Škrkny začínají podnikat!

| Vydáno:

aneb Katia se toulá hradem…

Je všeobecně známo, že na první pohled roztomilé potvůrky škrkny tropí po celém hradě neplechu. Já na ně našla další pikantnost!

Poslední dobou se ráda toulám Příčnou ulicí. Jako velká milovnice soviček to občas “zapíchnu“ i do Velkoprodejny Mžourov (mimochodem ten brigádník, co jsem se o něm tuhle zmiňovala, tam stále pracuje). Nedávno jsem se rozhodla, že zjistím, jestli ceny sov jsou stejné v Mžourově i ve Vetešnictví. Bylo tomu tak. Rozhodla jsem se, že si prověřím i kvalitu prodávaných sov. Prohlížela jsem úplně všechny a jak regály ubíhaly, dostala jsem se až k tomu poslednímu. Tam stála klec s jednou postarší sovou. Co mě ale tak překvapilo nebyl stav sovy, ale její cena! Činila přes 50 galeonů, přitom ostatní sovy téhož druhu se pohybují kolem 6ti srpců! Napadlo mě, že tuhle “malou nejasnost“ by mi snad mohla vysvětlit slečna prodavačka. Také, že ano! Když jsem jí tuto nemilou věc oznámila, spráskla ruce a zvolala: ,,Ach ty škrkny!“ a odkráčela kamsi dozadu.

Nezbývá mi než doufat, že “škrknovská sova“ bude co nejdříve stažena z prodeje, a že škrkny se nebudou dále roztahovat v obchůdkách Příčné ulice.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *