Ranní ptáče dál doskáče… a stihne celý zápas

| Vydáno:
Havraspár 0:180 Zmijozel

Jestli patříte mezi spáče a řekli jste si, že zápas bude zase jistě delší a že vám se z té postele nechce, tak jste se tentokrát zmýlili.

V loňské sezóně byl při zápase obou týmů vstřelen stejný počet gólů jedním týmem a zlatonka chycena druhým týmem, letos si však góly i zlatonku připsal jen jeden tým.

Havraspár nasadil do zápasu dvě zkušené střelkyně, Eleanor a Wronku, a dokonce i jednu novou tvář, Anee Hillsovou, která na postu natrénovala prozatím jen do 13. úrovně, i tak se jí samotné podařilo dvakrát vybojovat camrál, a zatímco jednou Rhea vychytala, podruhé ji k tomu dopomohlo hlavně štěstí. Wronka se k camrálu dostala ve 4. minutě, ale Rhea na ni byla připravena, ač i zde jí přálo štěstí. Eleanor se k míči dostala až v samém závěru hry, ale už vystřelit nemohla.

Zmijozel měl rovněž dvě již zkušené střelkyně, Andru a Hannabell, a k nim se přidala ještě Samantha, nyní zástupkyně kapitánky. Byla to právě ona, kdo vybojoval camrál jako první, ale Waynu před brankami prostřelit nedokázala. Kapitánka Andra se k camrálu dostala celkem čtyřikrát, dvakrát přitom Waynu dokázala prostřelit, když jej zmátla a skórovala do odkryté brány v 6. minutě a když poslala camrál skrz něj ve 14. minutě. Pro svůj tým tak zařídila vedení 0:20. Dvě střely, z toho jeden gól, si připsala Hannabell, poprvé se jí sice Waynu zmást nepodařilo, ale podruhé letěl camrál přímo přes brankáře a střelecké skóre zůstalo od 20. minuty na 0:30.

Statistiky ukazují, že převaha camrálu nahrávala více Zmijozelu (64 %) oproti Havraspáru (36 %), o tom svědčí také úspěšnost střel, kdy ze 3 havraspárských střel nebyla proměněna ani jedna (0 %), zatímco ze 7 zmijozelských střel to byly tři (43 %).

Havraspárské odrážečské duo Angela a Evanlyn se uchovalo ještě z minulého roku. Angela se k potlouku dostala 5krát, trefila 4 zásahy a dva hráče, 3krát Narcisse a 1krát Hannabell, a jednou se jí odpal nepovedl. Evanlyn pak potlouků měla 9, z toho 7 zasáhlo svůj cíl, třikrát napálila do Narcisse, přičemž právě potřetí ji poslala z koštěte dolů, pak dvakrát do Magdarlene a pak opět dvakrát do Narcisse. Jednou se jí odpal nepovedl vůbec a v závěru hry sice mířila pro změnu na Hannabell, ale potlouk letěl jinam. Havraspár ovládl potlouky ze 70 % (14 míčů).

Zmijozel tentokráte využíval tří odrážeček, Bibi, Elaine a Loralei, novou hráčku, která se zvládla vyšplhat ve druhém roce své kariéry už na 17. odrážečskou úroveň a dnes odehrála svůj druhý zápas. Loralei se k potlouku dostala sice jen jednou, ale zvládla dobře zamířit a zasáhla Edmunda. Elaine pak vyslala potlouky dva, přičemž oba trefily svůj cíl, jednou Hazel a jednou Edmunda, na začátku zvládla také ubránit svou brankářku Rheu, když si to potlouk ve 3. minutě namířil k jejímu brankovišti. Bibi měla k ruce rovněž tři potlouky, první dva jí stačily na to, aby podruhé letěl Edmund dolů z koštěte na uzdravení. Ke třetímu se dostala tři minuty před koncem a opět jej poslala na Edmunda. Na Zmijozel zůstalo 30 % potlouků (7 míčů).

Zásluhou odrážeček se chytači museli chopit svých opasků s lektvary, Narcisse si Laudana lokla jako první hned po druhém zásahu, Magdarlene pak v 11. minutě po trefě od Evanlyn a Edmund se napil v 19. minutě po ráně od Bibi.

Došlo také k několika střídáním. Jednou zařídila změnu zmijozelská kapitánka a stáhla v 10. minutě Bibi ze hřiště, namísto ní poslala Loralei. Odrážečky se pak vystřídaly ještě dvakrát, nejprve Bibi nahradila Elaine v 16. minutě a Loralei střídala Elaine v poslední minutě zápasu. K nástupu po shození hráče došlo v 6. minutě, kdy na modrého chytače nastoupila Hazel, v 9. minutě zase spadla Narcisse a na její místo ihned naletěla Magdarlene. Další střídání proběhlo v 11. minutě, kdy se Hazel opět vyměnila s Edmundem. Ve 14. minutě se opět vystřídala Magdarlene s Narcisse a obě se zase zpět vyměnily v 19. minutě.

Chytačské klání bylo dosti vyrovnané. Edmund zvládl během celé hry proletět 6krát, Narcisse 5krát, Hazel to poprvé od nástupu nezvládla, ale svou reputaci si vzápětí napravila. Celkem tedy hledala zlatonku dvakrát. Uprostřed zápasu ji dvakrát neúspěšně chytala Magdarlene, ale na jeho konci si to vynahradila, když ji po třetím průletu chytila.

Magdarlene si tak ze zápasu kromě chycené zlatonky odnesla i dva magíky: Chytače roku a Veni, vidi, vici, kterého dostanou ti, již jsou na hráčských postech a do 30 minut od zahájení je zápas ukončen. Tento zápas trval 22 minut a 25 vteřin.

Ohlasy vybraných hráčů
Wayna Wayra Tlaloc: „Zdravím čtenáře Denního věštce. Nejprve bych rád pogratuloval soupeři za dobrý výkon. Pak bych rád poděkoval spoluhráčům, že jsem si s nimi mohl zase jednou zahrát.
Teď ovšem k samotnému zápasu. Už od vyvěšení rozpisu zápasů jsem věděl, že v tento den bude strážení obručí na mých bedrech, takže nastoupily takové ty smíšené pocity: radost, že si zase zachytám, a děs, že budu muset chytat, když jsem už tak dlouho nechytal. Ale se začátkem zápasu to opadlo, ať už díky skvělé atmosféře, co lidé vytvořili, nebo prostě proto, že už to tak bývá.
Zápas byl celou dobu vyrovnaný, i když statistiky střel a sražení tomuto tvrzení odpovídat moc nebudou. Já to tak viděl. Nakonec se zlatavé štěstí zase jednou přiklonilo k těm, co na zlatonce měli převahu, a tak odcházíme poraženi, ale není všem dnům konec, vzhledem k tomu, jak dopadl předchozí zápas. Mrzimor to drží pevně v tlapkách a Nebelvír začne svůj příběh teprve psát… Ale Havrani (stejně jako Zmijozelští) ještě neřekli své poslední slovo a liga bude ještě zajímavá. The Show Must Go On!!!“

Rhea De Morgan: „Zápas se mi líbil. Od začátku téměř až do konce to bylo velmi vyrovnané, modré odrážečky měly dokonce viditelnou převahu. Oba týmy hrály skvěle. Tímto bych všem hráčům chtěla poděkovat za pěknou hru, členům našeho týmu za pilný trénink a všem divákům a fanouškům za příjemnou atmosféru.  usměje se A speciální poděkování míří k El, která mě zachránila před potloukem. Doufám, že i modří a všichni ostatní si zápas užili.“

Ohlasy kapitánů
Angela QuickBow: „Tenhle náš zápas hodnotím velice pozitivně, ačkoliv jsme nevyhráli. Samozřejmě, výhra by byla lepší, ale ještě nic není ztraceno a myslím, že nás čeká opravdu zajímavá sezóna. Byl to můj vůbec první zápas jakožto kapitánky (i když jenom jako záskok) a musím říct, že jsem na náš tým opravdu hrdá. Čekala jsem sice, že to bude trochu napínavější a delší, ale zelení byli prostě až moc šikovní. Tímhle jim děkuji za kvalitní zápas a gratuluji k zasloužené výhře.“

Andra Tigers: „Havraspár je (nejen) pro nás velice obtížným soupeřem, proto jsme do zápasu vstupovali s nemalou nervozitou. Soupeř měl v začátku značnou přesilu v potloucích, to jsme však ke konci dokázali zredukovat. Rheuše opět ukázala, že v bráně není náhodou a může se tak pyšnit krásnou nulou v obdržených gólech. A nesmím zapomenout na naši zlatou chytačku Mag, která polapila svou první zlatonku a zajistila nám tak výhru.
Děkuji Havraspáru za pěkný zápas a svému týmu za dobře odvedenou práci.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Havraspár:
1. střelec: Eleanor Blackfoot
2. střelec: Wronka Zabloudilová
3. střelec: Anee Hillsová
brankář: Wayna Wayra Tlaloc
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Edmund Heusinger, Hazel Jane Morion

Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Hannabell Cavanaugh
3. střelec: Samantha Aileen Massey
brankář: Rhea De Morgan
1. odrážeč: Bibi Anne, Loralei Silwerin, Elaine Robillard
2. odrážeč: Elaine Robillard, Bibi Anne
chytač: Narcisse Cinerea, Magdarlene di Facittra

V sobotu 16. 12. 2017 v 9.00 se střetne Mrzimor s Nebelvírem, který bude hrát v tomto roce poprvé. Kdo odejde jako vítěz?

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Komentáře

  1. Prvně bych chtěla moc pochválit svůj tým, který si pod výborným vedením Angely vedl naprosto skvěle. S průběhem zápasu jsem velmi spokojena, o výsledku mluvit nebudu, ten zatím nic neznamená 🙂
    Následně bych podotkla, že u Rheuš bych tomu rozhodně neříkala štěstí, ale zkušenost a více než dobrá poziční hra 😉

  2. označení štěstí použil pan komentátor, a proto jsem se ho také držela 🙂 jinak je samozřejmě Rhea i bez štěstí skvělá brankářka 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *