Bradavická škola objednala novou generaci zlatonek

| Vydáno:
Škola kouzel nahradí současné zlatonky za novou generaci nejmenšího famfrpálového míčku. Se svým školním mistrovstvím se tak připojuje k elitním evropským ligám, které s novými zlatonkami hrají již téměř dva roky.

Nutno říct, že pro famfrpálový svět nejsou tyto zlatonky žádnou novinkou. Vylepšenou generaci zlatonek představila Mezinárodní famfrpálová asociace (MFA) už v roce 2013 na Světovém famfrpálovém summitu v Lisabonu. Poprvé byly v mistrovských zápasech použity o rok později, při Mistrovství světa ve famfrpálu 2014.

Zlatonky byly podle slov MFA vyvíjeny několik let s cílem zvýšit atraktivitu mistrovských zápasů. Jak tvrdí oficiální zpráva MFA, zlatonky jsou díky revolučně novému tvaru křidélek mnohem rychlejší a díky tělu ze směsi zlata a křišťálu jsou mnohem hůře spatřitelné.

K novým míčkům se po prvním zápase mistrovství vyjádřil i Viktor Krum, který se po 12 letech vrátil do bulharské nominace. „Famfrpál se od minule dost změnil. Tyhle nové zlatonky se těžko hledaj, obzvlášť když na vás pořád lítají potlouky,“ řekl legendární chytač Bulharska, který chycením zlatonky pomohl Bulharsku vstoupit do šampionátu vítězně. Bulharsko totiž ve svém prvním zápase s přehledem porazilo Nový Zéland 410:170 a nakonec také celé mistrovství světa vyhrálo.

Od bradavické školy je objednávka těchto zlatonek dlouze očekávanou reakcí na relativně velké množství kratších zápasů, které se v posledních letech objevily. Je ale velmi pravděpodobné, že nové zlatonky budou ve hře až od příštího ročníku.

„O nových zlatonkách víme samozřejmě už déle, jejich objednávku jsme s Ministerstvem projednávali již loni. Trvá to však déle než jsme všichni chtěli, nová sada totiž nejspíš dorazí až kolem Vánoc. Všichni jsme se ale shodli, že určitě nebudeme zasahovat do probíhajícího mistrovství,“ potvrdil Dennímu věštci tuto informaci Matthew Whitecrow, ředitel školy.

Bude jistě zajímavé sledovat, co změna jednoho z míčů udělá s taktikami nejen chytačů, ale i odrážečů.

Pro Denní věštec
John Werewolf

Published by

John Werewolf

John pracuje pro Mezinárodní famfrpálovou asociaci, kde je hlavní náplní práce cestování s cílem nahlédnout pod pokličku různých famfrpálových organizací a klubů. Čile se angažuje v podpoře fanouškovských aktivit po celém světě, organizování různých událostí a přijetím moderního famfrpálu v méně vyspělých státech.

Komentáře

  1. Pěkný článek a super inovace.
    To bude jistě další rok zajímavé.
    Ale tak mě napadá, co pak magík „veni, vidi, vici“, bude ještě dosažitelný a zlatonky polapitelné do 30 minut? 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *