Závěrečná slavnost Zima 2018

| Vydáno:
Závěrečná slavnost za rokem Zima 2018 přinesla spoustu momentů překvapení, dojetí i úsměvů. Zaslouženě byli odměněni ti nejpilnější, nejpracovitější a nejlepší z řad studentů i profesorů. Slavnostní večer konaný ve čtvrtek 25. ledna se tak zapsal do dlouhé a důležité historie naší školy.

Po zaznění slavnostního gongu se před pultem objevil ředitel školy Matthew Whitecrow, aby zahájil letošní závěrečnou slavnost určenou ke zhodnocení uplynulého školního roku. Protože je už tradičně na programu spousta bodů, nikdo si nedovolil zdržovat, možná až na jednu myšlenku věnovanou pomerančům od současné nebelvírské primusky, která odkazovala na slavnost minulou.

Nejprve byli oceněni všichni úspěšní absolventi zkoušek. Celkem jich bylo úspěšně složeno 107, což je přesně o 30 více než v roce Léto 2017 a o jednu méně, než by si ředitel školy představoval. Poděkování za veškerou koordinaci si zasloužil Kouhei Hasangeki. Zkoušek NKÚ bylo složeno 63, CKÚ 36.

Úspěšných „ovčáků“ roku Zima 2018 se našlo 6, jsou jimi Edmund Heusinger, Marina Liquett Charette, Theresa Brendi, Thomas Olkim, Veronica Narcissa Williamsová a Wronka Zabloudilová. Ačkoli ne všichni byli přítomní, odnesli si sérii magíků, akademické čapky a absolventské diplomy. Významného úspěchu dosáhly i dvě další slečny – Marguerita Laux a Nerys Heliabel Ghostfieldová. Obě složily zkoušku KOZA a na slavnosti si měly převzít svá osvědčení, čehož využila přítomná Nerys. Všech osm jmenovaných si zasloužilo nadšený aplaus.

Po zkouškách následovalo vyhlášení řádů zakladatelů školy. Do kontroverzní situace se dostala kolejní ředitelka Havraspáru, Lilien Emity Meissed, když sama sobě nevědomky zatleskala, než vystoupila na pódium. Její projev se však obešel bez dalších zádrhelů a cenu Roweny z Havraspáru udělila Arietty Lielle Minette, současné prefektce této koleje. Druhým v pořadí se svým projevem byl kolejní ředitel Mrzimoru, Nicholas McElen, který cenu Helgy z Mrzimoru poslal k famfrpálové kapitánce jezevčího týmu Saurinne Arlen. Svou premiéru zažil Oliver McCollin, současný kolejní ředitel Nebelvíru, který to vzal stručně a cenu Godrika Nebelvíra přiřkl Marině Liquett Charette, šéfredaktorce Lví tlapou. I poslední cenu si odnesl funkcionář. Zmijozelská ředitelka NaSaŠí Jackson odměnila prefektku Veronicu Narcissu Williamsovou cenou Salazara Zmijozela.

NaSaŠí Jackson se nestačila ani posadit a už stála před Velkou síní znovu. Jako inspektorka výuky se pustila do zhodnocení roku minulého. Nejprve připomněla dva profesorské výpadky v průběhu roku, Meredith Jade Hogan a Olivii Windy, a v návaznosti na to vyzdvihla všechny ty, co po nich převzali třídy – Tydynku Flyovou, Cerridwen Lowru Antares a Kouheie Hasangekiho. Zmínění si odnesli zasloužený potlesk. Řadovými profesorkami se po roce navíc staly dříve mladší profesorky Cerridwen Lowra Antares a Sally-Ann Olson. Inspektorka neudělila Picatrixův řád čarodějů za mimořádný přínos výuce, připravila si však pro všechny profesory za odměnu Šátek spravedlnosti.

Po inspektorce výuky si vzala slovo šéfredaktorka Denního věštce, Niane z Libelusie. Řád ostrého brka však žádnému novináři udělen nebyl, ačkoli dle slov vyřčených můžeme s optimismem hledět k dalšímu školnímu roku. Jedno ocenění udělila až supervisorka soutěží Tydynka Flyová, která si vzala slovo hned poté a po spoustě pochvalách na všechny strany poslala Řád kouzelného pera Cerridwen Lowře Antares.

Na řadu přišlo vyhlášení Školního famfrpálového mistrovství. Po sezóně plné zvratů se na čtvrtém místě umístilo družstvo Nebelvíru, třetí místo obsadil Mrzimor, druhým místem se může pyšnit Havraspár a na první místo dosáhla letka Zmijozelu, za kterou její kapitánka Andra Tigers převzala Famfrpálový pohár.

Za Studentskou radu se slova ujala Zuzana Malron, která oznámila udělení ocenění Vox Scholaris za nadstandardní práci ve výuce oblíbené profesorce Niane z Libelusie. Letos nebyl udělen řád Spiritus Magicus, pochvalu však dostal za soustavnou a někdy jistě velmi únavnou práci ředitel školy Matthew Whitecrow.

Ten také v následující chvíli zastavil příval dalších bodů a na samotný závěr večera se pustil do posledního vyhlašování, které bylo věnováno bodům. Titul Snaživec roku Zima 2018 si zasloužila Saurinne Arlen, na což jí stačilo 7 998 bodů. Na čtvrtém místě v bodování se umístil Nebelvír, třetí příčku si pro sebe urval Havraspár, druhé místo patřilo Zmijozelu a to první pro sebe po dlouhých dvaceti dvou letech získala kolej Mrzimor s celkovým součtem 58 390 bodů. Školní pohár si převzala prefektka Amanda Wright.

Tím bylo vyhlášeno všechno, co vyhlášeno být mohlo. Na všechny snad už jen čekala slavnostní hostina. Během večera ještě došlo k postupům do dalších ročníků, rozdání vysvědčení, k předání tmavého zaměstnaneckého hábitu Thomasi Olkimovi, kterého by měla následovat Aváček de Hillson. Po půlnoci pak na hrad vtrhli jako velká voda nováčci.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *