Olivový bibliokoutek III.

| Vydáno:
Moji milí milovníci knih! Jsem tady potřetí s várkou knih, které stojí za to. Nebo ne? Pojďte nakouknout dál a zjistit, které z těchto knih se mi líbily a které jsem vrátila nedočtené! Přece jen jak se říká – není každý den posvícení a někdy i mně nějaká knížka nesedne.

O myších a lidech – John Steinbeck
Upřímně ani nevím, co k této knížce říct. Tohle prostě musíte přečíst! Je to klasika, je úžasná, a ano, rozbrečela mě. Knížka vás přenese do 30. let 20. století a seznámí vás se dvěma hlavními hrdiny. Georgem, který je velký ochranář a přítel Lennieho. Ten je trochu slaboduchý, ale opravdu hodný. Dostávají se na farmu, kde si najdou práci. Ale jejich snem je mít své vlastní hospodářství. Lennie totiž netouží po ničem jiném než po klidu a svých králíčcích. Jak to dopadne? Nepovím. Protože tahle knížka stojí za to! A ani není tak dlouhá, takže i pro méně náruživé čtenáře – DOPORUČUJI!

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Zázračný úklid – pořádek jednou provždy – Marie Kondo
Jak uklidit jednou provždy? Jak uklidit tak, ať pořádek zůstane a nejenže budete mít čisto, ale i vytřízeno? To slibuje říct tato knížka. Ač jsem se opravdu snažila, toto opravdu ne. Knížku jsem nemohla dočíst. Autorka mi nebyla sympatická a knížka mi přišla tak… na jedno brdo. Pár zajímavých myšlenek, které se točí stále dokola, opakují se a knížka by podle mě šla zkrátit na třetinu, a i tak by byla dlouhá. Věřím, že jsou tací, kterým pomohla a kteří jsou z ní nadšení, já to ale nejsem.

Hodnocení: 1 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Okamžiky štěstí – Patrik Hartl
Od Patrika Hartla jsem přečetla knih víc. Ale tahle mi přijde zatím nejlepší. Je propracovaná, zajímavá, jiná. Jde o příběh sourozenců, kteří se hned na začátku knihy musí poprat s nelehkou situací. Jak se změní jejich život? Můžeme si to přečíst nejen z pohledu Jáchyma, ale i z pohledu Veroniky. Knížka je totiž psaná oboustranně. A ani jedna situace se neopakuje, takže se nemusíte bát, že po přečtení půlky knihy by vás druhá půlka nebavila. Jejich osudy se proplétají, scházejí i rozcházejí. Každého v životě čeká něco jiného. Najdou ale své štěstí? A čí příběh byste raději začali číst jako první?

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Čas čarodějnic – Deborah Harkness
Je možné, že mnozí… nebo spíš mnohé z vás tuto knížku už četli nebo o ní alespoň slyšeli. V této čarodějné knížce na světě krom lidí žijí jestě čarodějnice, upíři a démoni. Hlavní hrdinka Diana je čarodějnice, která se svému původu ale velmi brání. Je hlavně historička. A čarodějnou moc nechává ležet jen tak ladem. Je to ale správně? A opravdu může čarodějnický původ vymazat? A co když se okolo ní začnou motat další bytosti. Hlavně Matthew. Krásný, ale upír! Co se z toho všeho vyvine?
Knížku jsem přečetla jedním dechem. A patří mezi pár vyvolených knih, které bych přečetla klidně znova. A víte co? Já se do ní zase pustím!

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Vlkodlaci – Nildon Fortis
Nemůžu vás ochudit ani o knihu z naší hradní knihovny. Protože mě ze všeho nejvíc láká oddělení knih o kouzelných tvorech, neodolala jsem a zamířila právě tam. Sáhla jsem po knížce o vlkodlacích.
Po krátkém úvodu a věnování (to mě na knížkách vždycky zajímá!) se hned autor vrhá na kapitolu, jak rozpoznat vlkodlaky mezi námi. Krom praktických tipů je tu i příběh s ponaučením. Dále se v knížce dočteme, jak takový vlkodlak vypadá i zda-li existují nějaké léky na tuto vlkodlačí nemoc. A jak se jim bránit? I to zde najdete. Musím říct, že knížka je čtivá a obsahuje všechny podstatné informace. I za to si zaslouží…

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Tak a to je vše. Jak tak koukám, dneska jsem byla jednou hodně zlá. Ale ostatní čtyři knížky neúspěch jedné z nich určitě vyváží! Četli jste některou z těchto knih? Nebo plánujete nějakou přečíst? A co jste přečetli za poslední měsíc vy?

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Komentáře

  1. Souhlasím s Olivkou, O myších a lidech je jedna z nejkrásnějších (i když nevím zda použít tohle sovo) knih a spolu s Tess D’Urberville ji mám moc ráda. Občas nezaškodí přečíst si i takovéto ne právě light-ové knížky. A na Jáchyma a Veroniku jsem opravdu zvědavá. Viděla jsem rozhovor s panem Hartlem a je to zajímavý člověk, tak hádám i knížka bude zajímavá.
    Líbí se mi, jak se snažíš o rozmanitost ve výběru knih, Olivko. Pěkné čtivo. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *