Jsou košťata nebezpečná?

| Vydáno:

Každý z nás někdy určitě slyšel o haváriích mudlovských dopravních prostředků. Bohužel často končí tragicky. Říkáte si, že se vás to netýká, že jakožto čarodějové stejně nepoužíváte auta nebo čím to ti mudlové vlastně jezdí? Opak je pravdou – i košťata dovedou být pekelně nebezpečná.

Možná si teď ťukáte na čelo a říkáte si, jak můžou být košťata nebezpečná. Podařilo se mi sehnat vyjádření slečny Jannet Tryolsové, která pracuje v nemocnici sv. Munga v oddělení kouzelných nehod a úrazů.

„Úrazy způsobené košťaty patří mezi ty nejhorší. Jsou vlastně čtvrté – první jsou vybuchující kotlíky, druhé nepovedené kletby a třetí napadení kouzelnými zvířaty. Mohlo by se tedy zdát, že příliš nebezpečné nejsou – opak je ale pravdou. Jsou to nejpočetnější úrazy.
Nejhorší nebývají ani tak pády, jako spíše srážky, například při famfrpálových utkáních. Pokud totiž čaroděj padá, má většinou dost času, aby použil (on nebo někdo jiný) nadnášecí nebo polštářové kouzlo. Pokud ale ve výšce několika desítek – výjimečně i stovek – metrů dojde ke srážce, následky bývají strašné.“

Tak tady to máte – mudlové mají možná nebezpečné dopravní prostředky, ale my na tom nejsme o nic lépe. Naštěstí (musíme zaklepat) naše „letecké nehody“ na rozdíl od těch mudlovských končívají spíše šťastně, za což vděčíme hlavně dlouholetým zkušenostem léčitelů a také všem možným léčivým a ochraným kouzlům.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *