Capartovská zima volá!

| Vydáno:
„Jó, je překrásná, že ano? Ale moc bílá… Chce to trochu barvy. Napadá mě třeba karmínová… nebo zelenkavá… A co třeba žlutá? Ne, žlutá ne, žlutej sníh… brrr! Fujky!“

Jako už tradičně, i letos je možné se v zimě vydat na dovolenou s Cestovní agenturou PART. Agentura přes letošní vánoční svátky nabízí hned šest různých zájezdů v různých termínech, což poskytuje možnost si dovolenou zarezervovat kdykoliv až do ledna. Kromě zábavy, kterou si člověk mimo hrad může užít, si každý výletník přiveze tamní suvenýr, který si může obléct na postavičku, a pokud absolvuje svůj třetí zájezd, také magíka Zimní výletník.

Letos můžeme vánoční magii a shon načerpat s trollí vílou Fleutýnou, která hledá pomocníky pro roznášení dárků, a díky tomu se podívat do různých kouzelnických obydlí. Pokud někdo z nás bude chtít na svém zájezdu dobrovolničit, může se přihlásit na dovolenou číslo 1, Frmolení s Fleutýnou, která bude trvat od 22. do 24. prosince. Hlavně aby se všechny dárky roznesly včas! Také se může stát, že všichni dají přednost luxusu a exotice a pod stromečkem na Štědrý den nenajdeme nic ani v Bradavicích.

Pokud však máte zájem o dovolenou, na níž spíše dárky sháníte než roznášíte, vydejte se na Tříoříškovou pátračku, která je odkazem na velmi oblíbený mudlovský film (s kouzelnými prvky). V Arcikletbém lese rostou tříoříškové trsy, které můžete (byť trochu opožděně) darovat svým nejbližším. Každý z nich pak po rozlousknutí najde své poklady! Zvolte si zájezd od 25. do 27. prosince a užijte si tři dny bloudění v lese, na kterém ale v konečném důsledku ušetříte!

Za pohádkovým kouzlem můžete vyrazit i v termínu od 26. do 29. prosince. Při Honu na Myšího krále se obyvatelé hradu mohou vydat do větví obrovského vánočního stromečku, kde budou muset pomoct Louskáčkovi dostat se ke králi, aby se odehrál boj o „dřevo či lidskou podobu“. Propletete se mezi všemi vánočními baňkami a koulemi a pomůžete zachránit Vánoce?

Máte rádi zvířátka? Máte rádi nepřebernou zimu, cvakající zuby a zasněženou planinu bez jakéhokoli záchytného bodu? Vydejte se poznat krásy jižního pólu! Unikátní premiéru inscenace Cool-túra od divadelního souboru tučňáků si můžete zmrzlí vychutnat po vyzkoušení nocování v iglú a ochutnání dalších možností vyžití na tomto magií opředeném místě. Tučňáčí tyjátr se bude odehrávat od 28. do 31. prosince. Na konci si jistě všichni dosyta užijí i novoroční vítání (ne)nadšeně očekávaného roku 2018!

Právě do nového roku zasahuje další zájezd, který jako jediný z nabídky trvá déle než tři dny. Týdenní pobyt od 30. prosince 2017 do 6. ledna 2018 na Rampouchiádě je také zdražen na jeden galeon, přesto se koupě zájezdu vyplatí. Na 83. ročníku prestižní soutěže se totiž plánují objevit opravdová kouzla! Zaregistrováno je v tuhle chvíli 40 čarotýmů a ví se i o účasti desítek polárních medvědů a stovek lišek. Chcete své prázdniny věnovat sportu, adrenalinu a napětí? Tak šup, než se tribuny zaplní!

Milovníci dějin čar a kouzel či tepla mohou sáhnout po posledním zájezdu, kde se účastníci vydají po stopách Vendelíny Výstřednice. Nejenže se na cestě příjemně rozpálíte, zatímco budete cestovat od jedné hranice k ohništi a zpátky, dokonce si na místě můžete vyzkoušet opravdové upalování, prohřát si kosti a vrátit se s pěkně osmahnutou pletí. Máte-li již zimy dost, vydejte se od 3. do 5. ledna na Vendelínin výstřední víkend!

Každý zájezd zahrnuje náklady na přemístění a dopravu během celého zájezdu, ubytování v hotelu s minimálně dvěma hvězdičkami (pokud se spí jinde, je to vždy uvedeno v pokynech), stravu All explosiv a vstupenky do všech místních památek. Samozřejmě je na místě připomenout i suvenýr, který již byl zmíněn. Za každou navštívenou destinaci se pochopitelně obdrží speciální, kompletní seznam nabízených jsme pro vás připravili.

Na zájezdech jsou vždy nejdůležitější účastníci, proto jsem využila příležitosti a optala se několika lidí, jak jsou s letošní nabídkou dovolených spokojeni a zda se letos v zimě někam chtějí vydat. Také mě zajímalo, zda již někdy z hradu na nějakou výpravu vyjeli a jaké z ní měli dojmy.

Edmund Heusinger: Na dovolené jsem byl během minulých prázdnin. Bylo to poprvé a hned nejdelší dovolená. Díky ní jsem si od hradu odpočinul asi tři týdny, ale také jsem si přivezl pěkný suvenýr. Rád bych jel i na zimní dovolenou, ale musím ji vybrat tak, aby nekolidovala s OVCEmi, famfrpálem a aby se mi celkově termín hodil. Takže to zatím vidím nejspíš na Vendelínin výstřední víkend. I když to má být víkend, tak je zájezd naplánován od středy do pátku. Tak doufám, že to není nějaký podvod…

Esmeralda Milagrosa: Nabídka je určitě pestrá, na dovolené jsem nebyla a ani to zatím neplánuji.

Amanda Wright: Ani tentokrát jsme nebyli ochuzeni a nabídka zájezdů je zase bohatá a každý má možnost si vybrat, co by se mu líbilo. Bohužel jsem nikdy na žádné dovolené nebyla, ale slyšela jsem spoustu kladných reakcí a doporučení. Rozhodně mne zaujalo hned několik zájezdů, ale ani letos se na žádný nechystám. Chtěla bych svátky strávit tady na hradě. Přece jenom… nechci přijít o tu úchvatně nádhernou a kouzelnou atmosféru, která tu v období Vánoc vládne. – usměje se –

Hannabell Cavanaugh: Já jsem velmi spokojena s širokou nabídkou, vždy bych nejraději odjela do všech destinací. Dokonce doufám, že jednou všechna místa procestuji. Byla jsem na dovolené už v Egyptě a přivezla si velmi krásný suvenýr spolu se vzpomínkami. Nejraději bych jela na Rampouchiádu, ale ten termín je trošku nešťastný, možná kdyby zájezd začal o den dřív, aby skončil také o jeden dřív, tak bych snad i jela! Jenomže takhle bych nestihla zápas s Nebelvírem, na který se moc těším, takže ten snad zkusíme až příští rok! Ovšem zase tu nechci jen tak zůstávat, takže nejspíše to vyhraje Vendelínin výstřední víkend.

Oliver McCollin: Letošní nabídka zájezdů cestovní agentury se mi líbí! Je úplně těžké si vybrat svého favorita, ale myslím, že cestovní agentura si dlouhodobě udržuje vysokou kvalitu zájezdů!
Na dovolené jsem byl již mnohokrát. Pokud bych si měl vybrat zimní, tak to jsem byl třikrát. Pokaždé jsem se dozvěděl něco nového a užil si mnoho zábavy! Je až šokující, jak moc zábavy si člověk užije třeba jen při rozvážení dárků s Fleutýnkou!
A s letošním zájezdem se ještě budu muset rozmyslet! To za mnou jdete hrozně brzy s takovým rozhodnutím! To budou hodiny vybírání a přebírání!

Koupit zájezd je možné již dnes od 18.00 hodin, neprošvihněte tedy svou šanci, aby vám někdo nezabral vámi vybrané místo! Přeji vám, abyste si vybrali tu nejlepší dovolenou a abyste si užili čas vánoční, sváteční i novoroční, který nás všechny čeká.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *