Neuvěřitelný Hulk

| Vydáno:

Přiznám se, že jsem na tento film šla s mírně skeptickým pohledem. Nikdy jsem moc nebyla příznivcem zfilmovaných komiksů. Nicméně jsem i přesto doufala, že se alespoň trochu zasměji.

Hulk alias Bruce Banner byl vědec, který sám ze sebe udělal pokusného králíka. Bohužel, jak už to u mudlů bývá, pokus se nepodařil. A Bruce se musí naučit zvládnout vztek, protože pokaždé, když mu stoupne tep, změní se v monstrum, které ničí vše, co mu přijde pod ruku. Bohužel Elizabethin otec, generál Ross, chce Hulka na pokusy, aby mohl začít s projektem na vylepšování vojáků. A jak už to bývá, Bruce – vědec jako poleno – se nechce nechat chytit, a tak utíká a pomáhá mu v tom jeho krásná přítelkyně Elizabeth. A samozřejmě na druhé straně je padouch Emil Blonsky, který se snaží Hulka najít a zabít, aby si dokázal, že on je nejlepší. Myslím, že k samotnému obsahu to stačí.

Když jsem na začátku psala, že jsem původně na Hulka jít nechtěla, o to větší bylo moje překvapení. Děj byl přesně takový, jaký byl očekáván – nechyběly honičky a ničení (ovšem nikde nestříkala krev, takže nechutnosti se nekonají), ale také úsměvné situace. Liv Tyler a Edward Norton předvedli velmi dobrý herecký výkon a díky všem těmto aspektům se z filmu stává skvělá podívaná.

K záporům patří ztvárnění Blonskeho po jeho přeměně – udělali z něj opravdového padoucha se vším všudy. Někdy méně znamená více – ale ve srovnání se zbytkem filmu je to jen kapička, která nijak nevadí. Pokud patříte k příznivcům komiksových hrdinů, toužíte po odreagování a máte rádi americké honičky, vřele doporučuji.

Komentáře

    1. Re: – Všichni herci hráli velice dobře – to že jsem vyzdvihla opravdu jen dva hlavní hrdiny neznamená, že ostatní byli horší.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *