Jak šel čas s hogwartskými Vánocemi?

| Vydáno:
„Už musím jet. Zima pomalu končí a za těch sto let se mi dárky pěkně nakupily!“

Myslím, že netřeba připomínat, že Vánoce jsou s naším hradem spjaty již od nepaměti. Zažili jsme jich tu už mnoho a vždy byly plné kouzelných chvilek, na které můžeme s úsměvem vzpomínat. Připomenout nám je rozhodně mohou dárky, které jsme dostali od trollí víly Fleutýny. Jaké to byly? Pojďme si je připomenout, společně se ohlédneme za dárky osmi Vánoc, počínaje rokem 2009.

V roce 2009 jsme z balíčku, který jsme našli pod stromečkem, mohli vytáhnout krásného kebuláčka. Kolekci těchto hraček tvořilo hned 9 kebuláčků: Kebuláček pro štěstí, Přírodní kebuláček, Přihlouplý kebuláček, Prohnaný kebuláček, Udivený kebuláček, Kebuláček s jahodou, Kreativní kebuláček, Veselý kebuláček s třešněmi a Kočičí kebuláček. Pamětníci si určitě vzpomínají, jaký poprask kebuláčci způsobili, mnoho obyvatel hradu potřebovalo mít všechny!

Další rok, tedy rok 2010, přišla mela o kebuláčky znovu. Víla Fleutýna totiž donesla další rozkošné kebuláčky. Tentokrát jich bylo osm: Andělský kebuláček, Hvězdný kebuláček, Kebuláček s mrkvičkou, Noční kebuláček, Opičí kebuláček, Sladký kebuláček, Kebuláček na polštáři a Namyšlený kebuláček.

Další rok byl přelomový, v roce 2011 totiž naše dárečky houkaly a chvílemi se i třásly! „Je to snad nějaký krutý žert?“ „Jsou ty dárky snad posedlé ďáblem?“ „Máme je vůbec rozbalit?“ Podobné otázky se prohnaly hlavou nejednomu z nás, když jsme zavítali pod stromeček ve Velké síni. Naštěstí se našlo pár odvážlivců, kteří těm bojácnějším ukázali, že se není čeho bát! A ještěže tak! Z balíčků totiž po rozbalení vykoukly nádherné sovičky. Dovedete si představit, kdyby tam byly zavřené… třeba do Veliko… ehm, je pravdou, že vím minimálně o jedné, která ve své krabici pár měsíců posečkala. Ve skříni s jakýmsi Kilahimem. Nevím, zda doteď nemusí létat k sovímu psychologovi… ale zpět k dárkům!
Do sovinců nám tenkrát přibyly tyto sovičky: Vločka mrňavá, Sovice zlatosrstá, Běloušek střelený, Sova hrdinka, Ušoun velký.

Nejinak tomu bylo o rok později, ale to už jsme věděli, že je třeba balíček rychle otevřít, „dárečky“ pomuchlat, nakrmit a napojit. Však se také u nás vánoční pětice Kulíšek cukrovný, Sovička skřítčí, Kalous zvonilka, Výr Fleutýn a Výřík koledník hezky zabydleli.

A co myslíte, dostali jsme v roce 2013 zase sovy? No nedostali! Dostali jsme Buksíky a Puppolepetály. Krásné a originální hračky. Buksíci se k nám dostali v pěti variantách: Rohatý buksík, Buksík dvou světů, Nosatý buksík, Buksík jedlík a Střapatý buksík. Stejně tak i Puppolepetálové: Šereméďa, Strašipytlík, Polštářovníček, Kámenosaurus a Plyšová kočičičočka.

Rok 2014 se nesl opět ve formě třesoucích se balíčků. Našli jsme v nich krásné sovičky: Výra císařského, Puštíka proužkovaného, Sovku bubuk a Kulíška drobného. A aby tomu nebylo málo, několika vybraným přibyl do sovince Holub královský. Sovy si chviličku musely zvyknout, že mezi sebou mají holuba, ale nakonec ho vzali za svého.

Následující rok, rok 2015 jsme byli varováni, že obsah balíčku může kousat. Naštěstí jsem nezaznamenala žádné vážné zranění, ač jsme z balíčku vytáhli netopýry! Jak je ovšem známo, netopýři jsou noční tvorové, přes den jsou hlavou dolů spící, zcela neškodní. Netopýrů bylo celkem pět: Netopýr ušatý, Netopýr vodní, Netopýr černý, Netopýr pestrý, Netopýr rezavý. I na ty si sovy ve svých příbytcích brzy zvykly.

Posledními Vánoci jsme do hradu vpustili trochu exotiky z dalekých krajů. Fleutýna nám totiž donesla vzácné ptactvo: Hýla obecného, Kakadu žlutočečelatého, Ledňáčka říčního, Papoušíčka šedokřídlého a Zoborožce bělolícího.

Už zbývá jen otázka: Co nám víla donese letos? Hračky? Přírůstek do našich sovinců, nebo nás překvapí něčím jiným, neotřelým? A donese vůbec něco?

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *