Svátečním horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Máte trable s vánočním stromkem? Nestojí náhodou křivě? Podpálila ho prskavka? Opadává?
Věděli jste, že Ministerstvo kouzel má pod palcem i stromky na veřejných prostranstvích?

Plešoun v Římě

Italské Ministerstvo kouzel řeší kuriózní kletbu. Jistý nespokojený kouzelník z Říma proklel tamější vánoční strom na náměstí opadavou kletbou. Stromek začal opadávat prakticky ihned, co byl instalován na své místo a bylo na něm rozsvíceno elektrické osvětlení. Veřejnost proto stromek přejmenovala na vánočního „Plešouna“ a nelichotivé obrázky uboze vypadajícího stromku obletěly zpravodajce ze všech koutů světa. Italské ministerstvo kouzel prý dokonce jako výraz účasti obdrželo vánočně ozdobenou palmu od kouzelníků z Mikronésie, kteří byli minulý rok v Římě na dovolené a patrně usoudili, že i palma je lepší než plešatý vánoční stromek.

Ministerstvo kouzel vzhledem k mediálnímu poprasku, jaký kletba způsobila, patrně přikročí k přísnějšímu potrestání a kouzelník nejspíše bude muset kromě pokuty také podstoupit veřejně prospěšné práce, aby „si odpracoval tu ostudu, jakou svému městu způsobil“ – jak řekl tamější ministr kouzel.

Raketa v Drážďanech

Neznámý delikvent očaroval vánoční stromek na největším drážďanském náměstí plném mudlů. Před jejich zraky se stromek vznesl do vzduchu, chvíli poletoval sem a tam jako raketa a nakonec vybuchl jako ohňostroj. Ministerstvo kouzel proto muselo přikročit k masové akci a k hromadné úpravě paměti svědků magického úkazu byla potřeba ruka všech disponibilních zletilých kouzelníků, kteří se zrovna v té chvíli nacházeli v dostupné vzdálenosti. Aby bylo dodrženo nařízení o utajování světa kouzel, muselo ministerstvo zajistit falešný ohňostroj a také to, aby se dávka koncentrovaného lektvaru zapomnění dostala ke všem osobám na daném místě. Jako vhodné médium se nakonec ukázalo svařené víno, které si všichni kupovali. Stačilo tedy pouze přičarovat všem pocit žízně a lektvar smíchat s vínem ke svaření.

Požáry v Krakově

V Krakově zřejmě řádí žhář vánočních stromků. Ze všech stromků na náměstí se kouzelným modrým plamenům vyhnul jen jeden jediný – a to jen proto, že byl žhář dopaden bystrozorem přímo při činu.

Má se za to, že si na vánoční výzdobě města vybíjel svou zlost a že jednal pod vlivem alkoholu.

Pachatelem byl místní kouzelník, kterému manželka zabavila láhve ogdenské starorežné, ať prý jde nejdříve sehnat vánoční stromeček. Pachateli bylo naměřeno 2,5 promile alkoholu v krvi a byl předán na záchytnou stanici. Starosta Krakova údajně prohlásil, že opravy vánočních dekorací budou viníkovi naúčtovány a předloženy k proplacení.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *