Zimní zájezdy netáhnou?

| Vydáno:
C.A. PART se letos potýká s poměrně vlažným zájmem o zimní zájezdy. Obyvatelé hradu si zřejmě nechtěli nechat ujít svátky na hradě a tak jsou některé zájezdy obsazeny jen minimálně.

V Prasinkách se i letos objevily tradiční zimní zájezdy C.A. PARTu. I přestože je nabídka opět pestrá a lze si vybrat z šesti zájezdů, není o zájezdy příliš zájem. O první zájezd – Frmolení s Fleutýnou– neměl nikdo zájem, snad proto, že si nikdo nechtěl nechat ujít přicházející Vánoce a Štědrý den na hradě. I to, že je zájezd naplánován na termínový víkend posledního termínu, také zřejmě odradilo případné zájemce. Naopak druhý zájezd, který odcestoval na Boží hod, si vybralo 7 kouzelníků. Hon na myšího krále, který začal o den později, si dopřáli tři výletníci. Tučňáčí tyjátr je obsazen zatím osmi osobami, ale jen dvě z nich jsou studenti. Snad i zde se promítl termín pro odevzdání závěrečných esejí a studenti se místo mrznutí na jižním pólu budou potit nad nimi.

Podobná je situace i u Rampouchiády, již je nejdelším a nejdražším zájezdem, který rovněž probíhá přes závěrečný termínový víkend. A tak je nakonec jediným plně obsazeným zájezdem Vendelínin výstřední víkend. Vyprodán byl po pár dnech, snad i protože odjíždí 3. ledna, kdy už budou mít studenti své povinnosti splněné. Nakonec si tento zájezd také vybrali jen dva zaměstnanci. Právě profesoři budou mít začátkem ledna nejvíce práce s opravováním posledních úkolů a závěrečných esejí.

Obsazení zájezdů podle kolejí

Obsazenost jednotlivých zájezdů

Ať už byla motivace k účasti nebo neúčasti na zájezdech jakákoliv, je určitě chvályhodné, že C.A. PART stále přichází s možností vycestovat před závěrem školního roku. Letní zájezdy budou ale zřejmě populárnější díky tomu, že se nekonají v období výuky a většina kouzelníků rovněž opouští na nějakou dobu hrad.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *