Vánoční úklid

| Vydáno:
„Jááááá jsem doma všuuudeee, kdeee prach a špína buuudeee!“

Obor domácího kouzlení je poměrně podceňovaným odvětvím magie, zvláště pak otázky týkající se úklidu. Důvodem může být fakt, že kouzelníci tradičně spoléhají na práci domácích skřítků a starost o čistotu v domácnosti od nich mnozí automaticky očekávají a považují to za jejich přirozenost.

Na trhu se před letošními Vánocemi objevila nová publikace, která k sobě přitáhla pozornost veřejnosti i akademiků. Svou přímočarostí a kontroverzí si razí cestu literárními vodami a dělá čest svému titulu . Jmenuje se totiž „Uklízejte jako trollové“ a zlí jazykové tvrdí, že po jejím přečtení hrozí, že se z vás troll skutečně stane.

Posuďte sami:


5 pravidel, jak uklízet jako trollové:

  1. co se dá rozbít, rozbijte (zabere to méně místa)
  2. co je rozbité, vyhoďte (uvolníte místo potřebnějším věcem)
  3. o co zakopnete, patří na jiné místo (buďte důslední a udržujte volnou průchozí cestu)
  4. nádobí umyjte hned, anebo vůbec (použijte osvědčené pulírexo či nádobí proměňte na jinou věc, pochopitelně čistou)
  5. svou laboratoř větrejte krátce a intenzivně (netřeba čekat, až vám vybuchne kotlík a budete mít novou díru ve střeše)

Nebo:


Univerzální návod na velký trollí úklid:

  1. Vykopejte velkou jámu
  2. Naházejte do ní vše, co dělá nepořádek
  3. Zasypejte

Zatímco akademikové se přou, zda má troll tolik inteligence, aby zvládl cílevědomě hloubit jámu za účelem odklizení nepotřebného odpadu, ostatní kouzelníci považují příručku spíše za žertovnou záležitost, třebaže se již objevily i případy, kdy univerzální trollí úklid vyřešil jednou pro vždy otázku, jak se zbavit nepořádku z gruntu.

Vánoční úklid může být pro kouzelníka (nebo trolla) úplná brnkačka. Na pořádný úklid domácnosti ani nepotřebujete mít domácího skřítka. Stačí hůlka a ta správná příručka!

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Komentáře

  1. Skvělý článek Gituš, tady je vidět, že z úklidu se nemusíme před Vánoci stresovat 😀

  2. Ahá, tak takhle to má sousedka asi vždycky dělá, že má tak rychle naklizeno stylem „kde nic není, ani špína nebere“! Děkuji za moc pěkný článek s podnětnými radami. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *