Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
Vánoce jsou za námi! Svátky nás pohltily v plné síle a venku je… venku je mírně řečeno odporně. Všichni, nebo alespoň většina z nás, si přejí svátky na sněhu. Tak se pojďme podívat, jak bude… a nejen na to!

Začneme klasicky, přeci jen všechny zajímá, jestli se už konečně dočkáme po pár letech sněhu!

Teplota nás asi nepřekvapí. Však kdy posledně byla na Vánoce opravdu zima? Takže, teplomilci se budou radovat a milovníci zimy budou brblat jako každý rok. Teplota bude mírně nad nulou, tedy sníh nám moc nevydrží, zato pokud bude pršet, budete se pěkně klouzat. Nezapomeňte nosit podpérdelníky, teplé šály, rukavičky a možná i nějakého toho kulicha.

Co se srážek týče, bude jich pomálu. Na žádné závěje to nevypadá. Náš motýl Emanuel předpovídá už dva měsíce, že jestli chcete sníh, budete si ho muset vyčarovat. Nebo vyrazit někam do hor, ale na vlastní nebezpečí!

Oblačnost bude vysoká. Slunce se na nás už nemůže dívat a raději bude po celou dobu svátků schované za mraky. Třeba když splníte nějaké své předsevzetí, zase vykoukne.

Povětrnostní podmínky by za normálních okolností vedly k varování před tvorbami sněhových jazyků, závějí a omrzlin na všech částech těla. Protože však nebude skoro žádný sníh, dávejte si pozor jen na ty omrzliny a raději zůstaňte doma.

Bio zátěž… je poslední dobou velice proměnlivá, proto nelze určit přesně, jaká bude. Počítejte s rozmezím od 1–10.

A nyní si dáme ještě zajímavosti ze světa!

Na ministerstvu kouzel hrozí sněhová kalamita. Při testování samozasněžovacího kouzla došlo k nenadálému výboji magie a kouzlo do teď nikdo nedokázal zastavit. A tak jim tam sněží a sněží a sněží. Pokud víte, jak to zastavit, ministerstvo vyhlásilo odměnu 1 000 zlatých galeonů.

Severní Afrika hlásí nenadálé výkyvy teplot poté, co se jim nepovedl rituál na přivolání deště. Hlásí, že se jim tam celkem pravidelně stěhují Eskymáci, kterým je prý u nich doma děsné vedro. Na místě již zasahují odborníci a všichni doufají, že to nebude mít vliv na celosvětové počasí.

V kouzelnické vesnici hluboko v Himalájích mají problémy s bouřkou, která nechce odejít. Zasekla se dle všeho mezi vysokými skalními stěnami a nemůže pryč. Reálně hrozí, že zdejší obyvatelé utonou ve vznikajícím jezeru. I zde zasahují odborníci.

Jak vidíte, zdaleka na tom nejsme tak zle. Takže nezapomeňte – nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *