*Která kolej produkuje nejvíce profesorů?

| Vydáno:
Závěrečné zkoušky OVCE se konají každoročně již po mnoho a mnoho let. Studenti, kteří je úspěšně splní, mají možnost volby. Buď zůstanou jako studenti, nebo mohou změnit hábit a zkusit vtlouct trochu rozumu do mladých hlav. Jenomže ze které koleje se rozhodlo na tuto nebezpečnou cestu vydat nejvíce lidí?

Na úvod je nejprve třeba vědět, že do tohoto článku jsou zahrnuti pouze profesoři, kteří aktuálně na hradě učí, nebo jsou zmrazení. Dávnější existence nechme pro tentokrát spát.

Starší studenti si jistě dokáží názor na tuto problematiku udělat sami, mladší budou u některých profesorů možná trochu tápat, kdeže to vlastně oni studovali? Někteří jsou tu s námi už tak dlouho, že jen marně tápeme a hledáme v historických knihách a kronikách.

Rovnou si ale pojďme říci, že nejvíce profesorů má bezesporu v tuto chvíli Nebelvír. Z této koleje se na hradě nachází hned 14 profesorů. Někteří však trůní v Mrazákolandu, přesto by byl hřích se o nich nezmínit.
Aktuálně má Nebelvír v profesorském sboru desetičlenné zastoupení. Všechny profesory budete jistě znát, jsou to Aki san Marino, Belatris Nithelas Malrinová, Bilkis Blight, Filius Orionis, Jane Patricia Vamos, Kate Resea, Kouhei Hasangeki, Mark Petersvood, Niane z Libelusie a Oliver McCollin.
Nemůžeme ale opomenout i profesory, kteří jsou právě v Mrazákolandu: Betelgeuse Orionis, Esperanza Milagrosa a Olivie Windy.
Pravda, o některých z nich na hradě člověk moc neslyší, o jiných skoro neustále. Tak tomu je ale u všech kolejí. Pravdou nakonec zůstává, že mnohé z nejoblíbenějších předmětů, které jsou každoročně plné k prasknutí, mají na svědomí někteří z výše zmíněných.

Druhé místo by v našem pomyslném žebříčku obsadil Zmijozel. Ten má v profesorském sboru šestičlenné zastoupení, nicméně ani jeden z jeho profesorů není v mrazáku, což je oproti Nebelvíru značný úspěch. Zde vaší pozornosti jistě neunikly slečny Barbara Arianne Lecter, Cerridwen Lowra Antares, NaSaŠí Jackson, Sally-Ann Olson, Renée Carlisle a Tydynka Flyová.
Snad každá z výše zmíněných profesorek vyučuje oblíbené předměty a studenti o ně jeví značný zájem rok co rok. Narovinu si tak můžeme říct, že i Zmijozel může být na své zástupkyně patřičně hrdý.

Třetí kolejí by byl Havraspár. Ten má v profesorském sboru čtyřčlenné zastoupení a všechny profesory dokonce přítomné na hradě! I zde se vám jména jistě vybaví: Clea Haliová, Dunstan Merryweather, Janel Weil a Lilien Emity Meissed.
Opět jde o profesory, kteří mají velmi oblíbené předměty a celou řadu nadšenců, kteří na ně nedají dopustit.

Poslední příčku by obsadil Mrzimor, který má aktuálně v profesorském sboru tři členy, jsou to Nicholas McElen, Oresta Vianueva a Silvia Honorová.
Výuka čarostavitelství, jazyků nebo první pomoci, o to všechno bychom přišli, nebýt těchto profesorů. To, že má Mrzimor nejmenší zastoupení, dohánějí profesoři oblíbeností svých předmětů.

Ještě bych tu ale chtěla zmínit osobnosti našeho hradu, bývalé profesory, kteří se dnes zdržují převážně v Prasinkách. Jistě si vzpomenete na jména jako jsou Anna Maria Salomeová, David Nekromacer, Epans Mc Broom, Iva WildDragon, Jeanne Véronique Joyeuse, Ladard Papulka, Larrie Larstonová, Lenůlie Čihůlková a Serge Renine.
Ještě tu máme jednu výjimku, hradní fosílii a výbornou profesorku Anseiolu Jasmis Rawenclav. Ta je na hradě totiž jako jedna z jeho zakladatelů od jeho samého začátku a hradní kroniky nesahají tak daleko, abychom dohledali, kde studovala.

Pojďme si teď položit otázku, proč tomu tak je? Proč má nejvíce profesorů právě Nebelvír?
Osobně si myslím, že na to neexistuje jednoznačná a správná odpověď. Každá kolej má mezi svými velice schopné lidi, kterým ale vyhovuje zůstat studentem, protože co si budeme povídat, ten život bez vrásek je prostě lákavý!
Spousta lidí namítne, že Nebelvír má nejvíce lidí, proto je jasné, že bude mít i největší zastoupení v profesorském sboru. Ani to však v posledních letech není tak úplně pravda. Stačí se podívat, jak to vypadalo s fialověním v posledních letech. Za poslední čtyři hogroky změnili hábit dva profesoři ze Zmijozelu a dva z Havraspáru. „Nováčky“ v řadách profesorů tak za poslední roky postrádá Nebelvír a Mrzimor. Obě koleje mají své zástupce z tzv. „staré gardy“. Ovšem ti zase mají zkušenosti, které bývají neocenitelné.

Letošní rok může statistikami zase pořádně zahýbat, takže se nechme překvapit a uvidíme, kdo další změní barvu svého hábitu a jestli se k tomu vůbec někdo odhodlá.

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Komentáře

  1. Studovala jsem v Havraspáru, ale ještě dávno dávno v minulosti a na jiných Bradavicích. 🙂

  2. No vidíte to, ale kdybyste přidala ty „prasinkáře“ k profesorům, tak mrzimorští havraspárské přeskočí 🙂 holt si čtyři dlouholetí mrzimorští profesoři dávají větší oddych :))

  3. Zajímavý takovýhle přehled, bude se mi hodit. Ať alespoň vím kdy si mohu dovolit před nějakým profesorem či profesorkou dovolit na danou kolej nadávat.
    Výtržnictví zdar!

  4. Článek povedený a užitečný. Mnohdy se někdo ptá, odkud je tento profesor či kde studovala tahle profesorka..Myslím, že v jednom předmětu to bylo také a možná i soutěži.. 🙂

  5. Ther, to jsem ani nevěděla, že tolik profesorů na hradě je, a bylo! A o těch kolejích jsem neměla ani ponětí. Moc pěkný článek, určitě Ti dal zabrat v ohledu pátrání i psaní! Opravdu zajímavé!

  6. Je pěkné si uvědomit, kolik es a velkých jmen se na profesorských místech dnes nachází a kolik z nich už náš hrad opustilo.
    S úsměvem vzpomínám na hodiny profesorek Larrie nebo Bete a těším se z každého kvalitního výkladu, kteří dají profesoři dnes dohromady. Není to samozřejmost a všem, co se do učení odvážně pustí, všechna čest. 🙂

  7. No, po takomto krásnom zhrnutí sa už tiež cítim ako hradná fosília 😀 lebo si u veľa mien pamätám ich študijné roky 😀 ale veľmi pekne ďakujem za takýto pekný prehľad. Nikdy mi nenapadlo, že najviac profesorov je z Nebelvíru. Skutočne zaujímavé na úvahu do budúcnosti, prečo tomu tak je. A podobným štatistikam zdar!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *