Halloweenské humoresky: Vesnici vyplavili dýňovou polévkou!

| Vydáno:
O vesnici Škrkanice jste už slyšeli? Jestli ne, tak odteď si ji jistojistě zapamatujete. Jde totiž o jedinou vesnici v celém širém kouzelnickém světě, která byla doslova zalita dýňovou polévkou. Jak je to možné? Co se stalo?

Vesnice Škrkanice nacházející se jak jinak než v našem krásném Česku, úplně na okraji, blízko hranic s Rakouskem, byla známá spíš mezi místními obyvateli a sousedy. Každoročně se tam pořádaly velkolepé halloweenské oslavy. Tato převážně kouzelnická vesnice tvrdě bojovala s vesnicemi a městečky sousedními o nejlepší halloweenskou výzdobu a pořádala velký strašidelný festival. Strašidelné průvody, vydlabané dýně u domků, netopýři a nejrůznější strašidla v oknech a na zahrádkách. Vždy to stojí za zhlédnutí! Letos se jim ale výzdoba povedla trochu jinak.

Bartolda Melanyová každoročně vaří pro všechny obyvatele její oblíbenou, ale hlavně v širokém okolí vyhlášenou dýňovou polévku. Ta se pak podává na konci onoho strašidelného průvodu, který se koná přesně na svátek Halloween.

Jako každý rok se během vaření okolo několika kotlů naplněných vařící dýňovou polévkou motalo množství dětí, které se Bartoldě snažily všelijak pomoct. Bohužel se mezi ochotnými pomocníky našla i skupinka pořádných „vejlupků“. Ti jako vtípek očarovali jeden z kotlů takzvaně nabývajícím kouzlem. A začaly se dít divy.

V kotli to začalo bublat, zurčet a dýňová polévka začala nabývat. Vypadalo to jako ve známé mudlovské pohádce Hrnečku, vař! Polévka přetekla přes okraj kotle a začala se pomalu roztékat po celé místnosti. Vytekla dveřmi, okny a než se Bartolda vzpamatovala a začala řešit tuto tragédii, vesnice prakticky plavala v dýňové polévce. Vyřešit tuhletu šlamastiku totiž nebylo jen tak. Dýňová polévka ne a ne zareagovat na žádné zaklínadlo. „Vtipálci“ totiž zvolili poměrně složité kouzlo. Brzy se snažila skoro celá vesnice, vyzkoušeli desítky kouzel, než se podařilo dýňovou polévku v růstu a putování po vesnici zastavit.

Vesnice byla doslova zalitá polévkou a každý nabíral polévky do hrnků, kastrolů i kbelíků co jen hrdlo ráčilo. Musíme zdůraznit, že nikdo při této tragédii nezahynul a nebyl zraněn. Pouze malí lumpové, kteří celou tuhle situaci způsobili, si odnesli pár pěkných modřin na svých zadnicích.

Nakonec ale vše dobře dopadlo. Dýňové polévky je dostatek, lidé mají na dobrý týden co jíst. A i když Škrkanice nevyhrály soutěž o nejhezčí halloweenskou výzdobu, rozhodně měly výzdobu nejoriginálnější. A navíc tuto vesnici teď už bude v kouzelnickém světě znát každý!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *