Olivový bibliokoutek II.

| Vydáno:
Moji milí nadšení čtenáři a knihomolové! Mám pro vás další várku vašich stránek a emocí. Pro tento měsíc mám opět nachystanou pětici knih, které jsou jak z kouzelnického, tak z mudlovského světa. Už se nemůžete dočkat? Tak šup šup, čtěte hezky dál!

Než jsem tě poznala – Jojo Moyes
Přece jen jsem dívka a nemůže tady chybět dívčí čtení. I když tohle není úplně taková klasika. Hlavní hrdinka totiž není nějaká skoro modelka, na které může oči nechat každý muž. Ani typická Popelka. Luisa je obyčejná, trochu zmatená a hodně střelená holka, která najednou nemá kde pracovat. A aby pomohla své rodině, která nemá peněz nazbyt, sežene si místo u bohaté rodiny. Jako pečovatelka. Nikdy to nedělala, nikdy se o nikoho tolik nestarala. Upřímně se jí ani tolik nechce, ale peníze za to dostane dobré.

Najednou se tedy má starat o mladého muže, který je ochrnutý a může hnout sotva hlavou a sem tam prsty ruky. Sám se nepostará vůbec o nic. Toaleta, oblékání, holení, zábava. Nic. A přitom to byl muž, kterému svět ležel u nohou.

Jak se Will srovnává se svým postižením? Jak si spolu budou rozumět? A vznikne z toho všeho láska? Neváhejte a přečtěte si tento krásný, srdceryvný příběh. Doporučuji knížku před filmem!

Hodnocení: 5 z 5 oliv

Madame Picasso – Anne Girard
Za každým velkým mužem stojí žena. Souhlasíte? Ať už ano nebo ne, v Picassově případě to tak bylo. Alespoň podle autorky této knihy. A přitom se o jeho životní lásce mluví tak málo. Eva Gouelová získala to nejcennější, co Picasso vlastnil. Jeho srdce. Jaký byl jejich příběh? Jak se potkali?

Pokud vás baví umění nebo pokud vás láká další příběh plný lásky a ještě na motivy skutečných událostí, pusťte se do čtení. Neočekávejte ale ryze jen biografii. Je to spíš kniha skutečností inspirovaná než samotným Picassovým životem psaná. Každopádně nakouknete do romantické Paříže, dozvíte se něco více o Picassovi a hodně o jinak neznámé Evě. Jak jejich příběh pokračuje a jak skončí? Nepovím nic! Čtení tady opravdu stojí za to!

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Atlas zemí, které neexistují – Nick Middleton
Abych neopomněla i něco naučnějšího, mám tady jeden atlas. Zeměpis mi nikdy nešel, avšak takhle knížka mě zaujala a vážně mě baví. Společně s autorem se projdeme po různých zemích-nezemích. Chcete se dozvědět něco více o Krymu? Nebo o Tibetu? Nebo chcete poznat země, o kterých vlastně vůbec nevíte, že existují? Nebo vlastně neexistují? Jak to s nimi vlastně je…

Knížku můžu rozhodně doporučit. Nejenže je zajímavá sama o sobě, ale i to grafické zpracování stojí za to. Celá knížka je vlastně takový malý skvost knihovny. Doporučuju ji tedy nejen přečíst, ale i pořídit do knihovny. Protože takových pokladů není nikdy dost. (Ano, má peněženka pláče poměrně často…)

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Já a pan Jones – Lucy Diamond
Kdo je to pan Jones? Je jich hned několik. Manželé Jonesovi mají totiž tři syny. Každý je jiný a každý řeší své problémy a trable. Charlie je nespolehlivý, ale plný vášně. A seznámí se s Izzi, která chce začít svůj život znovu od začátku. Ale zrovna s Charliem? Je on ta správná volba?

Hugh je přesný opak. Klidný až moc, alespoň pro Alici, jeho ženu. Neunudí se? Co se s nimi bude dít?

David a Emma řeší zase úplně jiný problém, ať se snaží jak chtějí, ne a ne otěhotnět. Od té doby se jejich vztah potápí jako Titanic.

Pak ale přijde den, kdy se všichni schází v penzionu rodičů těchto tří bratrů. Co se tam dozví? Změní to jejich životy? Vyřeší to jejich problémy nebo se naopak další vytvoří?

Musím upřímně říct, že takhle knížka mě bavila. Nečekejte žádnou náročnou literaturu. Je to oddechovka, která se čte snadno, rychle a člověk si může opravdu odpočinout.

Hodnocení: 4 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Bradavice a jejich zakladatelé – Batylda Bagshotová
Tak se mi zdá, že naučné literatury není nikdy dost. A přece jen když máme to štěstí být studenty naší skvělé školy, měli bychom něco vědět o její historii. Věřím, že nějaký ten základ je v každém z nás. Víme, že školu založili čtyři největší čarodějky a kouzelníci své doby. Věřím, že na hradě není jediného živáčka, který by je neuměl vyjmenovat. Ale tušíme o nich něco bližšího? Víme něco víc než jen ten základ? Víme vůbec, jak vypadali?

Já už ano. Protože jsem v knihovně našla tento malý poklad. Knížka se čte velmi dobře, napsaná je opravdu krásně, výstižně. Bavila mě a já věřím, že bude bavit každého, kdo po ní sáhne. A to by snad měl udělat opravdu každý student této školy!

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Tak a to je pro dnešek všechno. Další poklady mé knihovny si necháme zase na příští měsíc, ať se máte na co těšit. Četli jste nějakou z těchto knížek? Nebo máte doporučení na jiné knižní zázraky? Napište mi do komentářů nějaký tip, ať mi nedojde čtivo!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Komentáře

  1. Všechno vypadá skvěle, určitě si to někdy přečtu! Četla jsem než jsem tě poznala, a po tom jsem brečela minimálně půl hodiny 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *