Poškozují myslánky mozek?

| Vydáno:

Zatímco dříve patřily k výsadám jen bohatších kouzelníků, dnes už jsou myslánky běžným standardem. Kdo z nás si občas neulehčí hlavu a na chvíli z ní nevytěsní přebytečné myšlenky?

S poptávkou přirozneě roste i nabídka a tak se v poslední době objevují novější a vytuněnější druhy myslánek – namátkou například nejnovější model firmy Forcer, známější spíše pro svá závodní košťata, který umožňuje třídění myšlenek podle kategorií a vyhledávání klíčových slov, nebo jedna spealizovaná myslánková firma, jež zavedla u svých modelů automatický zámek na heslo.

Nedávno se však objevilo několik spekulací o tom, že myslánky poškozují mozek. Že z ulehčování paměti člověka chvílemi bolí hlava píší v každém příbalovém letáku, ale že by to bylo příznakem skutečného poškození a údajně také podpory vzniku zhoubných memorakoků?

Vědci zaměření na tento obor zkoumání vysvětlují své podezření na základě takzvané teorie hladiny. Ta říká, že lidské vědomí je jako vodorovná hladina a pokud z ní odebíráme a přiléváme skleničky vody, logicky se tím struktura povrchu naruší a trvá nějakou dobu, než se opět ustálí.

„Běžní uživatelé, kteří si skryjí jen několik např. špatných vzpomínek a po dobu několika měsíců či let s myslánkou nepracují, se rozhodně nemusí ničeho obávat,“ říká Dr.M. Ovidius Ospálek, pracovník centra kouzelnické psychologie. „Ohroženi jsou zejména ti, jež neustále myšlenky vyměňují a myslánka se pro ně stává v podstatě drogou. Hladina mysli je pak neustále v pohybu, což není zdravé. Bez umělého utřídění myšlenek se kouzelník pak již prakticky nedovede soustředit.“

Co se týče otázky memorakoku, jedná se prý spíše o médii nafouknutou kauzu.

„Memorakok je velmi vzácný, případy napadení organismu s rozvojem myslánek nijak velký nárůst výskytu nezaznamenaly. Tato idea je samozřejmě stále předmětem spekulace a zkoumání,“ dodává Dr.M. Ospálek.

Jaké jsou tedy zásady zdravé mysli při používání myslánky?
Odborníci tvrdí, že stačí používat myslánku s minimálně měsíčními intervaly, po jejím použití nepít alkoholické nápoje, ale zato co nejvíce čisté vody.

Myslánky jsou trend, který možná zase odezní, možná bude přebit něčím mnohem účinnějším, v každém případě bychom se jím neměli nechat ovlivnit tak, abychom nakonec mysleli bez rozmyslu!

Komentáře

  1. Konečně zas jeden – opravdu přínosný článek! Velice poučné. Ale přiznejme si – umíme si ještě představit život bez myslánek?

  2. Konečně zas jeden – opravdu přínosný článek! Velice poučné. Ale přiznejme si – umíme si ještě představit život bez myslánek?

  3. – Vemte si odstrašující příklad ze mne. Já myslánku používám min. 2x denně a jak jsem dopadla 🙂 jako uslintané budižkničemu 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *