Letem kulturním čarosvětem V. – Výstava hafoňů a kouzelnických koček

| Vydáno:
Milí příznivci kultury, první letošní příspěvek v našem kulturním seriálu se týká mého oblíbeného tématu. Kdo to neví, tak krom knížek a kultury mám velmi ráda všemožné kouzelnické, ale i ty mudlovské tvorečky. Pojďme se spolu podívat na výstavu těchto okouzlujících stvoření.

20. 1. 2018 probíhala na Brněnském výstavišti (všem jistě dobře známém) velkolepá výstava kouzelnických koček a hafoňů. Chtělo to sice spoustu výmluv před mudly a taky nějaké to zakrývací kouzlo, ale vše se vydařilo a prakticky dokonalá akce je již za námi.


(zdroj: zde)

Sešlo se zde přes 120 chovatelů hafoňů a koček. Návštěvníci se mohli seznámit se známými i méně známými plemeny těchto tvorů. Součástí výstavy byly mimo jiné i nejrůznější soutěže pro vystavovatele.


(autorkou tohoto obrázku je Hekatea Centaurix, zdroj: zde)

Zajímavostí jistě bylo i to, že se mezi vystavovateli našla i mlaďounká, vlastně nejmladší chovatelka kouzelnických koček v naší republice. Ač je jí pouhých 16 let, již má za sebou šestileté chovatelské zkušenosti a její kouzelnické čtyřnohé poklady měly na výstavě velký úspěch. A co vedlo mladinkou Madelyn k této zálibě?

Madelyn: „Odmala jsem měla blízko ke zvířatům. A kouzelnické kočky mě fascinovaly vždy. Jsem ráda, že každou volnou chvíli mohu trávit s mými kočkami. Naplňuje mě to a takto strávený volný čas je pro mě časem nepromarněným. I když se jim věnuji denně několik hodin. Inspirací mi byla nejspíše má babička. Ta měla ke zvířatům také vřelý vztah.“

Nevydrželi jsme a zeptali jsme se i na počet jejích čtyřnohých mazlíčků.

Madelyn„Teď jich mám celkem 7. Pět koček a dva kocoury. V chovatelství ale spolupracuji i s dalšími chovateli, takže o zajímavé přírůstky jistě nebude nouze.“


(zdroj: zde)

Madelyn přiznává, že tento koníček stojí nejen spoustu času, ale i peněz. I přesto všechno je ale šťastná, že takto trávit čas může a rozhodně s chovatelstvím neplánuje přestat.


(zdroj: zde)

Na výstavě byla kromě zajímavých vystavovatelů, mazlíčků a soutěží i spousta obchodníků nabízející různé zboží související s chovatelstvím hafoňů a kouzelnických koček. Potřebujete stelivo, vodítka, krmivo či hračky pro své mazlíčky? I když nejste zrovna majitel chovatelské stanice, rozhodně si nenechte ujít příští výstavu. Je tu toho totiž spoustu zajímavého i pro „neprofesionální“ chovatele. Zkrátka pro všechny milovníky zvířat.

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *