Proboha! Já zezelenal/a!

| Vydáno:

Stalo se Vám už letos, že jste se ráno probudili, koukli jste do zrcadla a zjistili jste, že jste celí zelení? Není divu! Chřipková epidemie řádí!

Naše pilná redakce se rozhodla udělat si menší výlet hradem za účelem zjištění, o jak velkou nákazu se jedná, a byli jsme doslova šokováni! S nováčky, kteří bůhví jak dlouho kempovali v mrazu před branami hradu, nás navštívila epidemie přímo obrovská. Troufám si dokonce tvrdit, že snad každý třetí kouzelník na hrádku již prožil právě tu svoji nemoc. Téměř všichni nováčci se svými neduhy zápasí na ošetřovně a dobrá polovina z těchto nebožátek už podlehla a nyní leží u sebe v pokojích celá zasádrovaná. A protože Denní Věštec má své čtenáře převelice rád, přináší vám chytré nápady, jak nemocem předejít.


Teplo
Ano, je to tak. Vzhledem k tomu, jak často vás rodiče nutí oblékat si teplé ponožky, to některým může přijít fádní a zbytečné, ale není tomu tak. I u nás na hrádku platí – kvalitní teplé spoďáry jsou cestou k nezelenému zevnějšku. Ven vycházejte jinak než v pyžamu, kupte si čepičku a nic se vám nemůže stát!

Cé!
Vitamín cé, to jest další záruka pro normální zoubky. Zajděte občas k Rosmertě na čajík s citronem a pokud jste dali všechno jmění na školní potřeby z třetí ruky – poproste nějakého kamaráda, ať na vás udělá alespoň kyselý obličej. 😛

Jsem nemocný/á! Co teď?
Se svým neduhem si můžete poradit dvojím způsobem. Pokud jste přesvědčeni, že právě vy jste ti nejlepší lékouzelníci, beze strachu zůstaňte doma a ládujte se vlastními lektvary. U nás ve škole ovšem převahuje ta část čarodějů, která není ráda otrávená, a tak doufám, že spíše poslechnete moji druhou radu – navštívit ošetřovnu. Místní zdravotníci mají všemožné vysoké školy a léčitelské kurzy, takže Vám dozajista od nemocí a bolestí pomohou. 🙂

To je zatím vše, Vážení, co Vám Věštec doporučí. Pokud pokuckáváte, soucítíme s vámi. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *