Cena Salazara Zmijozela – a co pak?

| Vydáno:
Nejprestižnější cenou, kterou může získat student ve své koleji, je cena zakladatele. Co se asi stalo se zmijozelskými studenty, kteří svou cenu již získali? Kolik jich ještě vídáme jako zelené? Kolik jich již na hradě nenajdeme? Vše se dozvíte níže!

Zmijozelští studenti by měli vynikat hlavně svou ctižádostivostí. Tento předpoklad by pak nasvědčoval k tomu, že ti, kteří získali cenu, tou cenou nehodlali skončit! V tuto chvíli je celá čtveřice zelených, kteří svou cenu získali dvakrát. Kolem a dokola máme tedy celou devatenáctku oceněných, což je stejný počet jako měl Mrzimor, a též nejnižší počet.

Stejně jako v předešlých článcích se první podíváme na to, jaké zastoupení mužů cenu získalo. Každý, kdo kdy vstoupil na náš hrad, si všimne, že aktivních mužů je nedostatek. Opět je mužů, samozřejmě, mnohem menší počet než žen. Ve Zmijozelu si tuto prestižní cenu odnesla trojice mužů. Jedná se o vůbec prvního muže, který kdy cenu zakladatele získal –Trumtoráda Nezmara, o pár let později si cenu připnul i Lee Mortir. Posledním mužem, který si tuto cenu odnesl, je Trevor Ztřeštěný, který je i posledním mužem, který si do dnešního dne cenu zakladatele připnul na svou hruď!

V současné době na našem hradě nenajdeme pětici oceněných. Vyjma zmiňovaných mužů – Trumtoráda s Leem – to jsou ještě tři ženy – Merrisa Newman, Channah Cohen a Elizabeth Lextrová. K pětici smazaných ještě můžeme přidat trojici zmražených studentů, kteři se k nám třeba i vrátí! Jmenovitě to jsou Adanedhel Bloom, Darkness deStination a zmiňovaný muž – Trevor. Tím pádem aktuálně na hradě neuvidíme jediného oceněného muže, neboť dva jsou smazaní a jeden zmražený.

Mezi devatenácti oceněnými jich pak magická osmička převlékla svůj hábit. Z této osmičky je jedna smazaná, Elizabeth, a zbylých sedm pak můžeme pravidelně vídat na našem hradě. Dvojice se změněnou barvou hábitu je hnědá – Ginevra de Naga a Elanis Aelana Roselfová. Zbylá pětice jsou pak aktivní profesorky a vyjma jedné (Sally-Ann Olson) jsou všechny i hradními funkcionářkami! Jmenovitě to jsou Barbara Arianne Lecter, Cerridwen Lowra Antares, NaSaŠí Jackson a Tydynka Flyová.

Nyní se zaměříme ještě na úspěchy oceněných i v celohradním měřítku. Nejvýznamnějšího úspěchu tedy dosáhla Cerridwen, která se stala první nehavraspárskou vítězkou Sedmiboje. Mezi devatenáctkou oceněných je pak pětice snaživců roku. Vyjma Cerridwen, která si k Sedmiboji připsala i čtveřici snaživců roku, jsou pak snaživci roku i Barbara, NaSaŠí, Tydynka a jediná ještě zelená – Lily Angelina Johnsonová.

Nyní se tedy ještě podíváme na jednotlivé fialové. Z těch bývalých funkcionářů je to Ginevra de Naga, která bývala průvodkyní. No a následně pak čtveřice bývalých zelených profesorek okupuje významné funkce. Cerridwen je současnou knihovnicí našeho hradu a Barbara je hlavní lesnicí. Tydynka již nějaký ten rok okupuje post supervisorky soutěží. No a nejvíce se zapisuje do povědomí NaSaŠí, která je v současné době kolejní ředitelkou a k tomu i inspektorkou výuky.

Teď se ještě rychle vratíme k tomu, kdo že tuto cenu nosí na svém hábitu rovnou dvakrát? První, kdo si tuto cenu připnula na hruď podruhé, byla Barbara. Následující rok si pak tuto cenu mohla podruhé připnout i Elanis (která cenu získala ony dva roky kolem Barbary). Další rok pak byla cena udělena poprvé jedné studentce a dva následující roky se ceny opět opakovaly. Dvojice současných profesorek – Cerridwen a NaSaŠí – si odnesly druhé ceny po několika dlouhých letech a staly se tak posledními dvakrát oceněnými (do dnešního dne).

Samotný závěr článku pak opět věnuji ohlédnutí za jednotlivými lety. Tedy se podíváme na to, kolikrát si cenu na konci roku odnesli primusové a prefekti. Primusové si cenu zakladatele odnesli ve Zmijozelu celkem šestkrát (Gita, Adanedhel, Barbara, Lily, Trevor a Sally-Ann). Ve chvíli, kdy se k tomu přidá ještě pětice prefektů (Ginevra, Elizabeth, Tydynka, NaSaŠí a Darkness – pět let po sobě), tak dostaneme jedenáctkrát oceněné vysoké funkcionáře.

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *