu paměti nebo jejího trvalého poškození.

Bonbóny se šťávou z ďáblova osidla staženy z prodeje

Ministerstvo nařídilo stáhnout z prodeje poslední dvě šarže bonbónů se šťávou z ďáblova osidla kvůli kontrolnímu měření, které prokázalo vysoký obsah závadných látek v cukrovince. Šťáva z ďáblova osidla v kombinaci s nimi může způsobovat svědivou vyrážku. Ta má u dětí zpravidla těžký průběh a pomalu se léčí. Výrobce již stáhl z prodeje většinu vadného zboží.

Bystrozor na dovolené zahnal smrtonošku

Obrovské štěstí měla výprava v africkém národním parku Serengeti. Výletníci byli na kouzelnickém safari přepadeni smrtonoškou, měli však velké štěstí, protože mezi nimi byl i jeden bystrozor. Ten zachoval chladnou hlavu a smrtonošku duchapřítomně zahnal. Ministerstvo útok smrtonošky potvrdilo, a podle ministra kouzel bude bystrozorovi-zachránci předána medaile za statečnost.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *