Halloweenská hostina aneb na čem byste si (ne)pochutnali!

| Vydáno:
Vítám zde všechny čtenáře, ale dnes především ty, co stejně jako já milují Halloween. A taky jídlo. To je podle mě totiž jedna z nejlepších kombinací, co kdy byla vymyšlena. Kombinace svátku a jídla. Prostě TOP! A protože Halloween je spojen se strašidly, strachem i nechutnostmi, tak vám mohu slíbit, že tento článek bude pořádně výživný!

Začneme klasikou. Dýně a dýňová polévka. Ta nesmí na Halloween chybět. Upřímně doufám, že na hradě není jediná duše, která dýňovou polévku nemá ráda, protože to by byla obrovská škoda. Já se na dýňovou sezónu těším celý rok. A jak by se dala připravit tato klasika na halloweenský stůl? Proč ji třeba neozvláštnit drobnou pavučinkou!


(zdroj: zde)

Další klasikou i v mudlovském světě jsou muffiny a cupcakes. Kdo by je nemiloval! Jestli se opravdu najde někdo, kdo dýňovou polévku nerad, tak tyto nadýchané, sladké dobroty snad baští všichni! Výhoda Halloweenu je tady ta, že se na nich můžeme pořádně vyřádit. Udělat nějaké rozkošnější pro naše malé kouzelnické děti nebo nějaké pořádně strašidelné pro puberťáky či dospělé. Fantazii se zde meze rozhodně nekladou!


(zdroj: zde)


(zdroj: zde)

Nezbytnou pochoutkou, na které si někteří profesoři či spíše profesorky pochutnávají celý rok, jsou nejen karkulinky v čokoládě, ale také tlustočervi. Pořádní, macatí, křupaví. Na Halloween si ale můžeme užít i žížal. Na talíř budou naservírovány přímo s kusem hlíny a ano, než je strčíte do pusy, ještě se hýbou! Dali byste si?


(zdroj: zde)

Pokud nejste na červy ani žížaly, ale raději byste něco křupavějšího, halloweenská nabídka nezklame ani vás. My z Denního věštce hledáme dlouho a poctivě. Proto jsme pro vás našli i křupavé pavoučky všech velikostí.


(zdroj: zde)

Pokud jste milovníci černého humoru, nevadí vám trocha kanibalismu a nebo vám nevadí si na něj trochu zahrát, pak musíte zbožňovat tento slavný, temný svátek. Nejrůznějšími částmi lidského těla se to totiž na slavnostních stolech jen hemží. Je libo lidské nebo babské ucho? Nebo byste raději pořádně šťavnatá střeva ve formě střevního štrůdlu? Nebo máte rádi, když se na vás jídlo ještě kouká? Na skladě máme i sladké želé oči!


(zdroj: zde)


(zdroj: zde)


(zdroj: zde)

Tak co? Vybrali byste si? Pochutnali byste si? Nebo spíše nepochutnali? Abychom vás ale neochudili při takové příležitosti o možnost si také něco uvařit, přichystala jsem si pro vás i dva snadné recepty. První z nich je na dýňové latte! (Ano, dýně opravdu zbožňuju!)

Dýňové latte
Potřebujeme:
200 g máslové dýně
1 hrnek polotučného mléka
2 porce espresso kávy (14 g)
1 lžíci cukru
našlehanou smetanu
a krapet mleté skořice

Postup:
Dýni omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Ty povaříme do změknutí, aspoň 15 minut. Vodu pak slijeme a dýni rozmixujeme. Tak nám vznikne dýňové pyré.
Pokračujeme vytvořením pěny z mléka – ohřejeme a opět promixujeme.
Pomalu pěnu z mléka přimícháváme do připraveného pyré.
Vezmeme si čistý hrnek, do dvou třetin naplníme dýňovým pyré (již smíchaným s mlékem), zalijeme připravenou kávou a ozdobíme podle chuti (smetanou, skořicí nebo čím vás napadne). Takhle nějak by to mohlo vypadat!


(zdroj: zde)

Druhý recept je na křupavé prstíky. Zda-li patřily zlobivým dětem, čarodějnicím či někomu jinému, nechávám na vás.

Budeme potřebovat:
½ hrnku polohrubé mouky
45 g másla
2 lžičky hnědého cukru
2 lžíce mléka
půlky oloupaných mandlí (počet podle počtu prstů)
marmeláda červené barvy
1 lžička kakaa
1 lžička vanilkového aroma

Postup:
Mouku, cukr a kakao smícháme. Rozehřejeme máslo a přidáme k ostatním surovinám spolu s vanilkovým aroma. Všechno smícháme. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici alespoň 30 minut odpočinout. Pak z těsta vyválíme válečky ve tvaru prstů. Nezapomeneme udělat rýhy, jaké jsou na našich prstech. Pak už jen marmeládou přilepíme nehty z mandlí a dáme na plech. Pečeme při 175 stupních asi 15 minut. Konce prstů pak namočíme do marmelády a máme efekt čerstvě useknutých prstíků!


(zdroj: zde)

Tak a to už je ode mě opravdu všechno. Doufám, že vás článek bavil číst alespoň z poloviny tak, jako mě bavil psát! A taky doufám, že si Halloween užijete maximálně a pokud navštívíte nějakou halloweenskou párty, nezapomeňte se pochlubit nějakých nechutně chutným jídlem či pitím! Těším se na vaše komentáře i fotky!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *