Cena Godrika Nebelvíra – a co dál?

| Vydáno:
Ceny zakladatelů jsou čtyři, pro každou kolej jedna. Každý rok ocení kolejní ředitel právě jednu osobu. Jak pokračoval život na hradě pro ty, kteří získali cenu Godrika Nebelvíra? Čtěte dále!

Nebelvírská kolej, která je plná chrabrých a odvážných studentů, se stala z pohárového hlediska nejúspěšnější. V této koleji se dlouhá léta držela zásada jedinečného ocenění, tedy nikdo ji nezískal dvakrát. Toto přerušila až kolejní ředitelka Olivie Windy, která ocenila v roce Zima 2017 opět Angie Claire Silvery, která se stala jedinou držitelkou dvou cen Godrika Nebelvíra. Dohromady je tedy 22 držitelů této prestižní ceny.

Nejprve se podíváme na počet mužů, kteří si tuto cenu připnuli na hruď. Mužů je na hradě dlouhodobě málo a tak nikoho nepřekvapí, že z dvaadvacítky červených oceněných jich bude jen málo mužů. Konkrétně se jedná o trojici odvážných mužů. Jediný stále červený oceněný muž je Nebelbrach Mechacha, zbylá dvojice je v současné době fialová – Filius Orionis a Oliver McCollin. Zbylá devatenáctka je pak něžného pohlaví.

V tento moment jsou smazané jen dvě červené oceněné. Vyjma Lisy Abottové, první nebelvírské oceněné, je pak v současnosti smazaná i velká osobnost našeho hradu – Mintaka Orionis. K této dvojici smazaných je pak čtveřice zmražených, což je nejvyšší počet ze všech kolejí. Jedinou zmraženou studentkou je Lily Peterson, zbylá trojice jsou pak zmražené profesorky. Betelgeuse Orinois a Esperanza Milagrosa mají v tuto chvíli na hradě své dcery a poslední zmraženou je pak předešlá kolejní ředitelka – Olivie Windy.

Počet nebelvírských oceněných, kteří změnili barvu, je až neuvěřitelný! Konkrétně změnila barvu svého hábitu přesná polovina oceněných, tedy jedenáct. Vyjma smazané Mintaky a zmražených Betelgeuse, Esperanzy a Olivie můžeme zbylou osmičku potkat na našem hradě. Z této osmičky je pak jen Lenůlie Čihůlková obyvatelkou Prasinek. Zbylých sedm je pak stále aktivně fialových.

Mezi oceněnými je dokonce i jedna vítězka Sedmiboje! Hekatea Centaurix je vítězkou posledního ročníku Sedmiboje a k tomu si pak na svém hábitě hrdě nosí i cenu Godrika. K této slečně je pak mezi dvaadvacítkou celých sedm snaživců roku, což je nejvíc ze všech kolejí! Jmenovitě to pak jsou Esperanza Milagrosa, Filius Orionis, Jane Mooren, Kate Resea, Nerys Heliabel Ghostfieldová a Theresa Brendi. K tomu pak ještě Esperanza byla asistentkou naší šampionky v Triwizard Tournament.

Zaměříme se ještě na fialové funkce mezi těmito oceněnými. Najdeme zde dvojice vedoucích Příčné ulice (současná Kate a bývalá Lenůlie). Stejný počet tato kolej vychovala i inspektorů výuky (Mintaka a Filius Orionisovi). Mezi držiteli ceny Godrika najdeme též dvojici šéfredaktorů Denního věštce (současná Niane a bývalý Filius). K tomu kolej vychovala a ocenila jednoho bývalého knihovníka – Olivera McCollina. K tomu všemu pak mezi oceněnými můžeme najít ještě trojici kolejních ředitelů této koleje a to konkrétně tři poslední kolejní ředitele – Betelgeuse, Olivie a Olivera.

A jako i u předešlých kolejí, i zde se podíváme na historickou přesnost daných let. Podíváme se tedy na to, kolikrát si tuto cenu odnesli primusové či prefekti na konci roku. Dohromady osmkrát si cenu odnesl právě primus koleje. Toto číslo je nejvyšší mezi kolejemi, a tak má kolej další prvenství, díky Mintace, Aki, Aváčkovi, Jane, Nerys, Lily a dvakrát Angie. Když k tomu přidáme ještě to, že sedm let si tuto cenu odnesli prefekti (Lisa, Filius, Lenůlie, Betelgeuse, Oliver, Hekatea a Theresa), tak cenu patnáctkrát dostal člen toho nejužšího vedení koleje. To je opět rekordem mezi kolejemi, což též znamená, že skutečnost, že pouze osmkrát si cenu odnesl někdo mimo užší vedení, je naopak nejnižším počtem.

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *