Konec éry sov?

| Vydáno:

Pro některé to byl šok, pro jiné znak smutné reality, že sovy již dnes „neletí“.

Včera, 5.9.2008, byli návštěvníci Příčné ulice v Londýně svědky něčeho, co do té doby nemělo obdoby. Nebe bez mráčku, občas narušené sovou, nesoucí svou poštu, protnul objekt nezvyklý. Proudový holub.


„Bylo to jako mudlovské bojové lítadlo,“ řekl nám jeden ze svědků, samotný Richard Samuels, jeden z vedoucích zmražených pracovníků Ministerstva Kouzel. Jak poté dodal, byl jednou (ještě za rozmražených dob) na návštěvě nějakého místa zvaného letiště, kde mudlové jemu, ministru kouzel a celé delegaci, ukazovali svá „bojová košťata“, létátka létající na proud čehosi, a přitom nepoužívající magii. A možná proto včerejší „ostré předprodukční cvičení“ nového poštovního systému od mudlovsko-kouzelnického konglomerátu SVS Corp. (vyrábí vše od mudlovských nesmyslů po hábity až po prášek do krbové sítě – letax) způsobilo takové pozdvižení.

„Myslel jsem, že je to náš konec, ty mudlovská lítátka jsou schopná používat kouzel srovnatelných se středně účinnou černou magií,“ dodal Samuels.

Thomas J. Chadwick, generální ředitel zmíněného konsorcia se tomu jen směje.

„Ano, tento nápad pochází od mudlů, ale jinak musíte uznat, že je vlastně průlomový.
A o co jde? O základní letecké aspekty. Sovy, svou velikostí a rychlostí, jsou vlastně již dávno zastaralým způsobem posílání pošty. Jsou neaerodynamické, pomalé a žerou jak Potterův bratránek Dudley. Náš poštovní holub je tomu naprostým opakem. Dokáže vyvinout rychlost dvanáctkrát rychlejší než je rychlost zvuku, a to díky patentu proudového vektorování usměrnění vzduchu zvířeného mácháním křídel.“

Nevím jak vy, moji čtenáři, ale já nechápu, jak při té rychlosti může zmíněný holub vůbec vidět, kam letí, natožpak máchat křídly. Je to klamavá reklama? Obchodní trik? Ale všichni to přece včera viděli! Sovy zkrátka na proudového holuba od SVS Corp. nestačí s dechem.

Zbývá zodpovědět mnoho otázek, ale jedno se upřít nedá. Čas sov se chýlí ke konci. Proudový holub, i když nad ním visí mnoho otazníků, je prvním příznakem toho, že čas a vývoj se nedá zastavit.

Komentáře

  1. wow – že by dalši z redaktoru, kterých článek rád dočtu, protože dává i smysl?

    nová éra Denního Věštce? pane autore, zkuste napsat članek i na toto tema 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *