Chytačský zásah opět rozsekl zápas

| Vydáno:
Nebelvír 30:190 Havraspár

Zápas mezi Nebelvírem a Havraspárem přinesl krásný sportovní zážitek s výbornými výkony hráčů počínaje bezchybnými chytači přes odrážečky až po střelkyně s brankářkami. Byl dosti vyrovnaný. Přestože druhá z kolejí měla mírnou převahu téměř ve všech parametrech a létala jak orli, ani druhá se nenechala zahanbit a bojovala jak lvice. Jak bývá obvyklé, rozhodlo nakonec chycení zlatonky.

Nebelvír tentokrát zvolil překvapivou taktiku. Jeho odrážečky se soustředily na soupeřovy střelkyně. Wronka schytala hned sedm zásahů (dva od Elisabeth, pět od Theresy), až poslední z nich v devatenácté minutě ji poslal z koštěte na ošetřovnu. Její nástupkyně Lessien ochutnala potlouk od Theresy jen dvakrát a vydala se ve dvacáté třetí minutě za svou předchůdkyní. To Arietty se i po jednom potlouku od Elisabeth a dvou od Theresy na koštěti udržela.

Červení střelci měli pozici snazší. Pouze proti Mary se dvakrát rozpřáhla Evanlyn a jednou Angela, ustála to však. Jinak se havraspárské královny potlouků soustředily na červenou chytačku Esmeraldu (jen Angela ještě dvakrát zasáhla Elisabeth), kterou Angela trefila pětkrát a Evanlyn šestkrát. Každá ji jednou srazila z koštěte, a tak usnadnila práci jejímu soupeři Edmundovi, který v čase 33:46 polapil zlatonku.

Celkově kontroloval Havraspár potlouk z 58 %. Do statistik ještě poznamenejme, že Elisabeth jednou nedávala pozor a schytala ránu, místo aby míč odpálila, a Evanlyn se jej podařilo jednou poslat Merlinovi do oken. Elisabeth jednou úspěšně chránila Melisu před zatoulaným potloukem, Angela Edmunda.

Camrál měl Havraspár častěji v držení, z 56 %. Boj o góly byl poutavý. Nebelvír vystřelil sedmkrát (43% úspěšnost), Havraspár devětkrát (44% úspěšnost). První střelu a první gól si ve třetí minutě připsala Eleanor. Další střely přicházely vždy po dvou minutách. Nejprve zasáhla úspěšně proti Arietty Emma, pak vyrovnala Mary. Arietty poslala svůj tým opět do vedení. Proti Melise a Wronce předvedly brankářky neuvěřitelné zákroky, když byly při střele na druhé straně brankoviště, přesto gólu zabránily. Mary pak opět vyrovnala, ale dva zásahy Wronky poslaly Havraspár do dvoubrankového vedení. Beteramis se pokusila neúspěšně snížit, Eleanor stejně marně zvýšit. Pak si to Beteramis vynahradila a upravila na 30:40. To probíhala 25. minuta. Další střely vyslaly postupně Arietty, Mary, Wronka a Beteramis, všechny však zlikvidovaly brankářky.

Ohlasy kapitánů
Esmeralda Milagrosa: Od té doby, co jsem na hřiště začala chodit s dobrou náladou, se mi hraje podstatně lépe. Už nejsem nervózní a přistupuji k tomu s optimismem a heslem: „Hlavně, ať to rychle skončí.“ A dnes se to vyplnilo. Myslím, že díky umění střelců i brankářů obou týmů jsme ukázali, že může být zápas vyrovnaný. Opět byla důležitá šikovnost odrážečů, kteří se na obou stranách předvedli. A zase rozhodlo zlatonkové štěstí, jak tomu říkám, a rozhodlo zápas.
Děkuji především našim hráčům, i těm střídačkovým, že si přivstali a vyhrabali se z esejí, a neméně pak i našim fanouškům, kterých bylo plno.
Havraspáru děkuji za krátký napínavý zápas a gratuluji k výhře.“

Aya Watanabe: Tento zápas byl v letošní sezóně můj první. O svém výkonu nemohu říci moc pozitivního, ale o výkonu zbytku týmu rozhodně ano. Už v prvních pár minutách jsem tušila dobrý konec, a když ne ten, tak jsem měla alespoň dobrý pocit z toho, jak dobře hrají. Střelkyně se o camrál praly jak nikdy, a když nám během zápasu nebelvírské odrážečky shodily Wronku, stále jsme měli o něco větší převahu. Střely lítaly k obručím jedna báseň, avšak nebelvírská brankářka Emma se svou 21. úrovní hrála opravdu skvěle a hodně jich vychytala. Klobouk dolů, Emmo. Obávané odrážečské duo Evanlyn & Angela zase nezklamalo. Holky se za potlouky hnaly celé hladové a vždy bezchybně trefily svůj cíl a dvakrát ho poslaly k zemi, což jim ostatně vždy dělá největší radost a mně též. Co se týče chytače, tam jsem byla také maximálně spokojena. Edmund si vedl úžasně jako vždy a celé to završil očekávaným chycením zlatonky. Ze zápasu mám dobrý pocit, a jelikož panovala příjemná atmosféra, hru jsem si i užila. Děkuji tedy Nebelvíru za pěkný zápas.“

Ohlasy vybraných hráčů
Mary Elizabeth Thornhill: Pôvodne som na zápas kvôli mudl povinnostiam neplánovala vôbec nastúpiť, no vec sa má tak, že som nakoniec hrala aj tak. A celkom som si to užila. Zápas bol skvelý, rýchly, dynamický, strelila som dva góly a dokonca, čo sa mi doteraz nestalo, som sa stala terčom havraspárskych odrážačov. Škoda len, že sme nemali toľko šťastia a nechytili zlatonku skôr ako modrí…“

Wronka Zabloudilová: V první řadě bych ráda poděkovala Nebelvíru za pěkný a vyrovnaný zápas. Bylo to napínavé utkání od samého začátku a jsem ráda, že Havraspár ukázal, že se s ním stále musí počítat, ačkoli jsme to vítězství neměli zadarmo. Byla to skvělá týmová spolupráce a naše nadšení ze hry se promítlo do výsledku. Sama jsem si z toho odnesla novou zkušenost a překvapení z toho, že jsem byla na počátku zápasu tak moc v hledáčku soupeřových odrážečů. Rozhodně máme ještě na čem pracovat, ale dnes můžeme být myslím spokojeni.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Nebelvír:
1. střelec: Beteramis Athenodoros
2. střelec: Mary Elizabeth Thornhill
3. střelec: Melisa Pestrá
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Elisabeth Victoria Maxwell
chytač: Esmeralda Milagrosa, Angie Claire Silvery

Havraspár:
1. střelec: Eleanor Blackfoot
2. střelec: Arietty Liella Minette
3. střelec: Wronka Zabloudilová, Lessien Posie, Aimée Leavittová
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Edmund Heusinger

Zatím mají všechny čtyři koleje odehrány dva zápasy, z nichž jeden vyhrály, jeden prohrály. Další utkání, které se uskuteční v sobotu 6. 1. 2018 od 9.00 mezi Zmijozelem a Nebelvírem, proto rozhodne, která z těchto kolejí si uchová naději na famfrpálový pohár.

Již nyní je jisté (nepočítáme-li s možností nerozhodného výsledku), že po zbývajících dvou zápasech budou na prvních dvou příčkách týmy se dvěma vítězstvími a jednou porážkou. Konečně se tedy dozvíme, co v takovém případě rozhoduje o zisku poháru.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. Tak koukám, že Emma má zatím jen 20. úroveň, tak to se omlouvám, jsem jí trochu přidala O:-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *