Zpátky v Lese

| Vydáno:

Jakožto zástupce redaktorů našeho úžasného Denního věštce jsem se zúčastnila první výpravy do Zakázaného lesa v tomto roce. Jak jistě víte, vstup do Lesa byl již poměrně dlouho zakázán, a to nejen nám, obyčejným studentům a ostatní verbeži, ale i lesníkům. Již před vstupem do lesa jsme si mohli povšimnout čehosi, co nebylo na vývěsce u Lesa obvyklé. Objevila se tam Lesní kniha, v době mé návštěvy ještě prázdná, ale jak jsme se později dozvěděli, objevují se v ní záznamy o jednotlivých výpravách (kdo a kdy je vedl, kdo se jich účastnil a co se tam ve zkratce událo).

Další novinka nás čekala hned po vstupu do lesa, kde se nalevo od cestičky tyčila tabulka, na které bylo napsáno, kdo se právě v Lese nachází… Je to velmi užitečné především pro průvodce, neboť nemusejí pracně počítat pobíhající studenty, ale jen se mrknou na tabulku a hned vidí, jestli někdo nechybí.

Více změn jsem bohužel (nebo možná bohudík? Bůh ví…) nezaznamenala… Cílem naší výpravy bylo jen vyčistit jeden strom od nemocných veverek. Velmi zajímavé ale bylo sledovat, jak si každý účastník výpravy vybírá způsob lovu podle svých vlastních zkušeností a dovedností.

Výprava se mi moc líbila, doufám, že se již nebude opakovat tak dlouhý zákaz vstupu, jaký byl nyní…

Zkrátka a dobře, Les je znovu otevřen, tak huráááá do něj 😀

Komentáře

  1. lákavé – Docela jste mě nalákala do temnot zakázaného lesa:) určitě se výpravy tqaky jednou zúčastním:)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *