Bez kostýmu ani ránu!

| Vydáno:
Půlnočním frontám na Příčné ulici z přelomu 30. a 31. by se málokdo divil. Každoroční otevření podniku U Veselé dýně, která umožňuje nákup exkluzivního tematického zboží, je událost plná strachu, napětí, křiku a pláče. A není divu, vždyť je Halloween! Den, kdy ženy mohou vyjít ven nečesané a nenamalované a ještě sklidí obdiv, jak perfektní masku mají. Pánové mohou strašit své spolužačky bez hrozby, že za to dostanou školní trest (až na případy, kdy omylem vyděsí profesorku Olson v domnění, že je doposud zmijozelskou primuskou). Letošní rok je ale něčím ozvláštněný! Podnik U Veselé dýně umožňuje pronájem kostýmů, který si za symbolický 1 srpec může pronajmout každý. Pojďme se podívat na to, jak to obyvatelům hradu v kostýmech slušelo!

Systém půjčování kostýmů chválíme – ne každý, především žáci z nižších ročníků, nabývá dostatečnou garderobou či patřičným obnosem, za který si mohou jednotlivé kousky potřebné k masce dokoupit. Tento čin vnímáme na Příčné ulici jako posun vzhůru, jelikož poslední akce nás příliš neohromily.

Nyní ale k maskám, které sklidily celohradní úspěch. Umožnily totiž, že i nováčci se mohli zahalit do kostýmů a nemuseli se cítit zahanbeně, když trávili Halloween v jediném oblečení, které mají, a sice ve školní uniformě.

Například nebelvírská studentka Ronelle Cendrós (vlevo) zvolila „Kostým Sally“, jež je kromě různých trhavých cárů složen i kouzlem spojující ústa, ale umožňující plynulou a ničím neomezenou mluvu. Krom toho si Ronelle zakoupila i „Voodoo panenku Duch“, jež se nám už tolik nelíbí, ale na Halloween jsme ochotni leccos překousnout. Do stejného kostýmu se oblékla i Saurinne Arlen (vpravo), momentální vedoucí bodového žebříčku, která k modelu zvolila o něco vhodnější účes a naprosto skvěle vybranou čelenku „Třetí oko“, již se k modelu skvěle hodí. Náramku „Mumie“ jsme si málem nevšimli, je utkaný tak jemně, že téměř nejde vidět, tudíž jeho koupi považujeme za vyhozené peníze.

Magdarlene di Facittra (vlevo) se navlékla do kostýmu „Chobotnička“, jehož kouzlo obdivujeme. Díky neviditelné formuli to vypadá, že se její nositelka vznáší nad zemí, pár plovoucích ryb okolo dodá kostýmu mnohem více věrohodnosti. Trochu nám zde vadí koště, navíc účes není zrovna vhodný. Jde vidět, že i kostým z půjčovny je potřeba doplnit o ty správné doplňky. Jsou ale i takové slečny, které se nespokojily jen s půjčením kostýmu. Havraspárská primuska Wronka Zabloudilová (vpravo) obohatila svůj kostým o krásnou Rezavou lucernu“, čímž tomu dala ty správné grády. Suvenýr z cest z Agentury PART je jako střižený pro tento kostým, primuska si navíc opatřila účes, který je rozevlátý, a tak slečna působí opravdu jako plující chobotnice, která udolala nejednoho piráta. Skvělé, Wronko!

Profesorka Anseiola Jasmis Rawenclav si oblékla kostým „Mrtvá nevěsta“, který je bravurně věrohodný. Až bychom přísahali, že je krev pravá, a v případě bradavické upírky v to nadále doufáme.
V případě profesorky Rawenclav bychom však čekali něco originálního a nečekaného. Upír, který se strojí do kostýmu s krví, zkrátka není taková senzace. Příště doporučujeme zapojit více originality, paní profesorko.

Ve stejném kostýmu jsme zahlédli i Wenai Lafayette, která zvolila oproti profesorce Anseiole vhodnější účes. Jen prosím pryč s tou lucernou, ta to totiž kazí.

Angie Claire Silvery si získala náš plný obdiv. Kostým „Muž bez tváře“, který si půjčila na Příčné ulici, je pravdu věrohodné zpracování postavy z díla Asijského pohádkáře, kterého kdo nezná, nechť se stydí. Sypající se zlato bylo tak věrohodné, až lákalo k nenápadnému uzmutí ze země. Profesorka Jackson se o to dokonce pokusila, zoufalá studentka však trapné situaci zabránila větou: „Madam, snad nechcete, abych Vás snědla!“ Příště poprosíme o absenci koštěte, které kostýmu vyloženě nesedí.

Evangeline Joyce Wynne, bradavická zaměstnankyně, se oblékla do kostýmu „Bytosti noci“. Bohužel madam je nebezpečná i mimo Halloween, tudíž si kostým nikdo netroufl prohlédnout zblízka. Evangeline dokonce plivala krev, což se jí stává obvykle i během školního roku, kdy „informuje“ studenty prvních ročníků, jak náležitě psát domácí úkoly. Brýle se nám líbí, ale příště prosíme o jiný účes, tenhle se k tomu vůbec nehodí!

Edmund Heusinger se nasáčkoval do kostýmu „Skellingtona“, který už však známe z dřívějších časů. Jedná se o dílo Wenai Lafayette, která byla v té době ještě zmijozelskou studentkou. Perfektní líčení (které si dle našich zdrojů obstarával Edmund sám) skvěle podtrhuje fešácký oblek, zdá se nám však, že havraspárský student nabral během posledních dob pár kil navíc (zvláště od dob, kdy se na poradách redakce Denního věštce začaly nabízet koblihy zdarma, nicméně zdravím svého milého redaktorského kolegu), tudíž bych volil jiný kostým, než ten, ve kterém je dobré vypadat téměř jako kostlivec. Zlatá lucerna i koště kostým narušují, nicméně „Voodoo panenka Kostlivec“ se nám celkem líbí.

Miraell Eliranne (vlevo) vypadá doslova jako mořská panna! A aby ne, vždyť má její kostým. Miraell musíme pochválit za skvělé doladění. Kostým je sice krásný, havraspárská studentka ho však doplnila o „Flowercrown bílé růže“ ze salonu NiT, „Havraspárský safírový lampion“, ale hlavně o vhodný účes. Bravo! Ve stejném kostýmu jsme zahlédli i Besu Bláznivou Rokfortskou (vpravo), která už náš obdiv tolik neměla. Páska na oko s názvem „Strašidlo z Maelstromu“ se ke kostýmu vůbec nehodí.

Hekatea Centaurix zvolila kostým „Invisible“, který zakryje celou postavu až na ceduli s nápisem „BAF“. Kostým je to parádní, jelikož s ním snadno vyděsíte kohokoliv (i profesory, kteří těžko poznají, kdo se za cedulkou skrývá), navíc ti, kteří bojují s akné, nemusí svůj obličej zarývat tunou make-upu (doporučujeme především profesorkám, které nás svými vráskami starší po celý školní rok). Škoda je, že si Hekatea nesundala doplňky, které nyní levitují vzduchem. „Halloweenského kebuláčka“ si mohla nebelvírská studentka také odpustit, třebaže je více než roztomilý.

Naši kostýmovou štaci zakončíme u NaSaŠí Jackson, která se zahalila do kostýmu „Marshamllow man“. Nejenže je převlek velmi zábavný, navíc je i velmi praktický, zejména pro profesorku, která s ním mohla skrýt svá přebytečná kila. Profesorka totiž, dle našich informací, ujíždí na marshmallow nejen během Halloweenu, tudíž byl kostým zřejmě její jedinou volbou, jelikož neobleče žádnou róbu z předchozích let. „Pomerančové kazanši“ si profesorka mohla odpustit, lucerna nám nijak nevadí. „Mobilní ohniště“ je skvělý nápad, v tomhle případě se jedná spíše o kostým oprančeného marshmallow.

Jaký kostým se líbil nejvíce vám? O jaké rozverné kostýmy by podle Vašeho názoru měl obchod U Veselé dýně rozšířit své pulty příští rok? A kdo měl nejlepší masku?

Pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *