Poslední kolekce Seleny Enail Smithové

| Vydáno:
Než vládu na Příčné ulici převzala Kate Resea, dlouholetá správkyně Selena Enail Smithová si užila slávu se svou poslední kolekcí, která vyšla ve dvou vlnách. První se věnovala oslavě alchymistů a nabídla jim stylové doplňky do laboratoře, ta druhá byla na pulty uvedena ku příležitosti vánočního času. Pojďte se spolu s námi podívat na kousky z posledního působení madam Smithové, které potěšily nejednu módní duši.

V butiku u Madam Malkinové se nejprve objevily všemožné oblečky vhodné do laboratoře, zároveň však šité tak, aby bylo možné nosit je i mimo ni. V nabídce byly hučky ve třech různých barevných provedeních nebo kabáty ve dvou pro ženy i muže. Pro ty nejšikovnější se dostalo i na dva druhy vařeček – jednu čistou a jednu oslizlou. Ženy si mohou na ručky navléct i rukavičky – a to jak hnědé pro zahradnice, tak šedé pro alchymistky. Všichni, co mají problém s častým boucháním, navíc na pultech nalezli i špunty do uší (na obrázku níže se nenachází). Slečny navíc mohly svůj šatník rozšířit i o krátký černý nárameník.

Je však nutné upozornit, že ne všechny rukavice opravdu ochrání před popálením, jak zdůraznila i sama správkyně Příčné ulice, když kolekci vydávala. Jedinou výjimkou v této kolekci je absolutní novinka, laboratorní zástěra, která se v této podobě na hradě objevila vůbec poprvé a která by skutečně měla toho, kdo ji na sebe vezme, ochránit před následky nepovedeného lektvaru.

Druhá část kolekce je složena z vánočního zboží. Díky tomu si lidé mohou připomenout oblíbeného Louskáčka a koupit si jeho masku, pokusit se ze sebe udělat dárek a ovázat si stuhu kolem krku nebo si na hlavu nasadit mašli. Ti méně odvážní se pak mohou okrášlit alespoň vánoční květinou do vlasů, která spolehlivě zjemní každý model a navodí tu správnou sváteční atmosféru Vánoc i po Vánocích. Milovníci jídla mohli být potěšeni dvěma perníčky s různými tvářemi, milovníci hraček si místo nich pořizovali plyšového dráčka. Posledními kousky pak jsou nákupní tašky s motivy tří oblíbených obchodů – Křišťálové jeskyně, Slug & Jiggers a Madam Malkinové.

Že jsou všechny kousky naprosto jedinečné dokazovalo i to, jak rychle byly vykupovány – spousta z nich byla z pultů ulovena chtivými zákazníky vždy téměř hned po naskladnění. I dnes je možné najít studenty, kteří pobíhají po hradě s vařečkou, chlubí se vánočními stuhami nebo ukazují světu perníčky, které ještě nikdo nesnědl. Nezbývá než dodat, že tato kolekce se i díky tomu rozhodně zařadila mezi ty úspěšné, což může být pro madam Selenu Enail Smithovou dostatečnou odměnou za tolika lety, kdy o Příčnou ulici pečovala. Děkujeme!

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *