Prosincový zimaraton – 1. kolo

| Vydáno:
Milí čtenáři, toužíte se při mrazivém chladu zahřát a rozhýbat nejen svaly, ale i mozkové závity? Chcete si aktivně a hravě ukrátit čekání na ten slavný den, kdy dorazí víla Fleutýna na náš hrad? Chcete se předvést, že zvládnete totéž, co umějí trollové, kteří k nám každoročně přijíždějí? Pak vás možná potěší první a jediný svého druhu, fenomenální a jako námraza neotřelý Prosincový zimaraton! A také velmi náročný, protože na každé kolo bude pouhých sedm dnů..

Ve třech kvapných týdnech na vás čekají tři různé nástrahy, s kterými si budete muset poradit, jestliže chcete doběhnout v závějích sněhu přes překážky až do cíle lákavého jako plápolající plamínky v krbu. Jaká odměna na vás v cíli čeká? Inu, to se ještě uvidí, možná jen další hory sněhu, možná hřejivý pocit ze zápolení samotného, možná ozvěna křiku těch, kteří při maratonu do cíle nedošli, možná pableskování zlata a stříbra… Ale od nejisté odměny raději k tomu zásadnímu, k zcela jisté první překážce!


1. kolo PROSINCOVÉHO ZIMARATONU

Jak už to tak v prosinci bývá, sněží a sněží, mrzne a z oblohy se sype další sníh doprovázený sněhem. Není tak překvapením, že se trollové často potýkají s lavinami. Inu, chce to svaly i trpělivost, když je třeba vykopat zpod laviny Fleutýnčin seznam vánočně laděných slůvek, mezi kterými se někde nachází i to, na co určitě nesmí před svou velkolepou cestou zapomenout.

A to je právě úkol pro vás. Z lavinového závalu musíte uvolnit celkem 50 vánočně a zimně laděných slůvek, která si Fleutýna poznamenala, abyste jí nakonec mohli připomenout to nejdůležitější. K tajence tedy vede opravdu namáhavá cesta všemi směry.

Slovíčka k vykopání z laviny jsou:
advent, bál, bílá, cesmína, cukroví, čepice, dárek, Fleutýna, františek, filety, hra, hvězda, Ježíšek, jmelí, kapr, kaše, koláč, koleda, led, lyže, mráz, olovo, oříšky, ovoce, ozdoba, perník, punč, purpura, rámus, rolničky, rukavice, ryba, řepa, řetěz, sáně, sněhulák, sníh, sny, stužka, svíčka, šála, šiška, třpyt, vánočka, věnec, ves, vosk, vůně, zima, zvonky


Těšíme se na vámi z laviny vykopanou tajenku i slova v lavině vyznačená (vyluštěnou osmisměrku), které můžete až do pátku 8. prosince včetně zasílat do našeho externího sovince dvsovinec@gmail.com. Přejeme příjemnou zábavu a také dostatek sil nejen do tohoto kola zimaratonu!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *