Letem kulturním čarosvětem II. – Novinky na kouzelnických plátnech!

| Vydáno:
Sledujete rádi pohyblivé obrázky? Jste filmoví maniaci, kteří navštíví magi-kino pokaždé, když se v kouzelnickém světě zrodí nový filmový skvost? Tak tento článek je pro vás to pravé ořechové. V dnešním kulturním okénku se totiž podíváme právě na magická plátna.

Na přelom let 2017/2018 si naši magičtí filmoví tvůrci připravili rovnou 2 novinky. Vyrazili jsme je vyzpovídat a vyzvědět vše možné i nemožné o chystaných novinkách.

Jako první se nám podařilo zastavit režisérku právě připravovaného filmu o životě Helgy z Mrzimoru, madam Albertu Duxley. Madam Alberta nám věnovala chvilku (samozřejmě že jsme měli s sebou dobrou kávu a zákusek!, jak jinak na režiséry…) a nám se podařilo vytáhnout z ní nějaké ty zajímavosti. Paní Duxley má za sebou již několik filmů – za všechny jmenujeme všeobecně známý a velmi úspěšný film „Pergamen“, který byl dokonce oceněn Zlatým testrálem. Avšak na poli biografie se madam objevuje poprvé.

Helgu z Mrzimoru si jako objekt svého zájmu vybrala dle svých slov: „Protože mi připadá trochu opomíjená oproti ostatním zakladatelům Bradavic. Přitom měla tak obrovské srdce! A když jsem se pustila do studia nejrůznějších pramenů o této dámě, narazila jsem na tolik zajímavostí! Její osobní život nebo i kariéra mimo bradavičkou školu… každý kousek stojí za zmínku a já doufám, že se našemu štábu podaří vytvořit kvalitní, biografický a přesto zábavný film, na který se přijde podívat spousta diváků!“ Uvidíme, uvidíme. Na magických plátnech by se měl film objevit těsně před koncem roku.

Druhou premiérou, tentokráte vánoční, bude klasicky pohádka. Ta bude uvedena přesně na Štědrý večer! Hlavní hrdinka je odvážná mladá čarodějnice, která je zlou macechou vyhnána z hradu a žije se svými 7 domácími skřítky, kteří se o ni starají. Tím ale příběh nekončí. Mladá Néve je tak překrásná, že se její macecha rozhodne k ještě odpornějšímu činu. Očaruje jablko a tím se má Néve otrávit. Jak tento příběh asi dopadne? Zachrání ji, jak to v pohádkách bývá, nějaký princ?

Možná, že jste z mudlovské rodiny a připadá vám pohádka povědomá. Pak máte pravdu. Představitelka Néve, slečna Jeniffer Belacourtová, nám prozradila: „Tato pohádka je inspirovaná pohádkou mudlovskou, konkrétně se jmenuje Sněhurka a sedm trpaslíků. My jsme se ji ale pokusili přenést do našeho světa čar a kouzel. Néve je velmi statečná a já mám obrovskou radost, že ji mohu hrát.“

Mladou vycházející hereckou hvězdu Jeniffer Belacourtovou asi ještě neznáte. Je to její první velká role. Do této doby působila pouze v okresním divadle. Nicméně po úspěšném konkurzu na roli Néve to vypadá, že o ní uslyšíme ještě mnohem více.

„Jsem nadšená, že se mi konkurz vydařil. Navíc budu hrát s opravdovými umělci a doufám, že se toho od nich spoustu naučím,“ pověděla nám ještě Jeniffer.

A jak to je s princem? Bude princ? Budou polibky? Na to nám Jeniffer odpověděla pouze zrůžověním jejich tvářiček. Takže slečny a dámy, pravděpodobně bude princ pořádný krasavec a my se máme na co těšit!

Tímto dnešní kulturní reportáž končím. Budu se těšit zase u dalších kulturních zpráv. A co vy? Těšíte se na filmové novinky? Zaujala vás pohádka? Nebo spíše biografie Helgy z Mrzimoru? Dejte nám vědět v komentářích!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *