Nové famfrpálové naděje

| Vydáno:
Famfrpál je rozhodně jednou z nejvíce viditelných oblastí našeho hradu. Každý rok se koleje utkají o pohár a vždy je to napínavá podívaná. Famfrpál by tu ale nebyl bez hráčů. Každá kolej samozřejmě potřebuje trénovat stále nové posily. Podívejme se tedy společně na letošní nejšikovnější prváky napříč kolejemi!

Havraspár má letos nováčky opravdu šikovné. Z čerstvých prváků získalo alespoň jednu úroveň na nějakém z postů celkem 8 havranek. Nejvíce úrovní zatím dobyla Myker Fae McGarden na brankáři  11. Hned za ní je Aimée Leavittová s 10. úrovní na střelci. Další slibnou střelkyní s 6 úrovněmi je Hetty Londsová, kterou s 5. úrovní následuje Belvína Violett Baars. Havraspár má ale i dvě nadějné odrážečky  Miu Whitebear a Olivii Henrietu Větroplachou, obě shodně s pěti úrovněmi. Slibně to vypadá i s Mejllin Vilozovou, která je zatím na 3. úrovni střelce. Karol Blackwisová pak uzavírá modrý kruh s jednou úrovní na střelci a na chytači.

K Mrzimoru se letos přidalo 5 slibných famfrpálových nadějí. Jejich nejlepší současnou prvačkou je Katy Ritch, která trénuje odrážeče. Zatím dosáhla sedmé úrovně. Hned za ní je slibná střelkyně Isabella Raven s šestou úrovní střelce. Následuje Eliška Lišková, ta trénuje především odrážeče a zatím se drží na čtvrté úrovni. Alex Teerová má natrénovány dvě úrovně brankáře a jednu střeleckou. Dívčí čtveřici pak doplní jeden mladík  Vrtichvostík Třpytivý, jež dosáhl první úrovně na postu střelce.

Úspěšnost nebelvírských prváků ve famfrpálu je jen o kapku menší než těch modrých. Červení tento rok získali 7 posil. Nejúspěšnější je zatím Liana Phillips s desátou úrovní střelce. Následují Birgitta Runesson a Ronelle Cendrós, obě se sedmi úrovněmi na postu odrážeče. Stella Williems a Calla Torová trénují střelce a obě zatím dosáhly páté úrovně. Nebelvír má letos na nové střelce štěstí, protože třetí úrovně na tomto postu také dosáhly Denise Mount a Lilian Rooky.

I Zmijozel má letos celkem 7 nových hráčů famfrpálu, jejich nováčci však dosahují nejnižších úrovní. Nejlépe je na tom Monika Fireová, která získala tři úrovně střelce, dvě úrovně na brankáři a úroveň na postu odrážeče. Následuje ji Astoria von Pens se třemi úrovněmi brankáře a jedné úrovni na postech střelce a odrážeče. Celeste Lennonhart se podařilo dosáhnout třetí úrovně na střelci. Jarrq Miekkala má poté po jedné úrovni jak na střelci, tak brankáři a odrážeči. Asu May natrénovala zatím jednu střeleckou úroveň, Carrie Chambers zase odrážečskou a Cirilla Sterlingprvní úroveň brankáře.

Nejoblíbenějším postem letošních prváků je bezesporu střelec. Máme tu však i zástup mladých odrážečů a brankářů. S postem chytače to ale moc nadějně nevypadá, protože z nováčků na tomto postu dosáhla alespoň jedné úrovně pouze jediná modrá slečna.

A jak jsou spokojeni nejnadějnější nováčci s famfrpálem? Na to jsem se zeptala nejlepšího zástupce každé z kolejí.

Myker Fae McGarden: Mě osobně famfrpál baví a hodně, kromě výuky mu věnuji na hradě asi nejvíc času. Začala jsem s brankařením a zalíbilo se mi to natolik, že jsem si vlastně další posty ani nevyzkoušela. zasměje se Nicméně mi to asi moc nevadí, brána se mi líbí a rozhodně mám v úmyslu se brankaření věnovat i nadále. usměje se

Liana Phillips: Famfrpál mě od začátku chytil opravdu hodně. Kolejní tréninky jsou vždy zážitek, kterého se ráda účastním. Baví mne totiž ta spolupráce, spolupatřičnost a zábava, která na nich panuje. Ostatně to asi znají všichni, předpokládám, že je to tak v každé koleji. Považuji za důležité zúčastnit se na všech možných akcích koleje a famfrpál je tedy opravdu velkou a důležitou složkou kolejního života.
Momentálně trénuji jen střelce, ale už se popravdě těším na další posty na individuálních trénincích. Byla jsem se podívat i na první zápas a ještě víc mne ta hra chytla. Doufám, že pro tým budu jednou užitečná a taky se budu moct účastnit zápasů a stát se členem kolejního týmu. Určitě chci tedy s trénováním a s hraním pokračovat, hlavně tedy v těch kolejních trénincích.

Katy Ritch: Famfrpál mě baví hodně. Dostala mě k němu moje patronka, která hraje za chytače. Poprvé, když jsem tam přišla, jsem si trochu stěžovala, že mi nic nejde, ale poté jsem si vybrala odrážeče. Ani nevím proč, ale něco mě k tomu táhlo.
Od té doby jsem tedy odrážeč a baví mě. usměje se  Na oficiálním zápase jsem hrála asi dvě minuty, ale ne na odrážeči, ale na střelci, ale to se snad taky počítá…
Holky, co jsou odrážečky, mě inspirují k tomu, abych se pořád vylepšovala a nemohu se dočkat na individuální tréninky…
A pokračovat určitě chci a budu. usměje se

Monika Fireová: Famfrpál mě hrozně moc baví. Zatím jsem stačila vyzkoušet 3 pozice, a to střelce, brankáře a odrážeče. Všechny mě baví, ale odrážeče musím ještě dopilovat. Někdy bych si ale chtěla vyzkoušet i chytače. Ve famfrpálu bych moc ráda pokračovala. Moc mě to baví a letos určitě budu naplno fandit své koleji.

Tak to tedy vidíte. Famfrpál má plno nových nadějných hráčů, kteří jsou jím přímo pohlceni. Myslím, že alespoň některé z těchto tváří brzy uvidíme v základních sestavách týmů. Držme jim tedy palce!

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Komentáře

  1. Díky za moc pěkné shrnutí! A doufám, že nováčkům famfrpálové nadšení vydrží i nadále! 🙂

  2. Jste noc šikovní, na to, že ještě nemůžete na IT přímo extrémně talentovaní! Katy, za chvilku nás doženeš 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *