Cena Helgy z Mrzimoru – a co potom?

| Vydáno:
Nejprestižnější cena pro studenta koleje. Každý rok se může touto pyšnit právě jeden člověk. Co se s dotyčnými Mrzimorskými dále stalo? Kde je uvidíme nyní? Podívejte se na statistiku ceny zakladatelky koleje Mrzimor.

Největším kladem žluté koleje by měla být pracovitost. Nejprve se podívejme na opakování této ceny. Jednalo se o první cenu, kterou jedna studentka nosila na hábitu s hrdostí hned dvakrát. Jednalo se o Ivu WildDragon, která si cenu vysloužila hned druhý a třetí rok. Současný kolejní ředitel se pak ještě třikrát uchýlil k udělení ceny někomu, kdo ji již na svém hábitu s hrdostí nosí. Konkrétně tedy se touto cenou pyšní 19 různých lidí.

V první řadě se pojďme podívat na počet mužů, kteří si tuto cenu odnesli. Skutečnost, že mužů máme na hradě málo, se nám potvrdí v této statistice. Z 19 oceněných Mrzimorských je jen a pouze jediný muž! Andrew Uroboros sice na svém hábitu nosí cenu dvakrát, přesto je jediným mužem, který si kdy tuto cenu připnul na svůj hábit.

Čím je kolej výjimečná, když se podíváme hned na začátky ceny? Jedná se o jedinou kolej, jejíž první oceněná – Silvia Honorová – stále setrvává na našem hradě! Obdivuhodné, nemyslíte?

Merlinužel však tato kolej má největší odliv oceněných. Z oné pracovité devatenáctky již na našem hradě nenajdeme celou sedmici studentek! Jmenovitě to jsou: Alanise Olien Harlin, Elizabeth Gibsonová, Ellka Willowa, Ines Dolfin, Lucy Koralka, Samantha Ulvenová a Sophia Glis Glisová. K tomu připočtěme ještě dvojici zmražených – Tess Boneová a výše zmíněná Iva (jejíž dcerku máme v současnosti na hradě).

Z devatenácti jezevců s cenou pak pouhá trojice změnila barvu svého hábitu. V porovnání s ostatními kolejemi se jedná o nejnižší číslo vůbec. Jmenovitě to bude již dvakrát zmiňovaná Iva, Oresta Vianueva a další zmíněná – Silvinka. Ivu v tuto chvíli vidíme zmraženě hnědou, Oresta se Silvinkou jsou aktivními profesorkami.

Když se podíváme na studentstvo a jejich významnější úspěchy, najdeme mezi oceněnými jednu snaživkyni roku. Kim Sarah Reevesová má na svém hábitu Snaživce roku a k tomu i dvě ceny zakladatele!

Pojďme se podívat trochu hlouběji na tu trojici bývalých fialových. V této trojici můžeme najít jednu zdravotnici, jednu knihovnici, jednu supervisorku soutěží a jednu kolejní ředitelku. Zdravotnicí (jedinou zdravotnicí s cenou zakladatele) je současná zdravotnice Oresta. Knihovnicí se stala již v dávnějších letech Silvinka. Kolejní ředitelkou této koleje byla taktéž právě Silvinka, stejně tak supervisorkou soutěží.

Teď si pojďme ještě vyjmenovat tedy ty, kteří si cenu odnesli dvakrát. První na hradě, která nosila dvě ceny zakladatele, byla Iva WildDragon z let Zima a Léto 2007. Druhé zopakování ceny Helgy z Mrzimoru se stalo v roce Léto 2015, kdy si cenu odnesla podruhé Kim Sarah Reevesová. Rok následující pak druhou cenu zakladatele dostal i Andrew Uroboros. Poslední (aktuální) zopakování této ceny proběhlo ještě další rok (Léto 2016), kdy si tuto cenu podruhé na svou hruď připnula Patricia Baloure.

Na úplný závěr se podíváme opět na historii v daných letech. Mrzimorští prefekti si na konci roku odnesli cenu zakladatele hned sedmkrát (Silvia, Iva, Felicitas, Lucy, Vicky, Tess a Susan). Když k tomu přičteme ještě čtveřici prefektů (Alanise, Ellka, Samantha a Andrew), tak si cenu na konci roku odneslo 11 nejvyšších funkcionářů v koleji. Na závěr ještě upozorňuji, že do této statistiky nepočítám ty, kteří cenu získali před/po setrvání na postu.

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *