Letem kulturním čarosvětem III. – Londýnské neštěstí!

| Vydáno:
Vítám všechny kulturychtivé. Opět jsem zpět a přináším další zprávy z kulturního čarosvěta. Jistě jste zaznamenali, že byl Hallowen. Alespoň doufám, že ano, protože halloweenský speciál Denního věštce snad přehlédnout nešel! A kam jsem se tedy podívala o halloweenském čase? Tentokrát jsem nemusela ani tak daleko… ale to si přečtěte sami.

Nejdříve jsem si zaletěla do Londýna – kam jinam taky na Halloween, že ano? Kdo to totiž neví, každoročně se tam koná krásný halloweenský karneval. Nebo maškarní bál. Jak chcete. Každopádně se to jen hemží kouzelníky a čarodějkami v maskách všelijakých – strašidel, duchů, příšer i masek spíše mudlovských – princezen, princů, královen, vládců, zvířat či bájných tvorů. Zkrátka od všeho trochu.

Sama maškarní bály miluju. Baví mě tvořit masky, baví mě chystat se a vymýšlet, za co třeba půjdu. Jsem schopná nad tím strávit i dny a utratit… no, až moc galeonů! Jakmile jdu na večírek, který je na nějaké téma, tak si to užívám maximálně!

Bohužel, co se nestalo! Fotograf, kterého jsem vzala s sebou na londýnský karneval, byl okraden o svůj magický fotoaparát! Jaká škoda. Těch masek, co jsem vám chtěla ukázat! Takový rej bohužel není místo, kde by byl čas, prostor a klid na rozhovor, a tak v plánu bylo článek složit převážně z fotografií. Po již zmíněné nehodě se ale musíte spokojit pouze s tím, že to bylo boží a příští rok byste se měli podívat do Londýna se mnou!

Nicméně! To by nebyl Denní věštec, aby se nevymyslelo něco jiného. A i přes londýnské zklamání vám magické obrázky přinášíme. A odkud jinud než z našeho hradu. Na hradě totiž Halloween probíhal také ve velkém a nám se podařilo zachytit několik zajímavých modelů našich hradních obyvatel. Ať už šlo o kostýmy nebo jejich klasický oděv, rozhodně dáváme palec nahoru za originalitu. K času Halloweenu se totiž ohromně hodily!

Z modelů jsem vybrala například slečnu Alexu Spiderwickovou, která by z fleku mohla jít za čarodějnici. Možná to bude i tím, že čarodějnice je, každopádně v mudlovském světě by za čarodějku zazářila!

Podařilo se nám zachytit i temné modely Vládkyně noci! Angela QuickBow nebo Andra Tigers, to jsou ony!

Pánové zde mají také zastoupení, Austin Laip by mohl jít na maškarní za Medvědího prince. Nebo profesor David Nekromacer – to je hotový bojovník. I se svým věrným rekem po boku. A nesmíme zapomenout na pana ředitele – řekněme… že tohle je Sám Halloween.

Další zajímavé modely jsou například od Amálky Zlaté (Paní Slunce), za pirátku by se mohla vydávat Cirilla Sterling, madam Kate Resea je hotová ďáblice a za bílou královnu by klidně mohla jít Theresa Brendi.

Pro mě osobně je ale vítězkou jednoznačně příšera Bellatrix Nargelest. Ta se opravdu povedla.

Tak tedy. Doufám, že i přes malé londýnské neštěstí jsme z toho krásně vybruslili a vás bude článek stejně bavit. A vy nám povězte, jak jste trávili Hallowen vy! Byli jste na maškarním? A za co jste šli? Těšíme se na vaše komentáře!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *