Co přinesla Fleutýna?

| Vydáno:
„Ach, jaká to byla nádherná doba a jak duch letošních Vánoc jásal! Jak se mu dmula prsa, když otevíral svou štědrou ruku, a všude, kam přišel, šířil jen radost!“

Jak Vánoce přišly, tak zase odešly. Anebo ne?
Na Vánoce se dlouhé dny připravujeme; pečeme cukroví, uklízíme, píšeme dopis Fleutýnce či Ježíškovi, nakupujeme dárky, sháníme stromeček… a pak stačí jeden den a Vánoce jsou pryč. Potom prožijeme dva sváteční dny, těšíme se na Silvestr a nový rok, načež začne kolotoč nanovo. Avšak Vánoce po sobě přeci jen něco zanechají, hezké pocity z kouzelného dne, blízkost milovaných lidí a dárky!

Dárky mohou mít mnoho podob, však to znáte. Ovšem pojďme se podívat, jaké dárky nadělovala Fleutýnka u nás na Hogwarts. Pod krásným stromem ve Velké síni jsme mohli objevit krásné houkající balíčky, ve kterých se skrývaly tyto sovičky: Výřík koledník, Výr Fleutýn, Sovička skřítčí, Kulíšek cukrovný a Kalous zvonilka.

Zmijozelský škrtič
Studenti Zmijozelu se mohou pochlubit krásným zeleným škrtičem, který se jim vine kolem krku. Přiznejme si, že ne všichni by takový dárek uvítali, ovšem pro Zmijozel je to dárek takřka dokonalý!

Mrzimorský mafiánský klobouk
Nejinak je to v mrzimorské koleji, tam letos získali pěkný klobouk, který by jim mohl závidět kdejaký mafián. Slušivý jak k obleku, tak k džínám nebo sukni… do deště i na sluníčko, prostě praktický každým coulem!

Nebelvírský kavalír
V nebelvírské koleji dostali dárek elegantní a praktický. Kabátek kavalír sluší jak dívkám, tak chlapcům. Střihem i barvou se dá lehce kombinovat s dalšími kousky v šatní skříni. Všimněte si, že je hnědý, nikoliv červený! Už jen to ho dělá ve sbírce kolejních předmětů Nebelvíru originálním.

Havraspárský hvězdoplášť Šerosvitu
I v Havraspáru se nadělovalo. Modří se po Štědrém dni mohou pyšnit dalším kouskem z kolekce Šerosvit, Havraspárským hvězdopláštěm, který nabízí to nejhřejivější zachumlání. Hvězdoplášť patří mezi dárky extravagantnější.

Poté, co jsem si sama dostatečně prohlédla všechny dárečky, rozeslala jsem několik soviček po studentech, abych se dozvěděla, co říkají na letošní dárečky, a jako bonus se mi podařilo zastihnout i dva kolegy!

Denní věštec: Prozraďte mi, jak se vám líbí dárek, který jste ve vaší koleji dostali u příležitosti Vánoc? Jste s ním spokojeni? A co říkáte na dárky ostatních kolejí?

A ještě jedna otázečka, jste spokojení se sovičkami, které jste našli ve Velké síni pod stromečkem, a jak jste je pojmenovali? – zvědavě se usměje a naznačí, že je to vše –

Olivie Henrieta Větroplachá: Dárek od koleje je dokonalý! Mám z něj obrovskou radost a podle toho, že skoro všichni modrásci hvězdoplášť mají na sobě a jen tak ho asi nesundají, myslím, že jsme spokojeni všichni!
Co se týče dárků ostatních kolejí, přiznám se, že jsem všechny ještě nevypátrala. Zmijozelský je bezesporu krásný, ale co si budeme povídat… Jsem nadšená z toho našeho modrého!
Sovička je přímo okouzlující. Celé tyhle moje první hog Vánoce si strašně užívám a přijdou mi prostě dokonalé. Dostala jsem sovičku skřítčí a jmenuje se Filoména. Musím říct, že už teď se těším na další Vánoce! – usměje se –

Aimée Leavittová: Upřímně, čekala jsem spíš takovou maličkost, ale když jsem v truhle nalezla Havraspárský hvězdoplášť Šerosvitu, spadla mi brada. Je naprosto úžasný! Jsem víc než spokojená! – nadšeně se usměje – Dárky ostatních kolejí jsou také krásné, ale ten náš se mi líbí prostě nejvíc! – zasměje se –
Ze sovičky jsem taky uchvácená, je strašně roztomilá! Mazlím se s ní od rána do večera, samozřejmě tak, aby se jí nic nestalo. Pojmenovala jsem ji Nejmo(u)dřejší modrásek♥, po barvě mé milované koleje. – usmívá se –

Lessien Posie: Já jsem naprosto se vším náramně spokojená! Byly to moje první hradní Vánoce a lepší by být nemohly. Můj nový přírůstek do soví rodiny Charlie už se zabydlel a havraspárský plášť už jsem taky pořádně provětrala. Dárky ostatních kolejí jsou taky moc povedené, ale ten náš bych za nic neměnila. – usměje se – Celkově jsem si Vánoce moc užila, stále užívám a už teď se těším na další rok.

Nebelbrach Mechacha: V naší koleji již několik let probíhá o Vánocích zlodějské dárkobraní. To byste do Nebelvíru neřekli, jak se v něm krade! Letos jsem si ukradl moc hezkou šálu.
Ale přesto jsme všichni nebelvírští kavalíři. No řekněte, není to hezký kabátek? A moc dobře se nosí. Na druhou otázku bohužel neodpovím. Jsem příliš zahleděný do Nebelvíru, Nevím, co se rozdávalo v ostatních kolejích.
Před nedávnem v mém čarostavu stálo: „Mám 49 ptáků. Neposílejte mi nového, raději žrádlo pro staré.“ Pak mi madam Ansí darovala sovu postarší, pojmenovanou Žrádlo pro staré. Čarostav jsem pak změnil na: „Mám 50 ptáků. Neposílejte mi nového, raději žrádlo pro staré.“ Podstromečkového kalouse zvonilku jsem pojmenoval Další do party a do čarostavu si napsal: „Mám 51 ptáků. Neposílejte mi nového, raději žrádlo pro staré.“

Lucia Everdeen: Z našeho dárku jsem byla moc nadšená a ze všech kolejních dárků mi přijde nejvíc praktický. Poté se mi moc líbí žlutých klobouček, věřím, že ten bych také unosila. Na jaro, značka ideál. Horší už je to se škrtičem, ačkoli vypadá jako super módní doplněk. Ale nezahřeje, tak nevím, nevím. A snad se neurazíte, ale váš kolejní hvězdoplášť musí být hodně nepraktický, ne? Jak se s tím dá projít dveřmi? Nezadrhává se to? Zas ale věřím, že v případě mrazivých dní či nocí jej jistě oceníte, můžete se do toho příjemně zachumlat.
No a ze sovičky mám obrovskou radost, protože těch není nikdy dost.

Esmeralda Milagrosa: V koleji jsme dostali moc pěkný dárek v podobě Kavalíra a opravdu se mi líbí. Pěkný je mafiánský klobouk, šerosvit je dle mého viditelnější než samotná osoba, která ho nosí, a to bych asi sama osobně nechtěla. Škrtič je pro mě, coby „toho, kdo se bojí a štítí hadů“, naprosto nevyhovující. – směje se – Tedy pokud toto jsou ty správné vánoční dárky v kolejích.
Sovičky byly samozřejmě příjemným překvapením. Ale myslím, že už je to skoro posledních pár let už obyčejným zvykem, že dostaneme něco do sovince. Možná by to zase chtělo nějakou změnu. – mrkne – Moji jsem pojmenovala Debbie, je to Sovička skřítčí.

Gita Hrdličková: Kolejní dárek je moc fajn, udělal mi radost a jsem s ním spokojená. Doufám, že ostatním udělají kolejní dárky radost tak jako mě.
Pod stromečkem jsem našla nádherného výra a pojmenovala jsem ho Fernando, bylo to první jméno, co mi přišlo na mysl, když jsem ho spatřila.

Bibi Anne: Vánoční dárek od Zmijozelu je naprosto skvělý „Zmijozelský škrtič“. Záleží jen na naší fantazii, co v něm kdo vidí. Někdo plyšového mazlíčka, jiný šálu či módní doplněk, kolejní králíček se ho stále trochu bojí. Podle mne je to bájný Salazarův talisman, který nám bude v příštích letech dodávat sílu a odhodlání stát při sobě a vítězit.
Vánoční dárek od Havraspáru je „Havraspárský hvězdoplášť Šerosvitu“. Je to skutečně dárek „ve velkém stylu“, kde se spojuje tajemství noci se září hvězd. Myslím, že Havraspár chystá pro příští rok nějaká překvapení.
Vánoční dárek od Mrzimoru je „Mrzimorský mafiánský klobouk“. Má jednoduchý, ale o to více elegantní styl, který naznačuje, že si je Mrzimor letos jistý svým vítězstvím Školního poháru. Žádné kudrlinky ani okrasy, jdou si prostě tvrdě za svým, ale s notnou dávkou ležérnosti.
Vánoční dárek od Nebelvíru je „Nebelvírský kavalír“ – kabát praktického střihu jako dělaný do letošní zatím velmi mírné zimy. Barva sází více na nenápadnost a lehce se odlišuje od výrazné červené barvy minulých vánočních dárků. Má to snad znamenat, že se Nebelvírští chtějí lehce neviditelně prodrat na přední příčky Bodování nebo na stránky Denního věštce?
Vánoční dárek od Fleutýny byl jasný na první „poslech“… někteří nedočkavci prý dělali do krabiček dírky a sypali tam zrní (že, Tade?).
Na mne po otevření vykoukl Výřík koledník – samička, kterou jsem pojmenovala Newika. Až později jsem se díky Heky dozvěděla, že Newika je zkratka „New Hedwika“, takže je to (již podle mých dohadů) vlastně vzdálená příbuzná bájné sovky samotného Harryho Pottera. Fleutýnko, díky! – usměje se –

Veronica Narcissa Williamsová: Jelikož jsem byla u toho, když se dárek kreslil a vybíral, moc překvapivé to pro mě nebylo. I tak jsem ale byla z dárku natěšená – víte, jaká hrůza to je, když víte, jaký supr hadí dárek dostanete, ale stejně musíte čekat až do Salazárnií? Hrůza! – otřepe se – Dárky z ostatních kolejí, přiznám se, jsem nepostřehla. Ale jsem celkem zvědavec, asi se půjdu po odeslání sovy mrknout. – uchechtne se –
Pod stromečkem jsem našla Kalouse zvonilku, kterého jsem pojmenovala Cinky. – šibalsky se usměje – Zatím neslyším ani zvonivé houkání, tak nevím, jestli jít k ušaři, nebo přejmenovat sovu!

Amanda Wright: Letos mne zaujaly dárky všech kolejí. – uculí se – Náš klobouk je takový jednodušší, ale moc se mi líbí, protože hezky doplní každý nejen mrzimorský model. Jak se říká, v jednoduchosti je krása. – mrkne – Nejvíce jsem se pozastavila nad nápady dárku u modrých a zelených, které jsou teda jak parádně vymyšlené, tak provedené. Nakonec slušivý kabátek červených určitě musí dobře hřát a moc se mi líbí ta barvička, která se bude dobře kombinovat s dalším oblečením.
Abych řekla pravdu, tak sovičky jsem se lekla, když na mne vykoukla. Působila na mne trošku děsivě. Ani nevím proč. – zasměje se – Každopádně, když jsem si ji lépe prohlédla a více se s ní seznámila, zjistila jsem, že je to moc milá a roztomilá posila do mého sovince. A její jméno? Kdo je zvědavý, bude brzo starý. – ušklíbne se – Nakonec mi s vymýšlením pomáhala modrá Arietty, protože já jsem na vymýšlení jalová, a vybraly jsme pro ni takové vánoční jméno.

Katsuki Swallow: Dárek se mi líbí moc. – usměje se – Dostali jsme Mrzimorský mafiánský klobouk a sundala jsem ho zatím jenom na spaní, takže spokojenost veliká. – zasměje se – Dárky ostatních kolejí… no, nedá se říct, že bych jim záviděla, zvířata kolem krku se mi nikdy moc nelíbila (i když had se k tomu účelu celkem hodí), protože vypadají jako vycpaná. Havraspárští studenti sice dostali opravdu krásný dárek, ale na mě je moc objemný… neunosila bych ho. – usměje se – No a co se týče Nebelvíru, tak ani nevím, co jeho studenti vlastně dostali. – pokrčí rameny –
No, ještě jsem neměla příležitost vyslat ji s dopisem, takže její schopnosti jsem zatím neotestovala, ale bude dobré mít další sovičku v sovinci. Pojmenovala jsem ji Unohana Retsu podle jedné postavy v anime, kterou mi připomíná. – usměje se –

Emily Moonová: Klobouk, který jsme letos od koleje dostali, se mi líbí a rozhodně se mi hodí. Jedinou mojí kolejní věcí na hlavu byla doteď jezevčí čepička, která byla víceméně vhodná jen do zimního období. – usměje se –
Dárky ostatních kolejí mi přijdou také hezké – havraspárský plášť je sice poněkud extravagantní, ale to neznamená, že by nebyl hezký. Zmijozelský škrtič mi přijde jako super nápad a nebelvírský kabát mě překvapil tím, že není červený. – směje se –
A sovička od Fleutýnky je prostě boží, je taková naducaná, tak jsem ji pojmenovala Puclík. – směje se – A už mi snědla skoro všechny vanilkové rohlíčky!

Oliver McCollin: Tak je jasné, že se mi náš kolejní dárek líbí, že ano? – směje se – Přeci jako kolejní ředitel, který jej schvaloval, nebudu říkat, že je ošklivý! – směje se – Na dárky ostatních kolejí jsem ještě, upřímně, neměl moc času na to to projít, to víte… Vánoce… – uměje se – A co se sovičky týká, tak je moc krásná! Ale jméno… no radši zmiňovat nebudu, ona byla taková agresivní, tak má agresivní jméno. – směje se –

Oresta Vianueva: Já jsem s dárkem od koleje spokojená. Je to hezké, když kolej myslí i na ty studenty, kteří z koleje vyšli. Konečně mám klobouk, který mi ladí s věcmi, aniž by mi zmodral (nic ve zlém, ale tahle funkce, kdy vše zmodrá, je na nic).
Dárky ostatních koleji jsem z větší části neviděla. Nebelvírský se mi líbí. Ten kabátek je hezký a elegantní. A pokud Havraspárští dostali ten obrovský plášť letos, tak ten je hustej! Jinak nevím. – usměje se –
Hradní dárek je fajn. Každý rok nová sova. Sov není nikdy dost. Já jsem za ně ráda, ačkoliv vymýšlet pro ně jména je těžké… Ta moje se jmenuje velmi originálně. Dostala jsem Výříka Koledníka, takže se jmenuje Carol. – usměje se –

A jak se dárky líbí vám? Jste s nimi spokojeni? Rozhodně doufáme, že jste si Vánoce užili a už teď se těšíte na ty další!

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *