Předpověď počasí z Veverčího oříšku – Vánoční speciál

| Vydáno:
Vánoce, Vánoce přicházejí, a s nimi i další možnost vydat se na nějaký pořádný zimní výlet. Protože však stavy na hradě nejsou momentálně nic závratného, dovolujeme si vám přinést krátké info o tom, jak na zájezdech asi bude, aby stavy nebyly nakonec ještě horší.

Příprava je totiž půl úspěchu a my nechceme, aby se vám něco stalo. Otevřete skříně, jdeme balit!

Frmolení s Fleutýnou
Pokud jste se rozhodli udělat letos dobrý skutek a pomoci Fleutýně s roznosem dárků, pak si můžete obléknout klidně slabé tepláčky a nějaké lehké tričko, protože se pořádně zapotíte!
Vyhlédněte z okna, venku je nad nulou, a tak to i po dobu zájezdu zůstane. Řádné třeskuté mrazy nečekejte.
Pokud budete mít štěstí, třeba vám vykoukne i slunce, alespoň jako slabé poděkování za tu dřinu. Práci vám bude komplikovat snad jedině vítr, který bude nárazový a bude vát od jihu. Proto se raději vydejte na sever.
Bio nemá cenu ani uvádět, beztak byste pak ani nepoznali, jestli vás vyřídila Bio zátěž nebo víla Fleutýna. Někdy je lepší nevědět.

Tříoříšková pátračka
Běhání po lese a shánění dárků na poslední chvíli praktikuje spousta kouzelníků. Mějte však na paměti, že lesy, kde budete oříšky hledat, jsou vysoko v horách a teplota tam klesá kolikrát až na -18 °C! Naštěstí pro vás máme informaci, že tentokrát to bude maximálně -17 °C. Teplé rukavice, hábity, čepice a šály… nebo ne, to je na vás.
Slunci bude zima stejně jako vám, takže smát se na vás asi nebude. Proto si zopakujte formuli Lumos, abyste si viděli alespoň na špičku nosu. Tamní hvozd je prý velice tmavý.
Vítr se tak hluboko do lesa bojí, takže alespoň od něj budete mít pokoj. Před omrzlinami vás to ale neochrání. Pocitově vám nakonec ale asi bude tepleji.
Bio zátěž se v této oblasti neudává. Většinou hlavně proto, že tam žádná není. Buď se vrátíte s pokladem, nebo vám to už bude tak nějak jedno.

Hon na Myšího krále
Tohoto zájezdu se budete účastnit spíše jako pouhý pozorovatel, proto dbejte opravdu na to, co si vezmete na sebe. Jakmile přimrznete k nějaké kládě, bude už pozdě.
Teplota mezi větvemi stromku se špatně měří, proto očekávejte teplotu buď pod, nebo nad bodem mrazu. Jiná nakonec ani být nemůže. Vezměte si něco teplejšího i lehčího, převlíknout se můžete vždycky.
Předpověď ohledně oblačnosti bude výjimečně dobrá. Na obloze nebude ani mráčku, škoda jen, že to mezi těmi větvemi stromku neuvidíte. Může vás těšit alespoň myšlenka, že venku je krásně, skoro jako by byl jarní den!
Vítr poduje, ej, od severu, ale ani to vás nemusí nijak trápit. Větve stromu vás ochrání, možná se stromkem budou jen maličko házet, takže pokud někdo trpíte stromkovou nemocí, vezměte si kinedril.
Bio zátěž uvnitř stromku bude stabilní 1, pokud se vám tedy něco stane, můžete si za to sami.

Tučňáčí tyjátr
Zájezd na jižní pól si užije každý milovník hotelů. Počasí vás tady ani moc zajímat nemusí, přesto považujeme za správné vás informovat alespoň o tom, co uvidíte z okna vašeho iglú.

Teplota bude hluboko pod bodem mrazu, díky skvělé tučňáčí magii to však ani nezaznamenáte a bude vám stačit pouhý svetřík. Rtuť na teploměru byste však hledali marně.
Oblačnost bude nízká, obecně jako na pólech vždycky, večer se však budete moci těšit na krásnou polární show, která stojí i za to, že při ní venku umrznete.
Zajímavá je předpověď srážek. Bude chumelit a chumelit až do skonání vaší dovolené. Nemusíte se však bát, okolí iglú je speciálně očarované. Pokud budete chtít jít někam dál… inu, sněžnice s sebou, košťata se nedoporučují.
Povětrnostní podmínky budou mizerné, ostatně jako na pólech vždycky. Chvilku bude foukat tam, chvilku sem a za chvíli nebudete vědět, kde vlastně jste.
Bio zátěž bude na 10, takže pozor na omrzliny a jiné podobné neduhy.

Rampouchiáda
Jakožto pro diváka sedícího na tribuně je pro tento zájezd jakákoliv předpověď počasí naprosto zbytečná. Tribuny jsou speciálně chráněny kouzlem a panuje uvnitř klidná pokojová teplota. Nemusíte se tedy ničeho bát. Těm venku počasí ale rozhodně nezávidíme.

Vendelínin výstřední víkend
Už podle názvu by si tento víkend zaplatil jen šílenec a počasí podle toho bude taky vypadat.
Teplota není podstatná, však se budete v jednom kuse smažit někde na ohni. I kdyby bylo -60 °C, vám to bude jedno.
Náladu by vám mohla kazit spíš oblačnost, která bude vysoká. Slunce se na vás nebude moct dívat, takže počítejte s tím, že bude hnusně. Teplo, ale hnusně.
Povětrnostní podmínky mohou být, jaké chtějí, stejně vás před plameny neochrání. Ale kdyby vás to zajímalo, bude foukat. A celkem dost.
Bio zátěž bude nevyčíslitelná. Prý se vám nic nestane, ale slyšeli jste o tom, že nehody se stávají?

Buď jak buď, nezapomeňte – nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Komentáře

  1. Po přečtení jsem se rozhodla zůstat na hradě. Tam jenom drobně sněží za pokojové teploty a vítr způsobí jen průlet duchů. Občas na vás spolužáci plácnou bláto, jinak pohoda 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *