Jak vychovat šampióna?

| Vydáno:
Na našem hradě se čím dál víc rozšiřuje chov mazlíčků. Ať už krys nebo žabek, které jsou dostupné i nejmladším studentům, nebo zvířátek trochu náročnějších, jako jsou žabky exotické, hafoni nebo dokonce závodní šneci. Čas od času se na našem hradě objeví mazlíček, který se stane šampionem v některé disciplíně. Anebo rovnou ve všech třech! Co je k tomu třeba? Talent? Píle? Trpělivost? To jsem zjišťovala u samotných majitelů našich hradních zvířecích šampionů.

Nejdříve trocha závodní teorie. Mazlíčků máme na hradě celkem 5 druhů, jak je zmíněno výše. Každý z nich se může zúčastnit celkem 3 disciplín, ve kterých se závodí.

Těmi jsou: Běh za utíkajícím cílem, Skok ze střechy a Šplh po stromě. Protože každý druh mazlíčka je krapet jiný, každá kategorie má svého druhového šampiona.

Na našem hradě se dokonce zrodili tři rekordmani, kteří ve svém druhu zvítězili ve všech třech disciplínách. Tito nejlepší z nejlepších jsou: exotická žába Violeta naši milé madam Žáby (kdo jiný by měl taky ovládnout kategorii žab!), která je stará 297 dní (žába, ne madam!). Mezi krysami je jedničkou krysí dáma Nerys (854 dní stará), která patří Narcisse Cineree (ach ten Denní věštec, to je parta). A mezi šneky nebyla překonána ŠnekiLauda, která má ke dni 10. 11. rovných 285 dní a říká „pane“ madam Aki san Marino.

Další tři kategorie jsou již trochu „zajímavější“. Mezi žabkami nacházíme rovnou tři šampiony. Nejrychleji utíkala žabka Ripley patřící Aleah Daymon, nejdál doskočil Kvákolord od Nerys Heliabel Ghostfieldové a nejvýš došplhal Saracen od havraspárské Saphiry Crystal.

Mezi hafoni si vyběhal první místo mazlíček Thomase Olkima, Hafík. Harcun od všeobecně známé červené Theresy Brendi hrdě získal medaili za první místo ve skoku ze střechy. A disciplínu šplhu ovládla hafoní slečna Bogey od již zmíněné majitelky Nerys.

Teorie již bylo dost. Nás přeci zajímá, jak se takový skvost podaří vychovat. Nebo je třeba jen talent? Rodí se šampioni, nebo je možno je vychovat z každého mazlíčka? To vše a ještě víc jsem se pokusila zjistit od samotných majitelů těchto našich zvířecích hrdinů. Ptala jsem se, co je nejdůležitější u výchovy mazlíčka, jak se vůbec již zmíněným šťastným majitelům podařilo vytrénovat rekordmana a získat titul nebo co pro ně jejich mazlíčci znamenají. Co jsem tedy zjistila? Pojďte si přečíst výběr nejzajímavějších odpovědí!

Barbara Arianne Lecter:
Na výchově je nejdůležitější důslednost, pokud nechcete, aby vám sežral šatník nebo aby našel tajnou skrýš pro zachráněné čokoládové žabky.
Nebo Violeta! Ta je opravdu srdeční záležitost, protože jsem na ní poctivě sbírala štístka, abych si mohla koupit licenci. A navíc jde o opravdu jedinečnou exožábu!

Theresa Brendi:
My trénujeme spíš jen tak pro zábavu a ne pro soutěžení. Raději se mazlíme.
Láska, trpělivost a taky trochu pevná ruka.

Parťáka v jámě, ve sklepení, při soubojích. Neodmyslitelnou součást všeho dění na hradě.

Nerys Heliabel Ghostfieldová:
Pravidelná péče a zájem. Není nic víc frustrujícího, než zahlédnout sem tam některé z mazlíčků, jak prchají z hradu pryč, protože je jejich majitel dostal do naprosto zuboženého stavu….Kromě péče a zájmu je to pak, věřím, i pochopení a tolerance – každý z mazlíčků je jedinečný, učí se různě rychle, má vlastní povahu.

Jsou to kamarádi, parťáci, kteří mě po hradě provázejí a díky kterým se učím být lepší v oblasti, kde bych se v budoucnu chtěla realizovat. … Jsou moji, ať už žužlají věci v mém šatníku, ať mě koušou do prstu, ať se rozvalují v mé posteli. Přesně takové je totiž miluji.

A malá perlička na závěr, jak se slaví takový úspěch?

Podle slov majitelů našich vítězů často nijak. Spousta z nich o úspěchu těchto konkrétních mazlíčků ani nevěděla, a proto nejspíše velké oslavy teprve přijdou. Rozhodně má ale oslaveno slečna Nerys, která slaví jak jinak než s mazlíčkem. „Oslavili jsme to vždy společně a vesele, nicméně se soustředíme hlavně na trénink, protože až budou mí mazlíčci dostatečně zkušení v tomto směru, věříme, že čas jejich slávy ještě přijde o to zářivější, že už za sebou budou mít kus práce, nejen náhodné ulítnutí, jak se těm mým aktuálně rekordním stalo.“

Tak co, už víte, jak vychovat šampióna? Pokud stále ještě ne, tak pro vás mám ještě jeden tajný tip! Zkuste psát do Denního věštce, protože mezi 8 nejúspěšnějšími majiteli jsou hned 3 redaktoři našeho plátku a obsadili hned šest prvních míst! – uchichtne se –

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *