Famfrpálový zápas napínavý až do konce

| Vydáno:
Mrzimor 110:160 Nebelvír

Tento zápas se nesl v bojovném duchu obou kolejí a tribuny byly více než hlasité a barevné.
V loňské sezóně zvládl Mrzimor nastřílet 5 branek, Nebelvír 2. Zlatonku tehdy chytil Thomas Olkim.

Mrzimorská i nebelvírská sestava se oproti poslednímu zápasu změnila hlavně na postech brankářů. Oba týmy nasadily premiérově nové brankářky. Mrzimor vsadil na Winterlynn Critchflow a Nebelvír na Emmu Ellie Lewis, obě s brankářskou úrovní číslo 20. Hlavní brankářka a mrzimorská kapitánka Saurinne Arlen se nemohla osobně zápasu účastnit, ale i přesto jej zvládla alespoň sledovat ze střídačky. Dlouholetá brankářka Theresa Brendi musela vyměnit obruče a camrál za pálku a potlouky.

Winterlynn neměla během skoro hodinového zápasu žádnou práci, zasahovala jen třikrát. Poprvé po střelbě Mary ve 24. minutě pronikl camrál skrz její prsty do obruče a Nebelvír zaznamenal svůj jediný gól celého zápasu. Další dva pokusy v posledních deseti minutách hry měl Sebastiane a Mary, ale zde se jim skórovat nepodařilo.

Naopak Emma měla nejen dost práce, ale i problémy se na koštěti udržet. V průběhu 4. minuty, ještě před střelou Austina, ji škrkny poslaly nedobrovolně na střídačku. Nebelvír se dokonce na pár minut ocitl bez brankáře, dvakrát odkrytou bránu však Mrzimorští nezvládli využít. Do brány pak musela vletět naprosto nezkušená Astrid. Ta pustila dva góly, když skóre otevřel v 8. minutě Austin a poté Daria.

Následně se Emma vrátila zpět. Pustila další dva góly a ve 14. minutě bylo skóre 40:0 pro Mrzimor. Ke žlutým střelcům se přidala také Amanda, a zatímco první její střelu Emma chytila, podruhé skórovala do prázdné brány. V polovině hry bylo skóre 70:10. Svůj nejdelší brankářský um předvedla Emma od 32. do 40. minuty. Naposledy tehdy skórovala Daria gólem přímo přes Emmu, další 4 dokázala Emma chytit, jednou přesně a dvakrát jen tak tak. Následovaly tři góly v podání Aarona, Amandy a Austina. Posléze se už bodový stav nezměnil a od 48. minuty bylo skóre díky střelcům ve stavu 110:10.
Držení camrálu bylo v jasné převaze žlutých (89 %) oproti červeným (11 %). Daria vybojovala 10 camrálů a vstřelila 6 gólů, Austin 4 a vstřelil 2, Amanda získala 6 míčů a skórovala 2 góly a Aaron měl také 6 příležitostí a vstřelil 1 gól. Mary se k míči dostala 2krát, proměnila pouze 1. Sebastiane vybojoval 1 camrál, ale neproměnil. K míči se vůbec nedostala Melisa.

Odrážečské síly byly poměrně vyrovnané. První rány mířily tradičně na chytače. Sherly trefila ve 2. minutě Esmeraldu, Elisabeth to pak vrátila o dvě minuty později Chrisovi. V 7. minutě se Sherly rozhodla zamířit také na Melisu a zasáhla. V 8. minutě, po třech ranách potloukem, padá dolů Esmeralda a namísto ní nastupuje Angie. I ona musela vyměnit odrážečskou pálku a honit se za Zlatonkou.

V 10. minutě padá také Chris, který se pro jistotu posilnil Laudanem, ale ani přesto dlouho nevydržel. Střídala jej Jenny. Po povinné pauze 5 minut se vrací na své posty Esmeralda i Chris a začíná další boj. Esmeralda se od 13. minuty držela na koštěti doslova zuby nehty, protože ji žluté odrážečky srazily až na šestý pokus (po 20 minutách). Jen chvíli předtím letěla dolů na zotavenou i Jenny.

Mezitím se červeným odrážečkám podařilo ve 22. minutě shodit z koštěte střelce Austina, kterého nahradil Aaron. Další červené řádění přišlo záhy, když Chris vydržel pouze dva zásahy potloukem, než musel dolů, aby se uzdravil. Na žlutého chytače tak musela naskočit původně nehrající kapitánka Saurinne, o dvě minuty později ji už mohla vystřídat Jenny.

Žluté odrážečky se pak snažily sundat červenou odrážečku Elisabeth, ale ani po třech pokusech se jim to nepodařilo, a tak se vrátily zpět k Esmeraldě. Od 43. minuty se žluté rozhodly posílat potlouky výhradně na Esmeraldu, zatímco červené zase věnovaly své rány Austinovi, který zdatně přestál tři zásahy, vyléčil se a pak zvládl jen dvě rány, než musel opět dolů z koštěte. Namísto něj se tak opět do střelecké trojice dostal Aaron.

Uchránit vlastního hráče musela Theresa ve 13. minutě, když potlouk letěl na Sebastiana. Mrzimorská obrana byla vyžadována čtyřikrát, když si potlouky vybraly Dariu (23. minuta), Amandu (42. minuta), Jenny (52. minuta), kdy za ochranitelku byla označena Sherly, a Aarona (57. minuta), kterého ubránila Eivli.

Potlouky z 52 % ovládli žlutí, na červené zbylo 48 %. Nejčastěji se k potloukům dostaly Sherly (20 potlouků) a Theresa (15 potlouků). Shodně 12 potloukových šancí měly Eivli a Elisabeth.

Sherly zasáhla úspěšně 11krát, Eivli, Theresa a Elisabeth pak shodně po 8 zásazích. Jinam, než odrážečka chtěla, letěl potlouk dvakrát u Sherly a po jednom u Eivli a Theresy. Nejvíce sražených hráčů zaznamenala Theresadvakrát to byl Chris a jednou Austin. Dva sražené si započetla Elisabeth, jednou to byl Chris a jednou Jenny. Eivli a Sherly srazily každá jednou Esmeraldu. Jeden nepovedený odpal zaznamenala Sherly, Theresa a Elizabeth.

U chytačů probíhala během zápasu docela mystifikace, komentátor se nemohl rozhodnout, zda Esmeralda proletěla či nikoliv. Tak či tak měla Esmeralda 16 zaznamenaných průletů/nárazů do tribun, Jenny zvládla 15, Chris pak 4 průlety a Angie měla 1 průlet a 2 nárazy do tribun, které se odehrály v úvodu zápasu, když musela vystřídat sraženou Esmeraldu. Zápas ukončila opět chytačka s nižší úrovní (v době zápasu 21.) oproti dvěma chytačům zkušenějším (dva se 22. úrovní). Tentokrát to byla Esmeralda, a to v půlce 59. minuty.

Ohlasy vybraných hráček
Jenny Layla Gilesová:„Jsem na tým hrozně moc hrdá, protože jsme si vedli vskutku dobře. Občas tam sice něco haprovalo, ale nebylo to nic zásadního a myslím, že jsme se dostali do celkem dobré formy. Je potřeba pár věcí vypilovat, to ano. Ale komunikace byla skvělá a každý dělal to, co měl, takže za mě paráda. Já si zápas moc užila a i když jsem tu zlatou mršku nechytla, nějak mě to nežere. Tentokrát mi Štěstěna nepřála, uvidíme příště. Děkuji hlavně Esme za napínavý boj o zlatonku, bylo skvělé si s ní a jejím týmem zahrát.“

Angie Claire Silvery: „Již při svém prvním letošním zápase Mrzimor ukázal, že se během posledních pár let velice zlepšil, a všem nám tak dal zcela očividně najevo, že není radno jejich tým podceňovat. Přiznávám, že jsem i kvůli tomu přišla v sobotu na hřiště s dosti smíšenými pocity.
Od počátku boje bylo cítit silnou mrzimorskou střeleckou převahu i jejich skvělou sehranost, naše brankářka a naši střelci se však nevzdali a bojovali do posledního dechu s pomocí našich šikovných odrážeček, které pálily, co jim síly stačily. Když téměř po hodině, co nás komentátor zahlcoval poděkud protichůdnými informacemi (nejspíše výsledek probdělé noci), Esme zlatonku chytila, nevěřila jsem vlastním očím a pořád jsem se štípala do rukou, zdali jen nespím.
Zdá se, alespoň podle tří proběhlých zápasů, že nás čeká opravdu velice zajímavá sezóna, ve které se může stát prakticky ještě cokoliv.
Na závěr mi dovolte poděkovat celému mrzimorskému týmu za opravdu napínavou hru, ve které se štěstí nakonec usmálo na nás, a všem fanouškům za jejich povzbuzování a zkrášlování celé atmosféry. Samozřejmě hlavní poděkování míří k našim nebelvírským hráčům, jež seděli na košťatech či na lavičce, připraveni kdykoliv nás vystřídat, za jejich ochotu i v sobotu vstát brzy ráno a hlavně za jejich pilnou práci, kterou odvádějí na trénincích, ať už kolejních, či individuálních.“

Ohlasy kapitánek
Saurinne Arlen: „Upřímně, musím se pousmát. Historie se prý opakuje, kdo by ale řekl, že tak rychle? Zlatonka zkrátka rozhoduje mnohé a je opravdu nevypočitatelná. 
S odstupem můžu říct, že nejdůležitějším rysem zápasu pro mě je žlutá sehranost a samostatnost. Sama jsem zápas strávila na střídačce, ale dost často jsem ani neviděla, co se kde děje, selhávalo mi pozorovací zařízení. Na hráčích to však nebylo vidět – doplňovali se, podporovali, dohledávali informace, které po mně žádali jiní… Mockrát vám za to děkuji, toto je pro mě velmi silné plus, ať už zápas dopadl jakkoli. Byli jste úžasní! 
Červeným bych ráda pogratulovala k jejich vítězství. Byli jste skvělí a nevzdávali jste to. A doufám, že jste si to s tím komentátorem vyříkali i za nás, neboť nás všechny opravdu hodně mátl. Přeji hodně štěstí i do dalších zápasů.“

Esmeralda Milagrosa: „Musím říct, že do zápasu jsem jako kapitánka vstupovala opět v nelehké situaci. Bylo to druhým rokem, co se tým potýkal při zápase s nedostatkem hráčů a ti nejvytrénovanější museli opustit své nejlepší posty a zalepit díru jinde. Pro hráče i pro kapitána to tak není vůbec jednoduchá záležitost.
Když jsem ráno chystala soupisku, přemýšlela jsem jen o tom, za jak dlouho to skončí a doufala, že to brzy mrzimorští chytači chytí. Nedávala jsem si žádnou velkou naději. Už jen proto, že Angie toho moc natrénovat na chytači nestihla a že budou mít určitě žlutí chytači převahu, což ostatně měli.
Naštěstí byly odrážečské síly poměrně vyrovnané, takže nám to dávalo alespoň malou naději, že to chytání zlatonky dokážeme snad alespoň trochu protihráčům znepříjemnit, aby tu výhru neměli jen tak.
Nejvíce mě pak nazlobil komentátor, který od první chvíle tvrdil dva různé výsledky a já se pokaždé obávala, že mě dostane nějaká zlá škrkna. Když jsem po hodinovém snažení chytila Zlatonku, vůbec jsem tomu nemohla uvěřit. Má první reakce byl výkřik, když byli najednou všichni z postů dole, až pak jsem se podívala na skóre a srdce mi spadlo až na zem. Bylo to zcela jistě o štěstí. Protože Jenny i Chris podávali báječné výkony bez jediného zaváhání. Věřím, že nebýt pádů z košťat, určitě by to dopadlo jinak.
Na závěr velmi děkuji mrzimorskému týmu za hru a za to, že ukázal, jak báječně se může každý vytrénovat a být na hřišti tím nejlepším. To ostatně všichni žlutí hráči opravdu byli. Jak už řekli všichni přede mnou – letošní sezóna možná bude ještě dost zajímavá. No uvidíme.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti
2. střelec: Amanda Wright
3. střelec: Austin Laip, Aaron Livingston
brankář: Winterlynn Critchflow
1. odrážeč: Sherly WildDragon-CumberBee
2. odrážeč: Eivli SSelene
chytač: Chris Jericho, Jenny Layla Gilesová, Saurinne Arlen

Nebelvír:
1. střelec: Melisa Pestrá
2. střelec: Sebastiane Grande, Astrid Wikingová
3. střelec: Mary Elizabeth Thornhill
brankář: Emma Ellie Lewis, Astrid Wikingová
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Elisabeth Victoria Maxwell
chytač: Esmeralda Milagrosa, Angie Claire Silvery

V sobotu 30. 12. 2017 v 9.00 se střetne Nebelvír s Havraspárem. Kdo bude slavit tentokrát?

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Komentáře

  1. Pěkné shrnutí, děkuji za něj 🙂
    Mrzimor se hodně zlepšil, hlavně na chytačích byl vidět velký pokrok 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *