Bude co pod stromeček?

| Vydáno:
Vánoce se pomalu, ale jistě blíží. Příští týden zapálíme na adventním věnci první svíčku, a to je známka toho, že je nejvyšší čas shánět dárky!

Prodejci na Příčné ulici nechávají před Vánocemi pořádně vyhladovět zákazníky toužící po novém zboží. Připomeňme steampunkovou kolekci, která byla dodána do obchodu madam Malkinové 3. července a vzbudila podle očekávání zájem. V polovině srpna se na pultech objevilo i další nové zboží. Šlo o návrhy studentů, jejichž díla byla dotažena k realizaci a distribuci na Příčné ulici. Asi největší úspěch sklidila Kolejní šála ve čtyřech barevných provedeních. O studentské kolekci jsme čtenáře na stránkách Denního věštce samozřejmě informovali.

Válečné barvy na obličej se objevily v obchodě Prvotřídní potřeby pro famfrpál zřejmě kvůli velké poptávce po barvách na obličej, které se však prodávají jen v Sedmistánku během probíhajícího Sedmiboje. Zájem o ně  byl především mezi členy famfrpálových kolejních mužstev.

Další nové zboží pak dorazilo na Halloween. Obchod U Veselé dýně nabízel mimo známé kousky hned dva nové klobouky, dámské body, háčkovanou rukavičku, cedulku „BAF“ a vydlabanou dýni. Nicméně obchod byl otevřený jen jeden den a kdo si nestihl koupit, měl smůlu. A ti, kdo začali na vybrané kousky šetřit až onoho halloweenského rána a do večera neměli dost sprců, jakbysmet.

Salón Stříbrná NiT překvapil všechny nejen Kufrem plným překvapení, ale také Plyšovým hrabákem a Scamanderovým cestovním kabátem. Ten, kdo chce nakupovat v NiTi, musí většinou sáhnout hlouběji do kapsy. Nové kousky se v obchodě také příliš dlouho neohřály. I proto je má jen málokdo a poptávka po nich je poměrně vysoká. NiT dále nabízí část halloweenské kolekce a tradiční zavařovačky.

I přes tuto nabídku roste hlad po nakupování. Zájem by byl určitě mezi obyvateli hradu i o některé starší kolekce. Blíží se ale Vánoce a správkyně Příčné ulice, Selena Enail Smithová, Dennímu věštci prozradila, že je k Vánocům připravována nová kolekce, jejíž téma však zůstane tajemstvím. Na pultech obchodů přibudou i další nové maličkosti, kterými budou moci zákazníci udělat radost svým blízkým nebo sobě.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *